Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Co zrobilibyście z taką płytą? (https://forum.cdrinfo.pl/f2/co-zrobilibyscie-taka-plyta-21931/)

Andy2 02.06.2003 15:55

Re: Re: Co zrobilibyście z taką płytą?

Cytat:

pali napisa***322;(a)
a co Ci da przekierowywanie do /dev/null? :)
Spokój, będą sobie leżeć w śmietniku :D

CIAPEK 02.06.2003 16:01

Jakie płyty są najlepsze odbijające radar policyjny? <lol> ;)

Wow!:o Ale wykres! Jeśli to jakiś tam film i czytnik czyta dobrze tą płytę to ja bym sobie zostawił taką płytkę i zobaczył jak ona będzie czytana za jakiś czas. Tak dla testu:)

Jak w moim temacie! Jakie płytki polecacie?!hehe To mit czy nie mit?:blee: :)

Andy2 02.06.2003 16:06

Re: Jakie płyty są najlepsze odbijające radar policyjny? <lol> ;)

Cytat:

CIAPEK napisa***322;(a)
Wow!:o Ale wykres! Jeśli to jakiś tam film i czytnik czyta dobrze tą płytę to ja bym sobie zostawił taką płytkę i zobaczył jak ona będzie czytana za jakiś czas. Tak dla testu:)

Zostawić to ja może sobie zostawię, tylko pytanie, czy można jej zaufać, czy przegrać film na jeszcze jedną - tym razem porządną płytę. Chcę zmienić układ partycji na dysku i muszę wszystko przegrać, a później to i tak już tylu filmów nie będę trzymał na dysku - tylko te nowe, których jeszcze nie przejżałem.

Pozdrawiam.

jelonkowo 02.06.2003 16:17

Nagralem 30szt tych lead data z predkoscia x16 wyszystkie mialy ok 50% zoltych ale tez wszystkie chodzily w roznych napedach i z tego co wiem nadal dzialaja kupilem je po 75gr/szt i raczej w celach testowych. 2 raz ich nie kupie :-).

CIAPEK 02.06.2003 16:17

Re: Re: Jakie płyty są najlepsze odbijające radar policyjny? <lol> ;)

Cytat:

Andy2 napisa***322;(a)
Zostawić to ja może sobie zostawię, tylko pytanie, czy można jej zaufać, czy przegrać film na jeszcze jedną - tym razem porządną płytę. Chcę zmienić układ partycji na dysku i muszę wszystko przegrać, a później to i tak już tylu filmów nie będę trzymał na dysku - tylko te nowe, których jeszcze nie przejżałem.

Pozdrawiam.

Porządny film=porządna płyta! Zaryzykować można, ale i nagrać na dobrą płytkę i nagrać dobrze też po0lecam!:3msie:

Andy2 02.06.2003 16:22

Re: Re: Re: Jakie płyty są najlepsze odbijające radar policyjny? <lol> ;)

Cytat:

CIAPEK napisa***322;(a)
Porządny film=porządna płyta! Zaryzykować można, ale i nagrać na dobrą płytkę i nagrać dobrze też po0lecam!:3msie:
A co to znaczy "nagrać dobrze" ?

pawelblu 02.06.2003 17:08

Cytat:

Andy2 napisa***322;(a)
Poważną płytę sprawdzałem tzn. Esperanzę z prędkością 40x i cała jest zielona :cool:
Heh - Esperanza powazna plyta :)
Masz moze mozliwosc sprawdzic to to w kprobie (lead date i esperanze)

CIAPEK 02.06.2003 17:27

Cytat:

Andy2 napisa***322;(a)
A co to znaczy "nagrać dobrze" ?
hmmmm...:)
Na dobrej płycie(ja polecam Verbatimki, Esperanze, Akossy), dobrą prędkością (ustosunkowana do typu danych, nigdy duża X), w dobrym trybie (chodzi tu o DAO, TAO i inne, film może być TAO), programik do danych może być Nero (używam też do Audio, kopiuje i obrazuje Alcoholem 120%). I to chyba te najwazniejsze podstawy, jak coś to dopisze :):3msie:

SEBAW 02.06.2003 21:19

Cytat:

Maciej napisa***322;(a)
Gówna kupujesz i gówno masz ...:P
Jeśli kupiłeś ich więcej ...nagrywaj wolniej może będzie troszkę lepiej ;p

............;)

Ja nagrywałem 8x i też g...o pomagało.((

Wojtek Toruń 02.06.2003 21:50

Z tymi płytami jako antyradar to wierutna bzdura.
Pamiętam takie czasy gdzie czysta CD-R kosztowała 20 zł ^_^ ^_^ ^_^ .
Jak się uszkodziła , a zdażało się często to było żal.
Sprzedawali więc za 5 zł naiwnym jako antyradar.
A tak pomijając wszystko to jak się posterunkowy uprze to można za taką płytkę dostać "bana".
Pozdrawiam

Sebastian997 02.06.2003 22:04

Cytat:

Andy2 napisa***322;(a)
Co do płyt jako antyradarów, to moje zdanie jest takie, że wszystko co odbija promieniowanie m.in. elektromagnetyczne (np. fale radarowe) tylko zwiększa wykrywalność obiektu, a tym samym zwiększa możliwość ustalenia parametrów lotu/jazdy takiego pojazdu.
... ale może się mylę, bo opieram się o wiedzy nt działania radarów wojskowych doplerowskich, może te policyjne działają inaczej.

Płyty są faktycznie kiepskie, nawet bardzo kiepskie...
A jeśli chodzi o radary, to drogowka rzadko juz uzywa prawdziwych radarów. Prawie wszystkie mierniki opierają sie na laserze. Ale zeby je zakłócić musiałbyś całą karoserię i szyby obłozyć takimi płytami, choć i tak skutecznośc byłaby marna. Pojedyńcza płyta, czy nawet cały łańcuszek absolutnie niczego nie zakłócą :)

Testus 02.06.2003 22:47

LeadData w mojej kilkuletniej karierze wypalacza były jedynymi płytkami, które z biegiem czasu poprostu sie odwarstwiły (były prawidłowo przechowywane).Nigdy więcej tego shitu nie kupię.
Dla porównania 5 letni CDR BTC odtwarza sie bezproblemowo :cool:

CIAPEK 02.06.2003 23:16

da ktoś fotke tej płyty? Jako ostrzeżenie i dodatkowe info? :)

Andy2 03.06.2003 11:34

Cytat:

CIAPEK napisa***322;(a)
da ktoś fotke tej płyty? Jako ostrzeżenie i dodatkowe info? :)
O jaką fotkę Ci chodzi? Samej płytki (Lead Data), czy opakowania?

Andy2 03.06.2003 11:35

Cytat:

Testus napisa***322;(a)
LeadData w mojej kilkuletniej karierze wypalacza były jedynymi płytkami, które z biegiem czasu poprostu sie odwarstwiły (były prawidłowo przechowywane).Nigdy więcej tego shitu nie kupię.
Dla porównania 5 letni CDR BTC odtwarza sie bezproblemowo :cool:

W mojej karierze rozwartstwiła się tzn. powstał taki pęcherzyk powietrza po chyba 1,5 roku na Esperanzie!!! (takiej z zielonymi napisami) - dostałem ją od znajomego, więc nie wiem, jak była wcześniej traktowana :-)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:59.