![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 26.08.2002
![]() |
combo liteOn 48x24x48x16 - dziwny problem
kupilem sobie combo liteOn 48x24x48x16 i okazalo sie ze wiekszosci wczesniej nagranych przez inne nagr. plytek nie chce za bardzo czytac (tylko niektore czyta), jak nagralem cos nia nim to 1 plyte w ogole mi skaszanil zmasakrowal, ale nastepnym razem niby nagral dobrze, ale nie potrafil jej przeczytac, za to inne napedy te jego plytki czytają... (bez problemu tez czyta dvd i audio, chociaz scan disc nero pokazuje bledy audio, a jak zrobie scan disca nero na innym napedzie tej samej plyty audio to 0 bledow)
kurcze co jest grane, bylem u dwoch kumpli i u nich to dziala a u mnie nie... tzn. u nich nagralem spokojnie na moim combosie i odtwarzalem, i scandisc nero pokazywla wszystko na zielono, a jak sprawdzilem te plytki u mnie, to sc nero juz sie plul (juz pokazywal na zolto niektore, czasami wiekszosc sekt.- czyli uszkodzone) i plyty te albo wcale albo z wielkim trudem... czyzby plyta glowna? mam ecsa K7S5a dysk seagate 40giga, podlaczalem tego combosa na wszystkie sposoby master slave cs i to samo. plyte mi skaszanil jedną jak nie mialem wlaczonego dma, i nagral to zamiast 40x to 16x help.....jesli ktos sie cos zna, lub mial takie przygody z góry dzieki |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
>my private watch dog ;)<
Data rejestracji: 09.04.2003
![]() |
Skoro na innych komputerach to działa, winna musi leżeć w Twoim sprzęcie.
Sprawdź kabel, którym podłączas to combo, weź od kolegi napewno dobry kabel (IDE) i sprawdź u siebie. Nie podkręcałeś przypadkiem procesora?
#3 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
![]() sprawdzalem na roznych kablach i zawsze to samo... :/ |
|
![]() |
![]() |
#4 |
Forumator
Data rejestracji: 30.12.2002
![]() |
serwis czeka - prawdopodobnie wada fabryczna
|
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 10.10.2003
![]() |
Udało Ci się to jakoś rozwiązać, bo u mnie jest ten sam problem.
|
![]() |
![]() |
#6 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
Właśnie wczoraj byłem u kumpla i u niego wszystko bez problemu nagrywało i czytało. Zacząłem myśleć, że to może wina płyty głównej, bo też mam ecs-a. Zaraz zobaczę, jak pójdzie z Verbatimem, ale mediasoniki i emteki nagrywało z błędami.
Ostatnio zmieniany przez grracjan : 22.10.2003 o godz. 18:22 |
![]() |
![]() |
#8 |
Bywalec
Data rejestracji: 15.10.2003
![]() |
U mnie to samo - NOWA nagrywarka LiteON 48x24x48x16. Wsadzona w to samo miejsce, co LG, który nagrywał dobrze, więc wątpię aby była to wina komputera. Nagrywarka już jest w serwisie, bo wspaniała firma BALTA nie chciała wymienić egzemplarza na nowy pomimo upłynięcia 2 dni od zakupu
![]() Nagrywarka nie czytała swoich własnych płyt ani innych, próbowałem nagrywać na różnych szybkościach i różnych płytach. Prawie wszystkie nagrane płytki nagrane przez LITEONa były odczytywane przez inne napędy, więc coś jest z odczytem. Coś dużo tych liteonów z tym problemem - widocznie jakaś skopana partia. Arek |
![]() |
![]() |
#9 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#10 |
Nowy na forum
![]() |
Już rozpracowane
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 08.06.2003
![]() |
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#12 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#13 |
Nowy na forum
![]() |
W porządku grracjan fajnie ze moglem pomoc, cieszmy sie tym co mamy, ze dziala i w ogole, a swoją drogą to ciekawe czy kadi500 dostal nową nagryware i ciekawe czy ta nowa działa
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Bywalec
Data rejestracji: 15.10.2003
![]() |
Cytat:
Oczywiście skrobnę jak wszystko działa. |
|
![]() |
![]() |