![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 23.10.2002
![]() |
ehh nie chce nic mowic mieszkam w Canadzie ostatnio wybralem sie do jedno z wiekszych sklepow po nowa nagrywareczke mialem przykre doswaidczenia z nagrywara jakis wsumie danwy czas temu 8/4/32 poznij cdrom 52 i stwierdzam ze to jest wielki gowno no i skoncze wpdam do sklepu i z glopa pytam technika tak sie nazywa ten fachowiec
on nagrywarki neich mi cos poleci on tak mysli wymienia TEAC,ASUS itd mniejsza z tym a widze stoi box od LG a pytam co z LG on tak patrzy na mnie i wlai LG to gowno powaznie tak mi powiedzial ja sie usmiechnolem i wciagnolem nowa fajan nagrywareczke zecz jasna ze nie LG moze jest tani ale jest do dupy gowno(shit) :-D Zaraz kolega z ladnym logiem LG powie ze ja sie nieznam jaki zemnie pirat itd a tu moja odpowiedz pirat nie jestem a narzie to ty pokazujesz ze sie nie znasz LGSorki za orty ale nie pisze dobrze po polsku ! Txet moze byc nie zrozumialy wiec wyciagam moral LG = tani zlom co nie znaczy ze tanie zeczy sa zle ale to stwierdzenia sprawdza sie w 100% w CD, CDRW Pozdrowka :-) |
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 17.09.2001
![]() |
Hmm a wiecie ze te napedy DVD i CDRW
ktore zglaszaja sie w systemie jako HL-DT-ST..... sa robione przez albo na licencji Hitachi. Pomijam oczywiscie CD-ROMY, bo wszystko powyzej X 32 sypie sie bardzo szybko. Hitachi Data Storage System ---> to tak od tego skrotu Chociaz ostatnio sie troche zawiodlem bo kupilem DVD GRD-8161 B i nie czyta pelnych subkanalow, tylko 16 bajtow, przynajmniej dla danych, audio nie sprawdzalem. Rippowanie muzy wrecz przeciwnie do kolegi z 8160 B, bo smiga szybciej niz nagrywara szczegolnie z korekcja bledow. Odnosnie nagrywarki zauwazylem, ze na CDRW 8160 B (16x 10x 40) wystepuje czasami ciche stukanie podczas parkowania tacki, ale o dziwo tylko w przypadku mocnego nagrzania. Jak na razie za malo zeby sie zniechecic do LG. A CD-ROM 32 ma juz 4 lata i dziala bez zarzutu.
|
|
#3 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 13.10.2002
![]() |
Ja jestem od jakiegoś czasu posiadaczem LG GCE 8400B 40/12/40 2 z buforem 2 mega i nie mam zadnych problemów. Płytki palą sie bez problemów, zadnych konfliktów pod win98 i win xp. Po prostu jestem zadowolony z tej wypalary i złego słowa nie powiem na nagrywarki LG. A co cd-romów to rzeczywiście z nimi bywało różnie, choc sam nigdy nie miałem cedeka LG.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 01.03.2002
![]() |
LG ..... , Nie warto kupowac...., nic poza nagrywarkami,
cd romy, zwlaszcza te 52 x sa po prostu badziewiem, warto dolozyc pare zlotych i kupic cos porzadnego, to sie zwroci bo nie bedziesz sie irytowal..... wiele razy ze cos sie nie czyta, cd rom szumi jak odkurzacz, zgrywa audio i robi z nich "pliki winylowe" czyli z trzaskami, z powodu tego ......"dziadostwa" w zgrywaniu audio nikomu tego nie polecam.... |
|
|
|
|
#5 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 21.02.2002
![]() |
Witam Wszystkich obecnych i nie
![]() Napędy LG, hmm, są dobre i tyle (ba, ale górnolotnie powiedziane :-D ). Dlaczego ? Bo tanie, to wiemy, teraz czy są dobre w eksploatacji, to zależy jaki model, ja pracując w W98se na KT133 i D700, mam podpięte napędy: 1 kanał. HDD Samsung 20GB 5400rpm - DMA100 2 kanał. Master LG40x (CDROM), Slave (CDRW LG16x) - PIO4 ASPI z Windy (czy też z via), nie instalowane żadne dodatkowe, żadne tam Nero ASPI, czy Adaptec'a. Dodatkowo tylko ViaTool i DMA włączone, Optyka chodzi na MultiWordDMA 2. Teraz co z czym. W locie zgrywam tylko dane, bo cdrom'ek kiepsko rippuje audio i opróżnia mi bufor, natomiast dane tnie bez zająknięcia (mówię tu o wypalaniu z prędkością 16x). Dlatego śmiem twierdzić, że w Twoim przypadku to LG52x daje d...y, mam tego szankla w firmie i nawet multisesyjnej cdrw nie odczytuje, te napędy ewidentnie nie wyszły LG. Tą 40x mam już prawie dwa lata i nie ma zamiaru zdychać ;-) . Może to i dobrze bo kasy na razie nie mam na wymianę. Dlatego zaleciłbym najpierw pokombinowanie z napędami, poprzepinaj, i może dojdziesz do pozytywnych rezultatów. Ewentualnie zastanów się nad wymianą cdrom'u na TEAC'a, bądź DVD Toshiby, wszyscy tu na tym forum (i nie tylko tu) wypowiadają się pozytywnie o tych napędach. To narazie tyle ode mnie. Pozdrawiam Wszystkich. Koniec transmisji. |
|
|
|
|
#6 |
|
Second variety
Data rejestracji: 11.01.2002
![]() |
Ja to akurat lubię sprzęt działający - nieważne jakiej firmy.
Jak miałem LG 52x jako sec. master i LG 8/12/32x jako sec. slave to kopiowanie w locie mogłem zrobić 8x spox. Co dla moich potrzeb (nie kopiuję dużych ilości) było wystarczające. Teraz mam ASUSA 52x i uważam, że to on jest głośniejszy niż LG 52x. No, ale korekcja błędów i szybkość zrzutu jest nieporównywalna.
![]() |
|
|