Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 30.09.2003, 23:37   #1
adam187
Nowy na forum

Data rejestracji: 28.07.2002
adam187 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Czy mozna sprawdzic ze nagrywarka ma zle wgranego biosa???

Mam nagrywarke LG i podczas wgrywania biosu mi sie komp wylaczyl
i nagrywarka niezyje(niepala sie diody tacka niewyjezdza niewidac jej w biosie )Czy lepki z serwisu sa w stanie stwierdzic ze to
przez zle wgrany bios niedziala czy poprostu mi wymienia na nowy
adam187 jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 01.10.2003, 00:58   #2
zorg
Caliente

Data rejestracji: 30.09.2002
zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
a jak ci sie wydaje ?

ze nikt do szkoly nie chodzil ? poszukaj tu na forum co robic w takich wypadkach
Stary 01.10.2003, 01:05   #3
adam187
Nowy na forum

Re: Czy mozna sprawdzic ze nagrywarka ma zle wgranego biosa???

Cytat:
adam187 napisa***322;(a)
i nagrywarka niezyje(niepala sie diody tacka niewyjezdza niewidac jej w biosie )Czy lepki z serwisu sa w stanie stwierdzic ze to
I tak chcialem dac ta nagrywarke na gwarancje bo sporo plyt mi kopała a teraz mam poprostu dobry pretekst.wiem ze da sie zreanimowac czytalem te posty ale ja poprostu chce nowa nagrywarke
i chce wiedziec czy moga mi udowodnic ze niedziala z mojej winy czy
poprosutu uznaja ze przedmiot jest martwy i wymienia mi na nowy
(tak bylo w przypadku tunera ktory wogle niedzialal)
adam187 jest offline  
Stary 01.10.2003, 10:21   #4
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
nie szczailes wypowiedzi zorga
TAK - moga sprawdzic, pozatym nie beda tego robic w sklepie tylko wysla do serwisu lg
byl juz watek ktore marki dopuszczaja update firmwaru w okresie gwarancji bez jej utraty
byl tez watek jak przywrocic spaware do zycia po nieudanej operacji wgrania firmwaru - potrzebujesz identycznej spawary i odwarznego kumpla ktory Ci ja pozyczy ^_^
nimal jest offline  
Stary 01.10.2003, 11:50   #5
CIAPEK
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.02.2003
CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
-jeśli wyłączył Ci się komp podczas wgrywania nowego firmwaru to na bank bios wgrał się źle - to logiczne
-jeśli proces nie dobiegł do końca też jest źle
-jeśli nagrywarka padła to .... źle, przecież nie dobrze.

LG mówi jasno w karcie gwarancyjnej oraz instrukcji pobranej z www.lge.pl z firmwarem, że robisz to na własną odpowiedzialność, LG nie odpowiada za to co się stanie podczas wgrywania biosu.

Poszuukaj tematów o padniętych napędach, pogrzeb coś, ostatecznie kombinuj z podobnym napędem.
W serwisie będą wiedzieć więcej od Ciebie, uważaj!

Powodzenia

nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego!
CIAPEK jest offline  
Stary 01.10.2003, 20:32   #6
seoman
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 15.08.2002
seoman zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Jak oddasz do serwisu to zapłacisz sobie za transport tam i z powrotem. Może ci sie uda nagrac bios tym programem :
MtkWinFlash w opcjach ustaw "direct IDE"
seoman jest offline  
Stary 01.10.2003, 21:35   #7
adam187
Nowy na forum

Cytat:
seoman napisa***322;(a)
Jak oddasz do serwisu to zapłacisz sobie za transport tam i z powrotem. Może ci sie uda nagrac bios tym programem :
MtkWinFlash w opcjach ustaw "direct IDE"
Zła nowina oddałem nagrywarkę na reklamacje i powędrowała do serwisu LG.Jesli sie okaże ze to moja wina to obciaza mnie kosztami transporu czy jak?Gdzies czytalem ze serwisy LG nie sa zbyt skrupulatne jesli chodzi o sprawdzanie sprzetu;czy to prawda?
mial ktos juz jakies przejscia z serwisem LG i wie jak to wygląda?

a jesli chodzi o tamten program to skad wziasc bios do niego(model mojej nagrywarki to 8520B)
adam187 jest offline  
Stary 01.10.2003, 22:40   #8
seoman
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 15.08.2002
seoman zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
adam187 napisa***322;(a)
Zła nowina oddałem nagrywarkę na reklamacje i powędrowała do serwisu LG.Jesli sie okaże ze to moja wina to obciaza mnie kosztami transporu czy jak?Gdzies czytalem ze serwisy LG nie sa zbyt skrupulatne jesli chodzi o sprawdzanie sprzetu;czy to prawda?
mial ktos juz jakies przejscia z serwisem LG i wie jak to wygląda?

a jesli chodzi o tamten program to skad wziasc bios do niego(model mojej nagrywarki to 8520B)
Nie wiem jak w LG ale u nas to tylko bys zapłacił za transport w dwie strony teoretycznie powinniśmy też liczyć koszt tzw. ekspertyzy (fajne nie?) + ewentualnie koszt naprawy.
Teoretycznie nagranie biosu trwa max 20-30 min. (rozkręnie nagrywarki,
wyjęcie biosu nagranie w programatorze włożenie skręcenie test),ale nam jako serwisowi producent sprzętu za tą usługę nie zapłaci więc musi za to zapłacić winowajca czyli tzw. użyszkodnik. no i ok 100 nie twoje
seoman jest offline  
Stary 03.10.2003, 11:18   #9
Pio
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 24.06.2002
Pio zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cze

Z tym płaceniem za transport jest tak: Jeśli producent w karcie gwarancyjnej nie wpisał takiego zdania, że "w przypadku nie uzasadnionego reklamowania sprzętu, bądź uszkodzenia powstałego z winy użytkownika koszty transportu ponosi Klient" to mogą Cię w d..ę pocałować. Nic nie musisz płacić.

A teraz o tej metodzie, że masz dwa identyczne napędy jeden dobry drugi padnięty i przełączasz je w locie, to w moim przypadku to nie zadziałało . Bawiłem się kiedyś moją LG 8x4x32 czy jakokoś tak.
I ponieważ padł mi w niej bios, metoda wyżej opisanie nie podziałała nagrywara poszła do serwisu na gwarancję, który.... po ustawowych 14 dniach kalendarzowych wymienił mi ją na model LG 12x

Pozdrawiam
Pio jest offline  
Stary 20.10.2003, 00:41   #10
adam187
Nowy na forum

Podłączyłem dziś dla testu nagrywarkę na taśmę ATA 100 i działa na UDMA-2 ale czemu niechce dzialac na tasmie ATA 66?
adam187 jest offline  
Stary 27.08.2004, 22:05   #11
Maciej
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 31.12.2002
Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez adam187
Podłączyłem dziś dla testu nagrywarkę na taśmę ATA 100 i działa na UDMA-2 ale czemu niechce dzialac na tasmie ATA 66?
Taśmy jak to ty nazywasz ATA100 i ATA66 nie różnią się niczym ,to są typowe taśmy 80 żyłowe. Możliwe ,że jedna z nich jest uszkodzona .Tasmy 80 żyłowe są bardzo cieniutkie w porównaniu z 40-zyłowymi ,i bardziej podatne na uszkodzenia.

Ostatnio zmieniany przez Maciej : 27.08.2004 o godz. 22:07
Maciej jest offline  
Stary 20.10.2003, 08:35   #12
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
adam187 napisa***322;(a)
sa tasmy 40to zylowe - czyli pio oraz udma do 33 wlacznie oraz tasmy 80cio zylowe czyli od udma 66 w gore

w zwiazku z powyzszym nie rozumie Twojego pytania - podaj wiecej szczegolow
nimal jest offline  
Stary 27.08.2004, 21:55   #13
Epmd
Nowy na forum

Data rejestracji: 23.08.2004
Epmd w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
mam ogromny problem i nie wiem czy da sie z tym cos zrobic. Otóz kiedy
robiłem update biosu nagrywarce Sony DRU-530A w trakcie flashowania
zawiesił mi sie komp i musiałem go zrestartowac - i to był mój bład,
po tym gdy nagrywarka jest podłaczona do komputera zaraz przy starcie
jest napisane Detecting IDE drives i tak mozna czekac i czekac, i nic
sie nie dzieje, da sie ja jakos naprawic??
Epmd jest offline  
Stary 28.08.2004, 10:47   #14
SEBAW
Stary użytkownik
Zlotowicz

Data rejestracji: 09.06.2002
SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Cytat:
Napisany przez adam187
Napędy LG posiadają kostki biosu firmy MTK, więć przy pomocy programu MTKFlash dla DOS lub WINa można spróbowac wgrać bios. LG wypuszcza biosy w postaci exe, ale można je rozpakować i dzięki temu zdobędzie się bios w postaci HEX, który posłuzy do wgranie go w napęd.
SEBAW jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: