Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Co warto kupic? [Lit-on czy LG? a moze jeszcze cos innego?] (https://forum.cdrinfo.pl/f2/co-warto-kupic-lit-czy-lg-moze-jeszcze-cos-innego-31413/)

pawelblu 19.02.2004 16:44

Jest tez dobra i tania nagrywarka DVD 8x multi firmy NEC (2500A) za 600 zl.

danielski 19.02.2004 20:55

Cytat:

Napisany przez CIAPEK
M@X rządzi :] :spok
A Danielskiemu gratuluje trafienia jakiegoś pechowca.

Problem explodowania płyt dotyczył cd-romów, nagrywarki LG to co innego! Cd-romy fakt, troche lipne, mi w 48X wybuchła płyta :]

E tam Ciapek pracuje w serwisie i i mam z tym codziennie do czynienia i fakty mówią same za siebie LG to niestety wielka kaszana no może poza Flatronami.
Stanowczo odradzam zakup. Nie dajcie się naciągnąć na niskie ceny LG.
Ale wybór należy do ciebie.

ps. Ciapek to ja tobie gratuluje takiego zakupu :) ja nigdy w cos takiego bym nie zainwestował.

I tym optymistycznym trzaśnięciem z bicza kończe i pozdrawiam all

CIAPEK 20.02.2004 02:52

Cytat:

Napisany przez danielski
E tam Ciapek pracuje w serwisie i i mam z tym codziennie do czynienia i fakty mówią same za siebie LG to niestety wielka kaszana no może poza Flatronami.
Stanowczo odradzam zakup. Nie dajcie się naciągnąć na niskie ceny LG.
Ale wybór należy do ciebie.

ps. Ciapek to ja tobie gratuluje takiego zakupu :) ja nigdy w cos takiego bym nie zainwestował.

I tym optymistycznym trzaśnięciem z bicza kończe i pozdrawiam all

zaglądaj częściej na forum! AMEN i nia pisz takich rzeczy. Serwisy... :]
Sam zobacz ile i z jakimi nagrywarkami są problemy na forum.
No polecam częstsze odwiedziny forum, ja u jestem wystarczająco czesto.
Mi możesz tylko pogratulować, super zakupu, który przez rok mnie nie zawiódł. 8)

danielski 20.02.2004 10:52

Cytat:

Napisany przez CIAPEK
zaglądaj częściej na forum! AMEN i nia pisz takich rzeczy. Serwisy... :]
Sam zobacz ile i z jakimi nagrywarkami są problemy na forum.
No polecam częstsze odwiedziny forum, ja u jestem wystarczająco czesto.
Mi możesz tylko pogratulować, super zakupu, który przez rok mnie nie zawiódł. 8)

No właśnie ci pogratulowałem ;).
Odwiedziny na forum :) dobre!!! i potym wnioskujesz że LG the best kolejne gratulacje.
Rok czasu to jeszcze niewiele jak na nagrywarke poczekaj jeszcze chwile.
Więcej praktyki mniej teorii :p.

CIAPEK 20.02.2004 11:33

Cytat:

Napisany przez danielski
No właśnie ci pogratulowałem ;).
Odwiedziny na forum :) dobre!!! i potym wnioskujesz że LG the best kolejne gratulacje.
Rok czasu to jeszcze niewiele jak na nagrywarke poczekaj jeszcze chwile.
Więcej praktyki mniej teorii :p.

masz jakiś problem?
Niejeden tu w seriwsie pracuje i co z tego?
Widze co się na forum dzieje... fakty stwierdzam rzeczywistość je potwierdza, może i rok to nie dużo, ale jakby była jakaś wada wrodzona, że tak powiem dawno by wyszła. Sąsziedzi, znajomi LG mają po kilka latek (słynne 8X i inne).
Jak masz takie podejście do forum jakie prezentujesz proponuje tu wogóle nie zaglądać, ale dla mnie jak i dla wielu forum CDR jest jakimś wyznaczniekiem jakości napędów. (nawet w KŚ tak pisali :zeby: ;) ). Dyskusje typu co lepsze co warto kupić toczą się tutaj bardzo często, a z nich można na prawde wyciągnąć jakieś wnioski no i przecież ktoś zakładający taką dyskusje zakłada ją z założeniem, że mu się doradzi co zreczywiście wybrać bo to forum o nagrywarkach w końcu.
Proponuje właśnie poprzeglądanie takich dyskusji, a co więcej uczestniczenie...

ThanatoS 20.02.2004 11:35

Hmm, polecam oczywiscie Lite-on'a, LG to niestety kompletne dno. Namowilem kolege na kupno wlasnie combo litka i jest bardzo zadowolony (mial przedtem od LG)

ThanatoS 20.02.2004 11:38

Cytat:

Napisany przez CIAPEK
masz jakiś problem?
Niejeden tu w seriwsie pracuje i co z tego?
Widze co się na forum dzieje... fakty stwierdzam rzeczywistość je potwierdza, może i rok to nie dużo, ale jakby była jakaś wada wrodzona, że tak powiem dawno by wyszła. Sąsziedzi, znajomi LG mają po kilka latek (słynne 8X i inne).

Tak LG kiedys produkowalo dobre nagrywarki skonczylo sie to po 16x.

I nie klucic sie tu, jak macie jakies obiekcje to na priv, gg, tlen, mata, boisko, ring itp. itd.

CIAPEK 20.02.2004 11:40

Cytat:

Napisany przez ThanatoS
(...)LG to niestety kompletne dno(...)

...to w takim razie chyba szokiem dla Ciebie jest to, że są zadowoleni użytkownicy LG i to nie jeden nie dwóch, ale więcej...bo w końcu LG to dno, straszne... :blee:
AMEN

P.S.
Nie kłócę się bo tego nie lubie, użytkownik danielski tylko chyba kozaka struga ;)

ThanatoS 20.02.2004 11:47

Moga byc zadowoleni, mozesz byc tez zadowolony np. jak ktos cie w glowe wali mlotkiem. Wiec zadowolenie jest pojeciem wzglednym. A co do szoku, nie posiadam takiego. Tak straszne bo nawet monitory LG juz nie robi tak dobrze jak kiedys. Totalna masowka nie ma co sie dziwic.

cutler 20.02.2004 12:27

ja tez kupilem LG 8525b poniewaz:

1. mialem teaca ale starego dobrego a te obecnie zeszly do poziomu masowy i dna.
2. liteony owszem sa szybkie i z dobra korekcja bledow ale jak widac z forum czesto awaryjne, problemy z plytkami, sa glosne (dla mnie bardzo wazne) i slychac jakies trzaski w glosnikach po ich podlaczeniu.
3. na plextora mnie nie stac, zreszta lg jest polowe tanszy i ma lepsza korekcje bledow.
4. zostaje jeszcze sony ale ma wade ze overburning tylko do 93min a nie do 99.
5. lg to moze szajs ale coraz mniejszy, kiedys bylo gorsze, jezeli chodzi o flatrony to sie poprawilo ale nadal to dziadostwo, natomiast jezeli chodzi o nagrywarki to jest teraz praktycznie bezkonkurencyjne przy swojej cenie(przy problemach z lite-onami nie mowiac o samsungach)
6. jak ci padnie lg to nie ma problemu z serwisem, czesto od razu wymieniaja naped, natomiast lite-ona przyjma do serwisu tylko z terenu na ktorym byl zakupiony.

danielski 20.02.2004 16:22

Cytat:

Napisany przez CIAPEK
użytkownik danielski tylko chyba kozaka struga ;)

ot taka złota myśl ;)

No comment

nimal 20.02.2004 23:05

Cytat:

Napisany przez cutler
1. mialem teaca ale starego dobrego a te obecnie zeszly do poziomu masowy i dna

tez mialem teac'a i w pelni sie zgadzam ze kiedys to byly najlepsze sprzety, ale sie skonczyly modlem 32x
Cytat:

Napisany przez cutler
2. liteony owszem sa szybkie i z dobra korekcja bledow ale jak widac z forum czesto awaryjne, problemy z plytkami, sa glosne (dla mnie bardzo wazne) i slychac jakies trzaski w glosnikach po ich podlaczeniu.

sa szybkie te litki :) to fakt :)
awaryjne - dane z serwisow mowia ze lg jest czesciej (komputronik poznan, rozmowa z serwisantem)
litek zawsze mial legendarna wrecz tolerancyjnosc na plytki, jedynie ostatnio powjawi sie post o nietolerowaniu tdk, osobisci nie sporkalem sie z zadna plytka, ktorej nie nagral
glosne? 52327s mam, mialem na tydzien od kumpla lg 48x - wnioski jednoznaczne: lg jest glosniejszy, nagrzewa sie przy spawaniu duzej ilosci plyt pod rzad i nie tolerowal memorexow - obnizal im predkosc (to akurat nie tragedia)
Cytat:

Napisany przez cutler
5. lg to moze szajs ale coraz mniejszy, kiedys bylo gorsze, jezeli chodzi o flatrony to sie poprawilo ale nadal to dziadostwo, natomiast jezeli chodzi o nagrywarki to jest teraz praktycznie bezkonkurencyjne przy swojej cenie(przy problemach z lite-onami nie mowiac o samsungach)

tu zgodze sie tylko ze sformulowaniem ze lg to szajs :) i tez nie bede sie wypowiadal o samsungach (ta firma powinna dzialalnosc w branzy komputerowej ograniczyc do kosci pamieci)

piotrek123 21.02.2004 14:00

A ja jestem zadowolonym użytkownikiem LG 16x :)

Sprezyn 21.02.2004 15:38

wyciagac wnioski po dzialaniu jednego egzemplarza to mistrzostwo swiata...
Opinie na forum.... hmm zaawansowanych uzytkownikow ok, ale jak lamy sie
wypowiadaja, ze im nie chce nagrywac z max predkoscia a DMA ma nie wlaczone,
albo nagrywarka im nie dziala bo wgrali bios od plyty glowne to ja dziekuje.

libed 25.02.2004 11:52

Witam.

Rowniez bralem pod uwage oba omawiane tu modele. Po burzliwej dyskusji, wiedze ze na dwoje babka wrozyla :-P
Kupilem dzisiaj LTC-48161H. Zdecydowal slepy traf -- w sklepie nie mieli GCC-4521B mimo ze w cenniku widnial :-) :-)

Z tego co wyczytalem to oba te modele sa _dosyc_ podobne. O tym nowym LG nie ma niestety jeszcze recenzji (ja przynajmniej nie znalazlem). Porownujac do modelu 4520B, to faktycznie ciezko sie zdecydowac co wybrac :-(

Mam nadzieje ze ten LiteOn sie sprawdzi, odpukac.
Pozdrawiam i dziekuje za opinie (mimo iz nie do mnie kierowane).

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:57.