![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 |
Bywalec
Data rejestracji: 09.03.2002
![]() |
Ad1.
Rozkręciłem kompa i przełączyłem kabelki ide tak jak mówiłeś. Niestety nic nie pomogło ![]() ---- Ad2. Ojej jaki miałem bios hmm to był 1.0A, niestety wtedy mnie prędkość kopiowania na dysk nie interesowała. (nic nie kopiowałem na dysk z cd-romu) Dopiero po jakimś czasie zrobiłem update biosu na 3.0A no i chciałem cos zkopiować i strasznie długo trwało :/ Ad3. Dma dla Nagrywarki i cd-romu włączone. Ad4. Transwer w frugim kompie z systemem Windows 98se był niewiele większy od tego co mam teraz. Był to chyba 22x a teraz na Xp mam 17x Ps: Tak patrzę na wyniki testów kolegów wcześniej i widze że cd-rom zawsze wolniej kopiuje (nie całą parą jak nagrywarka) ale i tak wolno mi kopiuje na dysk w porównaniu z innymi. (17x to przesada!) no to tyle. Acha niegdy nie kupujcie TEAC ! ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 |
Second variety
Data rejestracji: 11.01.2002
![]() |
Proszę Quest - wyniki ode mnie
#18 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 22.02.2002
![]() |
Na stronie TEAC-a jest program zwiekszający prędkość CD.Nazywa się teac5324.exe(w załączniku). Spróbuj!
|
![]() |
![]() |
#19 |
Bywalec
Data rejestracji: 09.03.2002
![]() |
Hmm. Użyłem tego programu al;e nic nie pomógł.
Cd-rom zwłaszcza tej klasy powinien chodzić wydajnie i na ustawieniach fabrychnych bez tzw: Tweak'u. Jeszcze w tym tygodniu zmieniam cd-rom i nagrywarke (co do nagrywarki nie mam nic kompletnie) Zobaczymy jak będzie chodziło to wszystko jak będe miał nowy sprzet (Asus 520 (taki jak Pedros) i Liteon 40/12/48. Acha do Pedrosa. Twój sprzęt jak widze na Screanie prezentuje sie odlotowo. |
![]() |
![]() |
#20 |
Second variety
Data rejestracji: 11.01.2002
![]() |
Taaa... skuteczny to on jest.
![]() Firmware 1.6K |
![]() |
![]() |
#21 |
Ban za brak kultury osobistej
Data rejestracji: 11.12.2002
![]() |
ZNAM RZOWIAZANIE
Nie mozesz podlaczac nagrywary w kanal ide gdzie jest twardzeil . Twardziel ma ata 100 a nagrywarka ata 33 i twardziela ci zwalnia na ata 33. Podlacz cdrw pod kanal gdzie masz cdrom pod secondary master
|
![]() |
![]() |
|
|