![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Co to za program ?
Jest podobno taki program, który umożliwia kopiowanie i kasowanie plików pod Windowym Exploatorem lub Windowsem Commanderem. Płytę CD-RW formatuje on w specjalny sposób (pozostaje około 500 MB) i nie potrzeba już żadnych innych programów do wypalania płyt. Jeśli wiecie o co chodzi,. dajcie znać skąd go ściągnąć. Z góry dziękuję za pomoc.
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
`
Data rejestracji: 10.08.2001
![]() |
chodzi ci zapewne o programy wypalajace w UDF.
Poczytaj na cdrinfo zakladke Direct CD. Oprogramowanie dodaje sie np.do pakietu WinOnCD czy tez Easy Creatora. Plyta formatowane do swojej pojemnosci jest i ma cechy dysku, ale klopotow jest z tym wiecej niz pozytku ( nie bede watku rozwijal, gdyz sa ludzie co UDF lubia) |
|
|
|
|
#3 |
|
liniejący leming
Zlotowicz
Nie, jest to samodzielny program , wiem że jest dołączany do niektórych nagrywarek
|
|
|
|
|
#4 |
|
Gość
|
chyba wiem o jaki program chodzi, jak tylko go znajdę dam znać
|
|
|
#5 | |
|
`
Data rejestracji: 10.08.2001
![]() |
Cytat:
chyba nie rozumiesz co pisze. Jest to program osobny, ktory jest dolaczany do pakietow popuralnego oprogramowanie, ale to nie znaczy, ze to oprogramowanie trzeba instalowac. Najogolniej nazywa sie to Direct CD, ale to czytanie w innych komputerach jest potrzebny UDF Reader |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Gość
|
dokladnie jak kolega napisal !
tylko ze nie z kazda wersja bedzie ci ngrywara chodzila! np LG 16/10/40 chodzi z wersja 4.02c czy jakos tak a z 5.0 nie chce (przynajmniej u mnie) najczesciej do nagrywarki jest dolaczane odpowiednie oprogramowanie w odpowiedniej wersji. poczytaj sobie na cdrinfo o programie do zapisu pakietowego DirectCD |
|
|
#7 |
|
Gość
|
Prawdopodobnie chodzi o program Prassi abCD, używam go od kilku miesięcy, sprawuje się dobrze. Po sformatowaniu płyty CD-RW zostaje na niej dokładnie 510 MB, ale od tej pory masz już jakby 510 Megową dyskietkę, możesz kopiować kasować itd. pod Windowsem Commanderem np. Program jest dołączany do nagrywarek Creative'a, ale chodzi na LG, Plextorze i naTeac'u, być może także na innych nagrywarkach. Oczywiście, żeby przeczytać tak nagraną płytę na innym komputerze, musi na nim być ten program. Mam nadzieję, że pomogłem.
PS. Można do znaleźć na kilku polskich ftp-ach, jest malutki (250KB) |
|
|
#8 |
|
liniejący leming
Zlotowicz
Serdeczne dzięki antietam, o ten program mi właśnie chodziło.
|
|
|
![]() |
|
|