Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 13.12.2003, 11:02   #1
ciupras
Nowy na forum

Data rejestracji: 13.12.2003
ciupras w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Teac-CDW54E nagrywanie CD-RW 700MB - PROBLEM

Witam!
Mam problem z wszelkimi plytami CD-RW 700 MB... poniewac naped mi w ogole ich nie widzi... Ani w moim komputerze ani jak np. uruchomie nero i daje zeby nagrywac to pisze zeby wlozyc plyte... plyty 650 CD-RW widzi... wszystkie plyty CD-R tez... Nie wiem jak sprawdzic jaki mam bios... Bo przy starcie kompa pisze tylko TEAC CDW54E, a moim kompie tez nic nie pisze... Pomozcie gdzie to sprawdzic... bo moze wgranie nowego biosu mi pomoze. Z gory dzieki.
ciupras jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 13.12.2003, 11:13   #2
CIAPEK
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.02.2003
CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
jak masz Nero to włącz...
z menu: Nagrywarka-->Wybór nagrywarki-->i tam w okienku masz info o nagrywarce, 'wersja firmware' to właśnie wersja biosu.

W menedźerze urządzeń też byś znalazł wersje biosu we właściwościach itd.

nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego!
CIAPEK jest offline  
Stary 13.12.2003, 13:24   #3
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Nie kombinuj z biosem, nie wiem czy w ogole byly do nich jakies inne biosy od fabrycznego. Napisz jakie masz te plytki, bo jesli z indexem predkosci 4-10x to juz masz odpowiedz - ta nagrywarka obsluguje tylko plyty 1-4x. Takie plyty coraz trudniej spotkac w sprzedazy i jesli nie zwracales na to uwagi to zapewne kupiles szybsze HS i stad klopoty.
Stary 13.12.2003, 18:27   #4
ciupras
Nowy na forum

Data rejestracji: 13.12.2003
ciupras w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Dzieki. Wlasnie nie wiedzialem ze nagrywara nie obsluguje 4-10 a mam wlasnie mniej wiecej takie Teraz trzeba bedzie poszukiwac za 1-4... dzieki za info. Pozdrawiam
ciupras jest offline  
Stary 13.12.2003, 20:24   #5
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
@ grzeniu - byly i dodawaly zapis w trybie daoraw, czyli dosc istotna zmiana
ale oczywiscie zaden bios nie doda obslugi plyt HS/US do spawary x4
nimal jest offline  
Stary 13.12.2003, 20:59   #6
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez nimal
@ grzeniu - byly i dodawaly zapis w trybie daoraw, czyli dosc istotna zmiana
ale oczywiscie zaden bios nie doda obslugi plyt HS/US do spawary x4
Fakt, to chyba do modelu W58E nie bylo innych poza fabrycznym. Czasy tych nagrywarek juz dosc dawno minely i dzis w uzyciu chyba juz sporadycznie sie trafiaja choc sprzety z nich byly nie do zajechania. Przypuszczam ze wiekszosc uzytkownikow zmienila je na nowsze ze wzgledu na powolnosc nagrywania a ci zagorzali maja teraz klopoty np z nabyciem do nich plytek 1-4x.
Stary 13.12.2003, 21:26   #7
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
ja ciagle mam i uzywam teac w58e - nie bylo do niej zadnego upadatu firmwaru (btw - cdrw hs obsluguje )
nimal jest offline  
Stary 14.12.2003, 15:16   #8
forest
odgrzewany user

Data rejestracji: 20.10.2001
forest zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
A ja jestem wierny CDW54E do samego końca - mojego lub jej
F

The only way to get smarter is by playing a smarter opponent
-Fundamental of Chess 1883
forest jest offline  
Dyskusja zamknięta