![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 12.10.2002
![]() |
Czy czas iść do serwisu?
Nie wiem czy mi nagrywarka zaczyna siadać, i czy mogę ją już oddać do serwisu.
O oto co się dzieje, pokaże Wam w którym miejscu występuje błąd. Po rozpoczęciu nagrywania: Odczytuje czystą płytę -> Zaczyna nagrywać -> TUTAJ COŚ SIĘ DZIEJE -> rozpędza się -> nagrywa -> zakańcza nagrywanie Gdy już zaczyna nagrywać, przejdzie te 2% i staje w miejscu. Nagrywarka ma bardzo duże problemy z odczytem CD i mija nawet 1 do 3 minuty zanim sobie z tym poradzi. (Gdy próbuje odczytywać, słychać jakby stukanie). Gdy już odczyta, rozpędza się i nagrywa całą płytę. Płyta wydaje się dobra, można z niej wszystko zgrać, ale w testach wyraźnie widać, że na koncu nie jest dobrze nagrana (spada prędkość odczytu). Czyste płyty 40x nagrywa mi idealnie z prędkością 16x-24x. No i teraz moje pytanie: Czy może to być wina wadliwych nośników ? Kupiłem (pierwszy raz) większą ilość Verbatim DataLife 40x (srebrne). Zawsze kupuję DataLife+ (niebieskie). Jednak ten problem wystąpił już wcześniej, przy nagrywaniu na inną płytę. Aha - mam LG GCE-4800B (40x12x40x). Czy mogę już iść do serwisu z tą nagrywarką ?
I WANT TO BELIEVE Ostatnio zmieniany przez Shadow1 : 15.12.2002 o godz. 23:53 |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 12.10.2002
![]() |
Jeszcze jedno ...
Napewno nie jest to wina Bios'u, bo sprawdzałem na kilku wersjach i nadal to samo (męczy się z odczytem przy nagrywaniu).
#3 |
P.I.M.P.
Data rejestracji: 14.05.2002
![]() |
Mam dla ciebie 3 mozliwosci:
1. zmien nosniki na jakich nagrywasz 2. zobacz czy masz wlaczone DMA 3. przepnij sobie nagrywarke z cd Jak nie pomoze to jabym poszedl do serwisu ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Guru
Data rejestracji: 17.04.2002
![]() |
taak ja też bym spr. inny nośnik i jescze u kumpla na wszelki wypadek i wogóle zauważyłem, że ostatnio duuuużo problemów jest na forum związanych z LG
![]() Czasami warto dołożyć tą 100 do TEACa. Jak słychać stukanie to prawdopodobnie twoja nagrywarka nie lubi tych nośników, albo masz jakąs wadliwą partię. Nie mają czasami nierównych, poszczerbionych krawędzi? - te wew. krążka
|
|