![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 15.07.2003
![]() |
Pomóżcie skonfigórować
Mam nagrywarkę LITEON E-IDE CD-RW
LIT E-ON CTR-522463 CD-RW LITEON 52/24/52 System WIN98 wydanie drugie. CLONY XXL CLONECD PROFILER Pomóżcie proszę jak skonfigórować z sobą te programy aby można było kopiować WSZYSTKO. Jestwm laikiem. Ważna dla mnie jest nawet kolejność wgrywania programów jeśli ma to jakieś znaczenie.
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
LIT E-ON CTR-522463 cikawe, moze to model LTR-52246S
![]() Najlepiej zainstaluj Alcohola 120%, alcoholera i ClonyXXL, ale to i tak wszystkiego dokladnie nie przegra. Przydaloby sie jeszcze cos do lamania najnowszych securomow, bo z tym alcohol radzi sobie roznie. |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Właśnie słyszałem .że konfiguracja tych trzech podanych przezemnie programów jest najlepsza.
Pozatem są po polsku i już je troszkę poznałem.
#4 |
Zlotowicz
![]() ![]() |
Alcohol jest bardziej przejrzysty i rowniez jest po polsku. Poza tym obluguje bardzo duzo formatow - ogolnie jest bardziej polecany niz CloneCD. Nie wiem czy nie byloby wskazane rowniez zaopatrzyc sie w BlindWrite wlasnie do Securoma (sam Clone tu duzo nie pozmoze).
|
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
Podałeś tutaj nazwy jak sądze programów których nie znam,ale popytam znajomych,może ktoś coś takiego ma.
Wrócę tutaj za parę godzin.
#6 | |
Młody żonkoś
Data rejestracji: 02.02.2003
![]() |
Cytat:
p.s daj adres email
![]() |
#7 |
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
Ja mam:
Nero - prawie do wszystkiego Alcohol 120% - kopiowanie CloneCD - zastepczy ![]() Alcoholer & Clony XXL - wykrywanie zabezpieczen i konfigurowanie profili nagrywania (i tak rzadko uzywam) i...oczywiscie nagrywareczka LG ![]() ...to podstawowe programy do nagrywania plytek i wszycho gra ![]()
#8 |
Capo di tutti capi
Data rejestracji: 24.09.2002
![]() |
Witam!
jesli to pomoze... Mam: Alcohol 120% - do kopiowania CloneCD - do kopiowania (raz sie zdarzylo, ze Alc 120% nie dal rady, a Clone tak) ClonyXXL - do wykrywania zabezpieczen (rzadko uzywam) Nero Burning Rom - do wypalania wlasnych plytek z danymi CDRWIN - do obrazow bin i kopiowania Feurio - do plyt audio Deamon Tools - do emulowania napedow i podpinania obrazow Zaden z tych programow nie gryzie sie z innym, wszystkie dzialaja poprawnie.
#9 | |
`
Data rejestracji: 10.08.2001
![]() |
Re: Pomóżcie skonfigórować
Cytat:
no rad to dostales juz wystarczajaco duzo - ja postaram odpowiedziec na pytanie ktore zadales. 1.Kolejnosc wgrywania nie ma znaczenia. 2.Do porawnej pracy ClonyXXL ( ale do reszty tez sie przyda ) powinienes do win98 wgraz sterowniki aspi ( do twojej windy wez aspi 4.60 i nie sluchaj entuzjastow wyzszych wersji, bo w 98 wiecej szkod robia niz pozytku).Sterowniki aspi znajdziesz w necie, najwygodniej ci bedzie znalezc plik force aspi , rozwiniesz i masz tam install.Poszukaj w wyszukiwarce w dziale pliki na stronie glownej cdrinfo. Kolejnosc kopiowania jest nastepujaca : wkladasz do ( najlepiej nagrywarki ) plyte zrodlowa uruchamiasz Clony XXL i patrzysz co ci wyrzuci>Jesli jest zabezpieczenie - zapamietujesz jego nazwe, uruchmiasz profilera i wstawiasz profil zabezpieczenia ( nazwe) i z poziomu profilera uruchamias cloneCD i juz. Jesli wybierzesz zamiast clone CD Alcohol to robisz tak samo tylko nie korzystasz z Profilera a zAlcoholera. Z wielofuncyjnych kombajnow do kopiowania prostych niezabezpieczonych rzeczy masz do wyboru albo Nero albo WiNOnCD. A reszta poki co glowy sobie nie zawracaj - musisz nabrac doswiadczenie , przeczytaj FAQ na stronie glownej i informacje tam pojawiajace sie - a ani sie obejrzysz bedziesz GURU. PS - nie da sie kopiowac wszystkiego, ale warto probowac |
|
![]() |
![]() |
#10 | |
Zlotowicz
![]() ![]() |
Re: Re: Pomóżcie skonfigórować
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#11 |
Nowy na forum
![]() |
Dziękuję bgn.
Widzę że jesteś bardzo konkretny. Przeczytałeś dokładnie mój post i dodładnie jak dla laika odpowiedziałeś na pytanie. To bardzo ważne. Dziękuję Wam wszystkim mam nadzieję że sobie poradzę. W każdym bądź razie wiem że zawsze mogę liczyć na Waszą pomoc.
#12 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 27.03.2003
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#13 | |
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
Cytat:
Ładujesz plik tak jak płyte.
![]() |
#14 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 27.03.2003
![]() |
Coś takiego robi też VirtualCD? Czyli Deamon Tools to coś bardzo podobnego do VirtualCD?
|
![]() |
![]() |
#15 |
Capo di tutti capi
Data rejestracji: 24.09.2002
![]() |
Witam!
tak
|
|