![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#16 |
|
XV1100
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nie uwazam litka ze lepszego od Teaca czy Plexa, po prostu litki radza sobie z nowymi zabezpieczeniami lepiej. Ja sam mam Teaca (524E)i wcale nie przeszkadza mi ze nie kopiuje sd2.5x i wyzej, w koncu dorzucenie cracka nie stanowi problemu. Nie tak dawno byl tu koles ktory sie zaklinal ze jego teac, taki sam jak moj, przecina wszystko razem z tagesem. Z kazdym nowym zabezpieczeniem trzeba troche pokombinowac, w koncu ktos nad tym mysli zeby nie bylo latwo to skopiowac, a niektorym sie wydaje ze wystarczy miec liteona i on sam wszystko zrobi.
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Forumator
Data rejestracji: 12.07.2002
![]() |
Cytat:
http://www.cdrinfo.pl/software/stron...eid=2036011752 A tak na sam koniec to dodam tylko ze jestem posiadaczem zarowno Teac'a jak i LiteOn'a. I nie bylbym taki jednoznaczny w porownaniu napedow obu tych firm. Wydajesz zbyt pochopne opinie, ktore moim zdaniem sa mocno przesadzone, a w dodatku nie sa poparte zadnymi konkretnymi argumentami. Nastepnym razem chociaz troche konkretow, a mniej pustych slow. Latwo jest mowic ze jakis sprzet jest lepszy od innego. Szczegolnie gdy dziwnym zbiegiem okolicznsci jestesmy posiadaczami takiego wlasnie sprzetu 8) Ja uwazam ze zarowno Teac jak i LiteOn maja zalety i wady, i nie mozna mowic jednoznacznie ze jeden jest lepszy od drugiego. To zalezy czego sie oczekuje od sprzetu. A jesli znasz sposob na to by Teac skopiowal zabezpieczenia wyzsze od SF 2.51 to naprawde bylbym ci wdzieczny za pomoc. Ja probowalem na rozne sposoby i nic. A bardzo bym chcial zeby Teac to potrafil pozdrawiam Sebastian Ostatnio zmieniany przez Sebastian997 : 25.11.2002 o godz. 15:24 |
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 08.11.2002
![]() |
Cytat:
a nie ich możliwości .testowałem obie firmy razem z plextorem i yamahą przez jakieś trzy lata z innymi ludźmi posiadającymi przeróżne nagrywarki jeśli chodzi o ilość nagranych krążków na 26 nagrywarek najlepiej wychodzi plextor zarówno 12x jak i te wyższe modele na czwartym miejscu plasuje się teac W516E na trecim W524 na drugim również ten sam teac W524 innego posiadacza lite on może i jest nie przecze doskonałym łamaczem ale znalazł się na 11 miejscu co nie jest najgorszym wynikiem ale sprawdza się twierdzenie że co drogie to i tanie a co tanie to drogie jak widzisz testy te były prowadzone na nagrywarkach maksymalnie 32x i nie są podparte żadnymi ściemami a ponadto żadna nagrywarka oprócz teaca i plextora nie przekroczyła granicy 7500 kopii co ciekawsze gośc posiada plextora 16x najdłużej z nas i możesz nie uwierzyć ale audio z niej do tej pory nie sprawiły nikomu problemu i tnie dalej czy te dane ci wystarczą? jeśli nie przyśle ci skanu notatek które sporządzaliśmy z przyajciółmi przez ponad 2 i pół roku a było nas ponad 30 osób byc może sprawa egzemplarzy mniej lub bardziej udanych wypacza trochę te dane ale dlatego też zrobiliśmy to na taką skalę żeby miec najbardziej przyblizone dane dla twojej informacji Dla w540E!!! ( i to jest najważniejsze) safedisc 2.80 nie stanowi żadnego problemu oczywiście z konkretnym softem mogę ci wysłać zrobioną kopię dowolnie wskazanej gry dla 32X i z sd 2.51 jest problem nie przecze pozdrowienia ps jeśli masz zestaw W540E, clonyxxl 2010 z profilerem, deamon tools 3.2 clone cd 4 to nie wierzę żebyś nie zrobił na przykład nowego NFS tam bodajże jest 2.8 ja zrobiłem wyrazy szacunku za krytykę
|
|
|
#19 | |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 21.08.2002
![]() |
???
Cytat:
po jaka cholere ci dobrze skopiowana plytka jesli masz emulator....
|
|
|
#20 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 18.04.2002
![]() |
LG16
Zrobiłem kopię "orginalną" dla Ice Wind'a 2 PL za pomocą tego LG. Działa prawidłowo i bez błędów. Soft: Alcohol 120 1.3.5 1112 i
CloneCD 4.1.x. Kwestia doboru ustawień i prędkości , metodą clony xxl i ćwiczeń.( x4) Nośnik Verbatim Metal AZO. Obraz płyty ( drugiej ) sprawdź daemonem wersji 3.2x i musi działać. Wypalasz z EMF. Ten safedisc jest do zrobienia na tym LG. Powodzenia
|
|
#21 |
|
Stały bywalec ;)
![]() |
Mówiąc o drugiej płycie miałem na myśli IW2 ,sorry. W daemonie
nie włączaj emulacji
|
|
#22 | |
|
Stały bywalec ;)
![]() |
Re: Re: Czy komuś udoało się skopiować płytę zabezpieczoną safediscem 2.80.010
Cytat:
.
|
|
|
#23 | |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 08.11.2002
![]() |
Re: Re: Re: Czy komuś udoało się skopiować płytę zabezpieczoną safediscem 2.80.010
Cytat:
w takim razie jedynym rozsądnym rozwiązaniem jest odpowiedzieć sobie na pytanie czy mamy do czynienia z różnymi produkcjami Teac'a W540E?\ czy to zależy od egzemplarza? tego jeszcze nie wiem ale jak na razie dwie nagrywarki W540 z tym samym 1.0h zachowują się inaczej na tym samym sprzęcie!!! co ciekawe wyglądają na takie same po dokładnych oględzinach po testach jedna łamie i robi dokładną kopię sd2.8 bez uzycia emulatora (sprawdziłem) a druga bez emulatora nie da rady (podchodziłem kilkukrotnie) poza tym spokałem się już dwukrotnie z innymi egzemplarzami teac'a podobno takimi samymi (wewnątrz) a jednak inaczej wygląda szata graficzna panelu przedniego (mimo że modele są te same) panowie jestem w kropce!!!!
|
|
|
#24 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 24.06.2002
![]() |
Na Litku 40x i 48x SD2.8 poszedł bez problemu na LG 40x, też. A jesli chodzi o Teac'a to był kiedys model 24x z biosem w wersji A, który rąbał SD2.x a póxniej były 24x z biosem B i wtedy to juz du.a.
|
|
|
|
|
#25 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 16.05.2002
![]() |
tak u mnie na lg16x poszło bez problemu SD2.80.010, przy kożystaniu z alcohola.
1. odpal alcohola 2. ustaw w opcjach->emulacja->emulacja błędnych sektorów 3. zrób obraz 4. nagraj go 5. oczywiście używaj cały czas profilu dla sd2.8 tak napewno chodzi. zrobiłem już z 5 kopii simów: zwierzaki i chodzą |
|
|
|
|
#26 |
|
Guru
Data rejestracji: 10.08.2002
![]() |
o tak...teac to bardzo trwała stacja...a dla mnie mozliwość kopiowania tego czy innego zabezpieczenia to tylko bonus, a nie zaleta...wszystko zależy do czego danej stacji używa się...plextor? chyba ostatnio za bardzo się cenią - na necie na różnych forum czytałem mało pochlebne opinie na temat ich stacji (biorąc pod uwagę ile kosztują)...
|
|
|
![]() |
|
|