![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 04.12.2003
![]() |
![]()
Mam mały problem.
Podczas zgrywanie filmów z płyt przez nagrywarke na twardziela jakimś cudem wyłączyło mi się DMA w tejZe nagrywarce. Przyznam że jest to troche uciążliwe bo płyty wypala mi 2X dłużej a przy kopiowaniu na twardziela przycina mi kompa!! Jak wiecie coś na ten temat to pomóżcie-Prosze. Mój system to: Win XP Prof Nagrywarka: LG 48x24x48 Ostatnio zmieniany przez pio2182 : 04.12.2003 o godz. 18:50 |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Mój żółw,Hellsing,LG FAN
Data rejestracji: 19.05.2003
![]() |
Wywal kontrolery IDE i zrestartuj kompa, wtedy windows sam wgra jeszcze raz kontrolery IDE i albo sam włączy DMa albo ty ręcznie bedziesz je musiał włączyć.
LG GCE8400B + Lite-On DVD-RW SOHW-1693S = Dobrze wypalona płyta ![]() ![]() HAVE A NICE DAY ![]() In the name of God, impure souls of the living dead shall be banished into eternal damnation. Amen. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 27.03.2003
![]() |
No nie zawsze , mi po instalacji nero 6 tak sie pokopalo ze przeskoczyla mi nagrywarka na PIO , jak probowalem przestawic na DMA to kicha i nic sie nie dzialo. wywalilem 6 zainstalowalem starsza wersje i dalej to samo ( a wyczyscilem rejestry ze wszystkiego co Nero 6 zostawil a sporo tego bylo
![]() Wywalalem i kontrolery IDE i inne cuda i nic , pomoglo dopiero przelaczenie CDRW pod inna tasme (dyski mam na raidzie podpiete a DVD i CDRW na kanalach IDE 1 i IDE2 ) zamienilem je miejscami i ruszylo. Pozdrowka Goomy
#4 |
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
jak się wyłączyło DMA to je włącz
![]() Też mam tą palarke i przyznam, że coś też mi się dział czasem dzieje z DMA, ale to nie problem z nagrywarką, ale z ogólnie "sprzętem". Palarka nie działa mi poprawnie na włączonym DMA np. nie wykonuje testu w Nero CD Speed, czasem wykona. Nagrywa świetnie. Czasem dzieją się dziwne rzeczy, ale pogodziłem się z tym, a "igły w stogu siana" szukać nie będę.
#5 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
mialem ta palarke od kumpla n kilka dni
latala na MultiWord2 i jakos jej to nie przeszkadzalo zadnego skakania bufora, a nie oszczedzalem jej stresu ![]() palila pieknie tzn szybko i na "zielono" - tylko glosna jak czolg i grzeje sie jak jasna cholera ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
Cytat:
![]() Taki przyjemny szum ![]()
![]() |
#7 |
Żabol
Data rejestracji: 27.04.2003
![]() |
Zgadzam sie z Ciapkiem
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
jej wlascicie tez twierdzi ze jest cicha
![]() ale to pikus - palila bardzo ladnie mimo ze nie wymusilem na niej UDMA (przewalenie kontrolerow nic nie dalo ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Guru
Data rejestracji: 29.06.2002
![]() |
to fakt, że Liteonki są głośne.... kolega ma 52327S i obudowę CHIEFTECA i jedynie co mu hałasuje to nagrywarka.... może pod tym względem rzeczywiście LG są lepsze... a musiałbym pożyczyć od kogoś i potestować... w sumie na wieczór wszystko wychodzi jak jest u mnie cichutko w pokoju.... ech....
#10 | |
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
Cytat:
Szczerze powiem, że nie przejmuje się żadnymi dźwiękami z komputera, najbardziej hałasuje mi ten stary dysk WDC ![]() ![]() A tak wogóle, jak mam odpalonego kompa, prawieże zawsze, słucham muzyki, a że wierze mam podłączoną do kompa, więc jaaaaaaaaaazda ![]() A przy włączonym kompie dam rade zasnąć. ![]()
![]() |
#11 |
Guru
Data rejestracji: 29.06.2002
![]() |
CIAPEK...a jakim programem zmniejszasz prędkość odczytu !? raz jak przeniosłem kompa do pokoju rodziców, aby sobie filmy pooglądać na 28 calowym TV to musiałem sporo podgłosić, bo po prostu nagrywareczka tak hałasowała, że nie mogłem filmów oglądać
![]() ![]()
#12 | |
Mój żółw,Hellsing,LG FAN
Data rejestracji: 19.05.2003
![]() |
Cytat:
LG GCE8400B + Lite-On DVD-RW SOHW-1693S = Dobrze wypalona płyta ![]() ![]() HAVE A NICE DAY ![]() In the name of God, impure souls of the living dead shall be banished into eternal damnation. Amen. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|