![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 14.08.2002
![]() |
Ja przegrywalem kiedys oryginalną płyte Audio (Roger Waters - "In The Flesh") doskonalej jakosci brzmieniowej prędkoscia 24X i potem bez problemu sluchalem jej na wielu odtwarzaczach i moje uszy nie potrafily wychwycic zadnej roznicy. Do nagrywania Audio z Mp3 badz z waw optymalną prędkością bedzie 8X
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 | |
Guru
Data rejestracji: 26.04.2002
![]() |
Cytat:
kilka razy nagralem z predkoscia mniejsza i nie zauwazam roznicy. wiec nie wiem jak to z tym jest..... |
|
![]() |
![]() |
#19 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 15.08.2002
![]() |
Okazuje się,że zrobienie idealnej kopii cdda nie jest takie proste,jak obejście zabezpieczeń z danymi.
Chyba dość wyczerpująco na ten temat w jednym z ostatnich nemerów CHIPU |
![]() |
![]() |
#20 | |
Bywalec
Data rejestracji: 06.08.2002
![]() |
Cytat:
Ale takze wszystko zalezy od nagrywarki np Samsung przy nagraniu 12x audio i moja wieza juz tej plytki nie czyta a moj liteon nagrywa 24x i odtwarzacz czyta te plyty (nawet noname za 50gr pakowane w worki foliowe :cool: ) |
|
![]() |
![]() |
#21 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 07.05.2001
![]() |
Ja od dawna nagrywam audio na maxa tzn.tyle ile nagrywara pozwoli. Kiedys mialem Ricoh 8x4x24 wiec palilem 8x i na kazdym sprzecie czytalo czy to byla: wieza,odtwarzacz w samochodzie itd. Gdy zmienilem sprzet na Teac 12x10x32x palilem 12x, kolejna przygoda byla z wypalara LiteOn 24x10x32 przyznam szczerze ze nie bylem przekonany do wypalania 24x, ale sprobowalem i nie zaluje cd audio chodzi na wszystkich sprzetach bez problemu :-)
Trzymajcie sie bo teraz walne z grubej rury: Niedawno stalem sie szczesliwym posiadaczem nagrywarki LiteOn 32125W, ktora oczywiscie zamienilem na demona 48125W. Zaczalem eksperymentowac na nagrywaniu audio z max predkoscia jak wczesniej. Mozecie wierzyc bac nie ale audio nagralo mi sie z predkoscia 48x!!! oczywiscie srednia predkosc nagrywania nie byla taka bo tak na prawde to jest ok 38x, czas nagrywania takiej plytki ok 2:45 Stwierdzilem tylko, ze wszystko dziala jak nalezy: zadnych trzaskow czy przeskokow. Oczywiscie wczesniej zrobilem obraz plyty Cdromem Teac40x i nagrywalem z obrazu, a takze z mp3. Wiec doszedlem do wniosku, ze dla przecietnego sluchacza nie ma roznicy czy sie nagrywa 2x,4x,8x czy 48x. Wazne zeby plytki byly dobre i przystosowane do nagrywania z takimi predkosciami no i oczywiscie dobry sprzet takie jest moje zdanie. Wiem ze wielu z Was wezmie mnie za wariata, a niedowiarkow zapraszam do mnie na eksperyment.
#22 | |
Bywalec
Data rejestracji: 06.08.2002
![]() |
Cytat:
Przynajmniej 1 odwazny A swoja droga jak tylko bede miec nowe mp3 to se nagram plyte 40x jak nie bedzie dzialac to ci ja przesle w kopercie do domu:-D |
|
![]() |
![]() |
#23 |
Forumator
Data rejestracji: 28.02.2002
![]() |
![]()
8) najlepiej nagrywac ze srednia predkoscia nagrywarki, choc nie sprawdzalem tego z 48x, do 40x predkosc 16x jest optymalna
|
|