Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 16.01.2002, 19:04   #1
Pedros
Second variety

Data rejestracji: 11.01.2002
Pedros zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Kopia firmware LG CED 8120B

W jaki sposób wykonać kopię "bezpieczeństwa" biosu nagrywarki LG CED 8120B?

Mam przedpotopowy firm 1.01
Zetoxa radził wymienić na 2.0
Ale gdyby się wykoźliło... szkoda kasy.
A nigdy nie fleszowałem nagrywarki.
Pedros jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 17.01.2002, 08:22   #2
Zetoxa
liniejący leming
Zlotowicz

Data rejestracji: 20.12.2001
Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Ja się tylko przeżegnałem i uaktualniłem bios do 2.0. Kumpel zrobil to samo, a następnie przywrócił 1.03 i ponownie zainstalował 2.0, ale on lubi się bawić . Jak widzisz nie ma specjalnego niebezpieczeństwa.
Stary 17.01.2002, 08:51   #3
c0rdat
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 31.05.2001
c0rdat zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Hej!

Ciężka sprawa, ale nie beznadziejna.
Jeżeli ma tak wczesny BIOS - to pewnie jest po gwarancji (więc można otwierać). Jeżeli nie znajdziesz programu fleszującego z opcją "save f-w to disk..." (a większość progsów np. do płyt głównych ma taką opcję) to:
1. otwieramy...
2. wyciągamy flash-a (jeśli jest w PLCC w podstawce)
3. z odpowiednim adapterkiem do programatora
4. odczyt
5. wsjo.

Jeżeli nie jest to PLCC w podstawce, tylko pier... PSOP (wlutowany) to masz problem - bez specjalnej (czytaj: drogiej) sondy się nie obejdzie (ja takiej nie mam ), więc albo znjdziesz kogoś kto ma, albo... masz problem.

Pozdro.6
c0rdat jest offline  
Stary 17.01.2002, 21:30   #4
Pedros
Second variety

Data rejestracji: 11.01.2002
Pedros zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
cOrdat
Cenkju wery,
rozumiem że Twoja rada odnosi się nie tylko do tego modelu, będzie na przyszłość.
Chyba przesadziłem z asekuranctwem, ale jak się da bez sondy (cena pewnie przekracza koszt nagrywarki) to wypróbuję i ten sposób.

Zetoxa
Pewnie tak, co by wynikało z instrukcji dołączanych do upgrade-ów firmów.
A swoją drogą - Twój kumpel - ten to się nażegnał. He, he

Dzięki & pozdro
Pedros jest offline  
Stary 24.01.2002, 11:54   #5
JANIE
Nowy na forum

Data rejestracji: 24.01.2002
JANIE w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Zetoxa (17-01-2002 08:22):
Ja się tylko przeżegnałem i uaktualniłem bios do 2.0. Kumpel zrobil to samo, a następnie przywrócił 1.03 i ponownie zainstalował 2.0, ale on lubi się bawić . Jak widzisz nie ma specjalnego niebezpieczeństwa.
LG ostrzega aby nie robic tego na wersji OEM. Czy slyszales ze ktos mimo to zaflashował wersję OEM?
Czy wiadomo co wersja 2.0 zmienia (naprawia, dodaje) w nagrywarce?
JANIE jest offline  
Stary 24.01.2002, 13:09   #6
Zetoxa
liniejący leming
Zlotowicz

Data rejestracji: 20.12.2001
Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
ja właśnie flash'owałem wersję OEM, nie widzę w wersji 2.0 żadnych zmian i innych wodotrysków.
Stary 24.01.2002, 22:40   #7
aureliusz
Nowy na forum

Data rejestracji: 29.10.2001
aureliusz zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
spoko wersja 2,0 chodzi na cacy daj spokoj z kopia
aureliusz jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: