![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 28.07.2002
![]() |
Czy mozna sprawdzic ze nagrywarka ma zle wgranego biosa???
Mam nagrywarke LG i podczas wgrywania biosu mi sie komp wylaczyl
i nagrywarka niezyje(niepala sie diody tacka niewyjezdza niewidac jej w biosie )Czy lepki z serwisu sa w stanie stwierdzic ze to przez zle wgrany bios niedziala czy poprostu mi wymienia na nowy ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Caliente
Data rejestracji: 30.09.2002
![]() ![]() ![]() |
a jak ci sie wydaje ?
ze nikt do szkoly nie chodzil ? poszukaj tu na forum co robic w takich wypadkach
![]()
#3 | |
Nowy na forum
![]() |
Re: Czy mozna sprawdzic ze nagrywarka ma zle wgranego biosa???
Cytat:
i chce wiedziec czy moga mi udowodnic ze niedziala z mojej winy czy poprosutu uznaja ze przedmiot jest martwy i wymienia mi na nowy (tak bylo w przypadku tunera ktory wogle niedzialal) |
|
![]() |
![]() |
#4 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
nie szczailes wypowiedzi zorga
TAK - moga sprawdzic, pozatym nie beda tego robic w sklepie tylko wysla do serwisu lg byl juz watek ktore marki dopuszczaja update firmwaru w okresie gwarancji bez jej utraty byl tez watek jak przywrocic spaware do zycia po nieudanej operacji wgrania firmwaru - potrzebujesz identycznej spawary i odwarznego kumpla ktory Ci ja pozyczy ^_^ |
![]() |
![]() |
#5 |
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
-jeśli wyłączył Ci się komp podczas wgrywania nowego firmwaru to na bank bios wgrał się źle - to logiczne
![]() -jeśli proces nie dobiegł do końca też jest źle -jeśli nagrywarka padła to .... źle, przecież nie dobrze. LG mówi jasno w karcie gwarancyjnej oraz instrukcji pobranej z www.lge.pl z firmwarem, że robisz to na własną odpowiedzialność, LG nie odpowiada za to co się stanie podczas wgrywania biosu. Poszuukaj tematów o padniętych napędach, pogrzeb coś, ostatecznie kombinuj z podobnym napędem. W serwisie będą wiedzieć więcej od Ciebie, uważaj! Powodzenia ![]()
#6 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 15.08.2002
![]() |
Jak oddasz do serwisu to zapłacisz sobie za transport tam i z powrotem. Może ci sie uda nagrac bios tym programem :
MtkWinFlash w opcjach ustaw "direct IDE" |
![]() |
![]() |
#7 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
mial ktos juz jakies przejscia z serwisem LG i wie jak to wygląda? a jesli chodzi o tamten program to skad wziasc bios do niego(model mojej nagrywarki to 8520B) |
|
![]() |
![]() |
#8 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 15.08.2002
![]() |
Cytat:
Teoretycznie nagranie biosu trwa max 20-30 min. (rozkręnie nagrywarki, wyjęcie biosu nagranie w programatorze włożenie skręcenie test),ale nam jako serwisowi producent sprzętu za tą usługę nie zapłaci więc musi za to zapłacić winowajca czyli tzw. użyszkodnik. no i ok 100 nie twoje ![]() |
|
![]() |
![]() |
#9 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 24.06.2002
![]() |
Cze
Z tym płaceniem za transport jest tak: Jeśli producent w karcie gwarancyjnej nie wpisał takiego zdania, że "w przypadku nie uzasadnionego reklamowania sprzętu, bądź uszkodzenia powstałego z winy użytkownika koszty transportu ponosi Klient" to mogą Cię w d..ę pocałować. Nic nie musisz płacić. A teraz o tej metodzie, że masz dwa identyczne napędy jeden dobry drugi padnięty i przełączasz je w locie, to w moim przypadku to nie zadziałało ![]() I ponieważ padł mi w niej bios, metoda wyżej opisanie nie podziałała nagrywara poszła do serwisu na gwarancję, który.... po ustawowych 14 dniach kalendarzowych wymienił mi ją na model LG 12x ![]() Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#10 |
Nowy na forum
![]() |
Podłączyłem dziś dla testu nagrywarkę na taśmę ATA 100 i działa na UDMA-2 ale czemu niechce dzialac na tasmie ATA 66?
|
![]() |
![]() |
#11 | |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
Cytat:
Jak mądrze zadawać pytania Ostatnio zmieniany przez Maciej : 27.08.2004 o godz. 22:07 |
|
![]() |
![]() |
#12 | |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
w zwiazku z powyzszym nie rozumie Twojego pytania - podaj wiecej szczegolow |
|
![]() |
![]() |
#13 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 23.08.2004
![]() |
mam ogromny problem i nie wiem czy da sie z tym cos zrobic. Otóz kiedy
robiłem update biosu nagrywarce Sony DRU-530A w trakcie flashowania zawiesił mi sie komp i musiałem go zrestartowac - i to był mój bład, po tym gdy nagrywarka jest podłaczona do komputera zaraz przy starcie jest napisane Detecting IDE drives i tak mozna czekac i czekac, i nic sie nie dzieje, da sie ja jakos naprawic?? |
![]() |
![]() |
#14 | |
Stary użytkownik
Zlotowicz
Data rejestracji: 09.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |