![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 06.03.2001
![]() |
DirectCD i LG GCE 8480B po raz kolejny
Witam,
Poniewaz do tej pory nie rozwiazalem problemu dzialania mojego sprzetu z DirectCD poszperalem troche po sieci i oto co znalazlem w jednym z testow napedu: By now you've probably noticed that our GCE-8480B does not support the Mt. Rainier format. I asked LG about this and they said that drives sold in the US do not have this feature enabled due to a conflict with the Roxio software. Because of this, they decided to disable the feature altogether in the firmware. The drives sold in Europe and in other parts of the world come with a different software suite, so LG did not disable the Mt. Rainier on them. I co z tym zrobic? Sterowniki ze strony Roxio pociagnalem, zainstalowalem, odpalam instalke DCD 5.0 i dalej kupa i stary tekst - nie znaleziono zadnego obslugiwanego napedu. I co z tym zrobic? Prosze o odpowiedz kogos kto ma ten sprzet i zainstalowal DCD empirycznie a nie kogos, komu sie zdaje ze to powinno zadzialac ![]() Pozdrawiam Konlin |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 01.12.2002
![]() |
mam taki sam problem, z tym ze mam dwie nagrywarki
![]() Planuje przejsc na InCD z pakietu Nero (chociaz nie wiem na ile jest on zgodny z DirectCD i czy bedzie on zgodny, a jesli nie to czy mozliwe jest odpalenie sterownikow DirectCD do jednej a InCD do drugiej nagrywarki jednoczesnie ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
dla nowych nagrywarek lepszy jest InCD, po prostu chłopaki z Ahead'a częściej go aktualizują. Tylko wcześniej wyinstaluj DirectCD, mogą się gryźć z InCD (choć nie muszą).
#4 | |
Stały bywalec ;)
![]() |
Cytat:
A jesli chodzi o zgodnosc - raczej jej nie ma, przynajmniej jesli chodzi o odczyt plyt DCD pod InCD. W druga strone nie wiem bo nie mialem jak sprawdzic. Manewr z 2 sterownikami pod 2 napedy tez raczej nie przejdzie i beda sie gryzly. Choc oczywiscie moge sie mylic. Pozdrawiam Konlin |
|
![]() |
![]() |
#5 |
Bywalec
Data rejestracji: 01.09.2002
![]() |
Konlin:
Na drugi raz, popros kogos o przetlumaczenie. Wersja US dziala z Roxio, wersja europejska z InCD. Albo instaluj InCD 3.51.61, albo czekaj na Roxio 6.0 (na razie beta). XP SP1 czyta stare DCD i InCD (UDF 1.50) na CD-ROM i DVD-RM. InCD 3.51.61 obsluguje stare DCD. Konflikty pod W2K sa z WMP (7.0, 7.1 i 9.0), innymi wtyczkami (WinAmp, RealPlayer) oraz "dzieki" ASPI fixom polecanym m.in. na tym forum (Nero i InCD nie potrzebuja zmian ASPI pod 98SE, ME, W2K i XP). Ostatnio zmieniany przez KCK : 05.12.2002 o godz. 06:52 |
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
![]() |
Przyczyną mojej decyzji jest fakt ze DirectCD nie widzi mojej nowej nagrywarki.Sprawdzilem ze plytki ktore nagrywalem w DirectCD czytają sie z nowej nagrywarce nawet bez driverów DirectCD.
W tej chwili, czyli w okresie przejsciowym, mam zainstalowane InCD, ktory obsluguje (nie wiem jeszcze jak, bo nie nagrywalem) nową nagrywarke i DirectCD ktory obsluguje starą Mitsumi. Nie widzę jakichs powazniejszych problemow, poza tym ze Windows 2000 jakos dlużej startuje ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Bywalec
Data rejestracji: 01.09.2002
![]() |
Nie polecam jednoczesnego uzywania DCD i InCD, ale dla chcacego nic trudnego, zob. http://www.cdrlabs.com/phpBB/viewtopic.php?t=7273.
|
![]() |
![]() |
#8 | ||
Stały bywalec ;)
![]() |
Cytat:
Cytat:
![]() |
#9 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
A fixy ASPI sa dostepne na stronoe Roxio (maly pliczek z uzupelnionymi sterownikami nagrywarek pod produkty Roxio, czyli WinONCD i Easy CD Creator. Jak juz pisalem wczesniej mam i Directcd i InCD i dwie nagrywarki ![]() ![]() Okazalo sie ze ta plytka jest zle zamknieta przez DCD, wiec po "wlasciwym" zamknieciu..przeczytala mi sie, bez udzialu InCD w nowej (nie byl jeszcze zainstalowany). Innymi słowy jeśli nawet uważasz że Twoja plytka jest zamknieta, to zamknij ją jeszcze raz ![]() skomplikowane to troche jest u mnie ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez StemPL : 05.12.2002 o godz. 19:15 |
|
![]() |
![]() |
|
|