Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 04.12.2003, 18:26   #1
pio2182
Nowy na forum

Data rejestracji: 04.12.2003
pio2182 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Unhappy Dma

Mam mały problem.
Podczas zgrywanie filmów z płyt przez nagrywarke na twardziela jakimś cudem wyłączyło mi się DMA w tejZe nagrywarce. Przyznam że jest to troche uciążliwe bo płyty wypala mi 2X dłużej a przy kopiowaniu na twardziela przycina mi kompa!! Jak wiecie coś na ten temat to pomóżcie-Prosze.
Mój system to: Win XP Prof
Nagrywarka: LG 48x24x48

Ostatnio zmieniany przez pio2182 : 04.12.2003 o godz. 18:50
pio2182 jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 04.12.2003, 18:53   #2
/\/\cDrive
Mój żółw,Hellsing,LG FAN

Data rejestracji: 19.05.2003
/\/\cDrive zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Wywal kontrolery IDE i zrestartuj kompa, wtedy windows sam wgra jeszcze raz kontrolery IDE i albo sam włączy DMa albo ty ręcznie bedziesz je musiał włączyć.

/\/\cDrive jest offline  
Stary 04.12.2003, 19:19   #3
Goomy
Nowy na forum

Data rejestracji: 27.03.2003
Goomy w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
No nie zawsze , mi po instalacji nero 6 tak sie pokopalo ze przeskoczyla mi nagrywarka na PIO , jak probowalem przestawic na DMA to kicha i nic sie nie dzialo. wywalilem 6 zainstalowalem starsza wersje i dalej to samo ( a wyczyscilem rejestry ze wszystkiego co Nero 6 zostawil a sporo tego bylo )
Wywalalem i kontrolery IDE i inne cuda i nic , pomoglo dopiero przelaczenie CDRW pod inna tasme (dyski mam na raidzie podpiete a DVD i CDRW na kanalach IDE 1 i IDE2 ) zamienilem je miejscami i ruszylo.

Pozdrowka
Goomy
Stary 04.12.2003, 20:16   #4
CIAPEK
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.02.2003
CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
jak się wyłączyło DMA to je włącz

Też mam tą palarke i przyznam, że coś też mi się dział czasem dzieje z DMA, ale to nie problem z nagrywarką, ale z ogólnie "sprzętem". Palarka nie działa mi poprawnie na włączonym DMA np. nie wykonuje testu w Nero CD Speed, czasem wykona. Nagrywa świetnie.
Czasem dzieją się dziwne rzeczy, ale pogodziłem się z tym, a "igły w stogu siana" szukać nie będę.

nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego!
CIAPEK jest offline  
Stary 04.12.2003, 21:04   #5
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
mialem ta palarke od kumpla n kilka dni
latala na MultiWord2 i jakos jej to nie przeszkadzalo
zadnego skakania bufora, a nie oszczedzalem jej stresu
palila pieknie tzn szybko i na "zielono" - tylko glosna jak czolg i grzeje sie jak jasna cholera
nimal jest offline  
Stary 04.12.2003, 21:23   #6
CIAPEK
CDRinfo VIP

CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez nimal
(...)tylko glosna jak czolg i grzeje sie jak jasna cholera
nie stary!! nie nie! chyba ta twoja była uszkodzona. Moja jest bardzo cicha i LG akurat są ciche i myśle, że moje zdanie podzielą inni uzytkownicy tych palarek.
Taki przyjemny szum

CIAPEK jest offline  
Stary 05.12.2003, 01:04   #7
frog
Żabol

Data rejestracji: 27.04.2003
frog niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Zgadzam sie z Ciapkiem Moja Lg 52x24x52 to cichy palacz

HARDSTYLE IS MY STYLE !!!
frog jest offline  
Stary 05.12.2003, 07:53   #8
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
jej wlascicie tez twierdzi ze jest cicha co nie zmienia faktu ze byla glosniejsza od mojego zasilacza jak przekraczala 32x przy spawaniu - faktycznie do powoiedzmy 24x nie slychac jej wcale
ale to pikus - palila bardzo ladnie mimo ze nie wymusilem na niej UDMA (przewalenie kontrolerow nic nie dalo )tylko ta temperatura pracy - po 20 plytach pod rzad temp kompa skoczyl o 10 stopni - spasowalem
nimal jest offline  
Stary 05.12.2003, 13:49   #9
KarolluZ
Guru

Data rejestracji: 29.06.2002
KarolluZ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
to fakt, że Liteonki są głośne.... kolega ma 52327S i obudowę CHIEFTECA i jedynie co mu hałasuje to nagrywarka.... może pod tym względem rzeczywiście LG są lepsze... a musiałbym pożyczyć od kogoś i potestować... w sumie na wieczór wszystko wychodzi jak jest u mnie cichutko w pokoju.... ech....
Stary 05.12.2003, 14:53   #10
CIAPEK
CDRinfo VIP

Cytat:
Napisany przez KarolluZ
(...)w sumie na wieczór wszystko wychodzi jak jest u mnie cichutko w pokoju.... ech....
dokładnie! Wieczorkiem słychać wszystko.
Szczerze powiem, że nie przejmuje się żadnymi dźwiękami z komputera, najbardziej hałasuje mi ten stary dysk WDC , a tak to piłowane płyty przez moję napędy czasem wydają przyjemne dźwięki, szszszszzzzzzzz........... , ale przy np. ogladaniu filmu z płyty zmniejszam prędkość odczytu płyty i jest good.
A tak wogóle, jak mam odpalonego kompa, prawieże zawsze, słucham muzyki, a że wierze mam podłączoną do kompa, więc jaaaaaaaaaazda i nie słysze nic oprócz muzy.
A przy włączonym kompie dam rade zasnąć.

CIAPEK jest offline  
Stary 05.12.2003, 16:09   #11
KarolluZ
Guru

Data rejestracji: 29.06.2002
KarolluZ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
CIAPEK...a jakim programem zmniejszasz prędkość odczytu !? raz jak przeniosłem kompa do pokoju rodziców, aby sobie filmy pooglądać na 28 calowym TV to musiałem sporo podgłosić, bo po prostu nagrywareczka tak hałasowała, że nie mogłem filmów oglądać . Więc po prostu kopiowałem film na twardy i wtedy z twardego odpalałem. A takie spowolnienie liteonka to w sumie dobra rzecz
Stary 06.12.2003, 17:44   #12
/\/\cDrive
Mój żółw,Hellsing,LG FAN

Data rejestracji: 19.05.2003
/\/\cDrive zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez KarolluZ
...a jakim programem zmniejszasz prędkość odczytu !?
Np. Nero DriveSpeed.

/\/\cDrive jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: