![]() |
Jest tez dobra i tania nagrywarka DVD 8x multi firmy NEC (2500A) za 600 zl.
|
Cytat:
Stanowczo odradzam zakup. Nie dajcie się naciągnąć na niskie ceny LG. Ale wybór należy do ciebie. ps. Ciapek to ja tobie gratuluje takiego zakupu :) ja nigdy w cos takiego bym nie zainwestował. I tym optymistycznym trzaśnięciem z bicza kończe i pozdrawiam all |
Cytat:
Sam zobacz ile i z jakimi nagrywarkami są problemy na forum. No polecam częstsze odwiedziny forum, ja u jestem wystarczająco czesto. Mi możesz tylko pogratulować, super zakupu, który przez rok mnie nie zawiódł. 8) |
Cytat:
Odwiedziny na forum :) dobre!!! i potym wnioskujesz że LG the best kolejne gratulacje. Rok czasu to jeszcze niewiele jak na nagrywarke poczekaj jeszcze chwile. Więcej praktyki mniej teorii :p. |
Cytat:
Niejeden tu w seriwsie pracuje i co z tego? Widze co się na forum dzieje... fakty stwierdzam rzeczywistość je potwierdza, może i rok to nie dużo, ale jakby była jakaś wada wrodzona, że tak powiem dawno by wyszła. Sąsziedzi, znajomi LG mają po kilka latek (słynne 8X i inne). Jak masz takie podejście do forum jakie prezentujesz proponuje tu wogóle nie zaglądać, ale dla mnie jak i dla wielu forum CDR jest jakimś wyznaczniekiem jakości napędów. (nawet w KŚ tak pisali :zeby: ;) ). Dyskusje typu co lepsze co warto kupić toczą się tutaj bardzo często, a z nich można na prawde wyciągnąć jakieś wnioski no i przecież ktoś zakładający taką dyskusje zakłada ją z założeniem, że mu się doradzi co zreczywiście wybrać bo to forum o nagrywarkach w końcu. Proponuje właśnie poprzeglądanie takich dyskusji, a co więcej uczestniczenie... |
Hmm, polecam oczywiscie Lite-on'a, LG to niestety kompletne dno. Namowilem kolege na kupno wlasnie combo litka i jest bardzo zadowolony (mial przedtem od LG)
|
Cytat:
I nie klucic sie tu, jak macie jakies obiekcje to na priv, gg, tlen, mata, boisko, ring itp. itd. |
Cytat:
AMEN P.S. Nie kłócę się bo tego nie lubie, użytkownik danielski tylko chyba kozaka struga ;) |
Moga byc zadowoleni, mozesz byc tez zadowolony np. jak ktos cie w glowe wali mlotkiem. Wiec zadowolenie jest pojeciem wzglednym. A co do szoku, nie posiadam takiego. Tak straszne bo nawet monitory LG juz nie robi tak dobrze jak kiedys. Totalna masowka nie ma co sie dziwic.
|
ja tez kupilem LG 8525b poniewaz:
1. mialem teaca ale starego dobrego a te obecnie zeszly do poziomu masowy i dna. 2. liteony owszem sa szybkie i z dobra korekcja bledow ale jak widac z forum czesto awaryjne, problemy z plytkami, sa glosne (dla mnie bardzo wazne) i slychac jakies trzaski w glosnikach po ich podlaczeniu. 3. na plextora mnie nie stac, zreszta lg jest polowe tanszy i ma lepsza korekcje bledow. 4. zostaje jeszcze sony ale ma wade ze overburning tylko do 93min a nie do 99. 5. lg to moze szajs ale coraz mniejszy, kiedys bylo gorsze, jezeli chodzi o flatrony to sie poprawilo ale nadal to dziadostwo, natomiast jezeli chodzi o nagrywarki to jest teraz praktycznie bezkonkurencyjne przy swojej cenie(przy problemach z lite-onami nie mowiac o samsungach) 6. jak ci padnie lg to nie ma problemu z serwisem, czesto od razu wymieniaja naped, natomiast lite-ona przyjma do serwisu tylko z terenu na ktorym byl zakupiony. |
Cytat:
No comment |
Cytat:
Cytat:
awaryjne - dane z serwisow mowia ze lg jest czesciej (komputronik poznan, rozmowa z serwisantem) litek zawsze mial legendarna wrecz tolerancyjnosc na plytki, jedynie ostatnio powjawi sie post o nietolerowaniu tdk, osobisci nie sporkalem sie z zadna plytka, ktorej nie nagral glosne? 52327s mam, mialem na tydzien od kumpla lg 48x - wnioski jednoznaczne: lg jest glosniejszy, nagrzewa sie przy spawaniu duzej ilosci plyt pod rzad i nie tolerowal memorexow - obnizal im predkosc (to akurat nie tragedia) Cytat:
|
A ja jestem zadowolonym użytkownikiem LG 16x :)
|
wyciagac wnioski po dzialaniu jednego egzemplarza to mistrzostwo swiata...
Opinie na forum.... hmm zaawansowanych uzytkownikow ok, ale jak lamy sie wypowiadaja, ze im nie chce nagrywac z max predkoscia a DMA ma nie wlaczone, albo nagrywarka im nie dziala bo wgrali bios od plyty glowne to ja dziekuje. |
Witam.
Rowniez bralem pod uwage oba omawiane tu modele. Po burzliwej dyskusji, wiedze ze na dwoje babka wrozyla :-P Kupilem dzisiaj LTC-48161H. Zdecydowal slepy traf -- w sklepie nie mieli GCC-4521B mimo ze w cenniku widnial :-) :-) Z tego co wyczytalem to oba te modele sa _dosyc_ podobne. O tym nowym LG nie ma niestety jeszcze recenzji (ja przynajmniej nie znalazlem). Porownujac do modelu 4520B, to faktycznie ciezko sie zdecydowac co wybrac :-( Mam nadzieje ze ten LiteOn sie sprawdzi, odpukac. Pozdrawiam i dziekuje za opinie (mimo iz nie do mnie kierowane). |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:57. |