![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 14.09.2002
![]() |
wiem ze temat byl rozkminiany milion razy, ale zrobilem juz chyba wszytko co mozna i ciagle nagrywa mi plytke 700 (platinium 1-40x) kolo 3:40min przy 40x. tyle samo mu to zajmuje przy 32x
.konfiguracja: - P4 1,5Ghz, plyta na chipsecie i845 - IDE1 - HDD Samsung 20GB (5400obr/min) master, HDD Caviar 80GB (7200obr/min) slave - IDE2 - CDR Teac W540E master (bios 1.0F), DVD LG DRD8120B slave - wszystkie napedy chodza na UDMA - system W2000 uzywam nero 5.5.9.9, pliki ktore wypalam sa na szybszym dysku. podany czas to czas wyswietlany przez nero lacznie z zamknjeciem sesji. bullit |
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Nowy na forum
![]() |
wlaczone dla wszystkich napedow (CD i HDD), nie ma problemu z samoczynnym przelaczaniem sie na PIO.
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ramblings of a Madman
Data rejestracji: 25.06.2002
![]() |
Jeżeli używasz słabszych płyt CDR twój Teac przy końcu zapisu zwalnia z 40X do około 16X ( co w rezultacie przedłuża zapis płyty) , możesz sprawdzić na NERO CD SPEED. Wykres dokładnie pokaże ci jak to wygląda. Zobacz dla porównania z lepsza płytą - zapis płyty kończy się z 40 prędkością.
|
|
#6 |
|
Ramblings of a Madman
![]() |
a i jeśli możesz zaktualizuj swój BIOS, to także zwiększa wydajność zapisu na niektórych nośnikach!
|
|
#7 |
|
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 02.01.2002
![]() |
Witam !
Racja używaj dobrych płytek a wykożystasz go na 110 % Mam pytanie do Ciebie bullit mianowicie napisz mi jak Ci się sprawuje ten Caviar / jak długo go masz itp wnioski odkrycia Dzięki |
|
|
|
|
#8 |
|
Nowy na forum
![]() |
tamgoo:
tak surff: 1. BIOS nagrywarki aktualizowalem. 2. o ktory test w nero cd speed chodzi? tak czy siak pojade dzisiaj do media m i kupie jakies dobre plyty (myslalem ze platinium sa dobre )aha, jakie plyty polecasz? laser: dysk mam 4 miesiace. dziala bezproblemowo. jesli chodzi o wydajnosc to nie ma oszalamiajacej roznicy miedzy nim a barracudami i innymi 7200. ale fakt faktem ze jest szybszy. no i ma 8MB cachu. pracuje bardzo cicho (u mnie lezy w wentylowanej kieszeni adaxa i slychac tylko wiatraczek). jak go kupowalem to byl drozszy od barracud okolo 100zl. jezeli potrzebujesz naprawde wydajnego dysku (np. montaz cyfrowy itp.) to szczerze polecam. a jak nie to lepiej oszczedzic ta stowe i kupic baraccude. |
|
|
|
|
#9 |
|
Nowy na forum
![]() |
tomgoo sorry za przekrecenie nicka!
|
|
|
|
|
#10 |
|
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 02.01.2002
![]() |
Witam !
Dzięki - aha i mam zasadę ze nie oszczędzam na sprzęcie wolę poczekać i dołożyć te stówke i kupić coś co będzie działało działało działało ... aktualnie mam 15GB IBM 7200 i jak walnąłem posta który dysk jest najlepszy to znalazło sie kilka osób które wybiły mi z głowy produkty tej firmy http://www.cdrinfo.pl/skrypty/vb/v/s...&threadid=9908 Co do płytek to jesli Ci nie zależy na produkcji masowej to kupuj płyty w mniejszych partiach / po 15 - 20 płytek / ja tak robie i jeszcze ani razu sie nie przejechałem ! Palę tylko na Dysanach, Verbatimach , TDK'ach odświetnie na EMTECACH ale bardzo rzadko dlatego ze mają chusteczkową gorną warstwę którą trudno się opisuje / jest jak lustro !/ Polecam Ci dysany są bdb jeszcze ani jedna się nie skopała a wypaliłemich ok 20 z jednej serii ! |
|
|
|
|
#11 |
|
Nowy na forum
![]() |
ja dlugo rozkminialem jaki dysk kupic i wybieralem wlasnie miedzy barracuda i caviarem. jezeli chodzi o testy w necie to z tego co czytalem caviar wypadaj lepiej ale barracuda nie ma sie tez czego wstydzic. dwoch moich funfli ma barracudy (60 i 80) i sobie chwala.
a co do trwalosci caviarow to pierwszy kupilem w 1996 i do dzisiaj chodzi jak zloto. oka, jade po te plytki bo mi mm zamkna. |
|
|
|
|
#12 | |
|
Ramblings of a Madman
![]() |
Cytat:
Odpisz jakie są efekty
|
|
|
#14 |
|
Nowy na forum
![]() |
przetestowalem platinium700 40x (szpula), platinium800 40x (pudelko) i verbatim 24x AZO. w kazdym przypadku sredni transfer wychodzi 28x a predkosc nigdy nie przekracza 32x!
jutro kupie jakies wyzej indeksowane cd ale cos mi sie zdaje ze i tak nie przekroczy bariery 32x.
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Ramblings of a Madman
![]() |
Cytat:
czy domniemywasz o prędkści zapisu na podstawie czasu