![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 29.12.2002
![]() |
![]()
Kupiłem DVD-RW LG
niestety nie dostałem dowodu zakupu i nie wiem czy gwarancja jaką otrzymałem jest ważna bez paragonu (na karcie gwarancyjniej pisze "karta gwarancyjna wraz z dowodem zakupu") nie wiem czy dostane paragon gdyż kupiłem tą nagrywarkę nieco taniej niż normalnie ale za to nie było w komplecie nośnika DVD-RW i DVD-RAM sprzęt kupiłem wysyłkowo co z gwarancją mogą być problemy ? dodam że chwilowo działa aż miło
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Re: Pytanie o gwrancje LG i paragon
wiesz nawet jezeli powiedza Ci ze nie trzeba dowodu zakupu z gwarancja (bo pewnie nie trzeba) to lepiej go miej. Jezeli Twoj sprzet ma gwarancje na 1 rok to z dowodem zakupu masz prawo zadac bezplatnego serwisu w ciagu 2 lat od zakupu (o czym pisal etatowy prawnik forum
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Bywalec
Data rejestracji: 07.04.2003
![]() |
Pracuje w sklepie komputerowym i tyle co Ci powiem, że nawet od nas bez dowodu zakupu, którym jest paragon, faktura, potwierdzenie zapłaty albo tzw. WZ (wydanie na zewnątrz) serwis LG nie przyjmnie do serwisu. Tak wogóle to każdy sklep jest prawnie zobligowany do wydania Ci przynajmniej paragonu z kasy fiskalnej. Jeśli tego nie robi tzn. że sprzedaje sprzęt na lewo. Najlepiej wybierz się do tego sklepu, albo napisz jeśli to było wysyłkowo i zażądaj dowodu zakupu. Sprzęt był tańszy bo pewnie kupiłeś wersje OEM, która charakteryzuje się tym, że dostajesz sam "goły: napęd, bez płytek, beż programu do nagrywania i odtwarzania DVD, ale to akuratnie jest normalne są takie i takie wersje zazwyczaj różnica to około 50 zł. powodzenia w walce.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Թ
Data rejestracji: 14.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Polecam telefon do Rzecznika Konsumentów, tutaj podałem namiary
Sam też muszę jeszcze zadzwonić, bo kupiłem wysyłkowo sprzęt i odwrotnie - dostałem fakturę, ale bez gwarancji |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Bywalec
Data rejestracji: 07.04.2003
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
paproć
Data rejestracji: 31.05.2002
![]() |
paragon (faktura itd) jest dowodem zawarcia umowy sprzedazy, czyli powstania zobowiazaniowego stosunku prawnego pomiedzy sprzedawca i kupujacym, co w efekcie swiadczy o odpowiedzialnosci tego pierwszego i zasadnosci roszczen tego drugiego ^_^
tyle teorii... ZAWSZE proscie o dowod zakupu (moze byc odrecznie), bez tego dupa... ![]()
![]() |
#7 | |
Disce puer.
Data rejestracji: 19.04.2002
![]() |
Re: Pytanie o gwrancje LG i paragon
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Guru
Data rejestracji: 26.04.2002
![]() |
a jesli nie mam karty gwarancyjen, bo sie zapodziala gdzies, ale mam fakture VAT z data (sprzet dla firmy)?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
Cytat:
ale moze sie wybierz do sklepu gdzie kupiles sprzet i popros o wystawienie duplikatu karty gwarancyjnej ![]() to tak jak zgubisz/ukradna ci polise, idzies do firmy ubezpieczeniowej i wystawiaja ci duplikat ![]()
![]() |
![]() |
|
|