Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 26.10.2002, 01:35   #1
Ataff
Nowy na forum

Data rejestracji: 26.10.2002
Ataff w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
BiG problem BTC !!

Kupilem nagrywarke btc 40x12x48 i wszystko buloby ok tylko sprzet mi sie wiesza nie podczas pracy tylko po kilku godzinach wlaczonego kompa. Byla juz w reklamacji ale powiedzieli ze jest sprawna ja sprawdzam u siebie i znow to samo - kilka godzin pracuje dobrze i nagle nie mozna nawet otworzyc tacki. Mam win xp w czym moze tkwic problem??
Ataff jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 26.10.2002, 09:24   #2
surff
Ramblings of a Madman

Data rejestracji: 25.06.2002
surff zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Re: BiG problem BTC !!

Cytat:
Ataff napisa***322;(a)
Kupilem nagrywarke btc 40x12x48 i wszystko buloby ok tylko sprzet mi sie wiesza nie podczas pracy tylko po kilku godzinach wlaczonego kompa. Byla juz w reklamacji ale powiedzieli ze jest sprawna ja sprawdzam u siebie i znow to samo - kilka godzin pracuje dobrze i nagle nie mozna nawet otworzyc tacki. Mam win xp w czym moze tkwic problem??
Powiedz kilka słów na temat konfiguracji Twojego sprzętu - jaką masz płytę główną, jak podłączony jest dysk(i) oraz napęd(y)
Stary 26.10.2002, 09:36   #3
Yahol
Gość

Jak masz ja wlozona do kompa, czy ma miejsce! moze sie po prostu grzeje - i to dlatego!

Stary 26.10.2002, 10:54   #4
Laser
Guru
Zlotowicz

Data rejestracji: 02.01.2002
Laser zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Yahol napisa***322;(a)
Jak masz ja wlozona do kompa, czy ma miejsce! moze sie po prostu grzeje - i to dlatego!
Witam !

Kiedyś któś mi mówił że ma nagrywarkę która potrafi pracowac bez przerwy przez godzine a poźniej odmawia posłuszeństwa - poprostu yłacza się i stygnie, jak ostygnie to znowu pali ... nie wiem czy to prawda ale nawet by się zgadzało ...
Laser jest offline  
Stary 26.10.2002, 12:07   #5
Ataff
Nowy na forum

plyta ecsa ale modelu dokladnie nie pamietam bo jestem w pracy pracuje na 2 tasmach HDD osobno i cdrw osobno ale to nie dzieje sie przy wypalaniu tylko przy pracy kompa nie musze uzywac ani cd ani nagrywary helppppppp
Ataff jest offline  
Stary 26.10.2002, 12:12   #6
Yahol
Gość

No to przypuszczam, ze nagrywarka nie ma tu nic do rzeczy!
Sprawdz temeratury w obudowie, moze procek ci sie grzeje, moze chip od plyty? Zasilacz? Moze nie ma obiegu powietrza? Zacznji od najbardziej oczywistych "grzalek".

Stary 26.10.2002, 14:50   #7
Laser
Guru
Zlotowicz

Data rejestracji: 02.01.2002
Laser zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Yahol napisa***322;(a)
No to przypuszczam, ze nagrywarka nie ma tu nic do rzeczy!
Sprawdz temeratury w obudowie, moze procek ci sie grzeje, moze chip od plyty? Zasilacz? Moze nie ma obiegu powietrza? Zacznji od najbardziej oczywistych "grzalek".
Witam !

Było to jush tutaj poruszane mianowicie komuś grzał sie strasznie chipset - to Tobie może przegrzewać sie CpU ==> moze pasta termoprzewodząca jest zle nałozona / moze jej nie ma / a moze przetaktowano CPU i są teraz niestabilnosci ...
Laser jest offline  
Stary 26.10.2002, 20:52   #8
Druss
Costam

Data rejestracji: 20.05.2002
Druss zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
To napewno nie moze byc wina nagrywarki, pierwsze slysze. Tak jak wyzej wspomnieli moze byc to przegrzanie sie proca, chipsetu ;ub nawet pamieci ram (ktora mozliwe masz ustawiona na straszne wypociny ktorej nie moga zniesc). Mozliwosci jest wiele.
Druss jest offline  
Stary 26.10.2002, 21:41   #9
Ataff
Nowy na forum

wiecie co wina przegrzewania to napewno nie jest!! nie wiesza mi sie caly komp tylko nagrywara! reszta chodzi ok. mialem teaca i bylo dobrze a tak btw dalem ja kolesiowi to testingu i u niego jest ok wiec moze plyta??
Ataff jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: