![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 09.03.2002
![]() |
DMA nie wchodzi.......
Mam CD-Rom toshiba XM-6702b i jak mu włączam DMA to każe się resetować i po ponownym uruchomieniu du%# DMA jak nie było włączone tak nie jest jak to ustawic
![]() ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Gość
|
usun kontroler i rebotnij zainstaluje sie sam na nowo z włączonym dma
|
![]() |
#3 | |
Bywalec
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#4 |
Bywalec
![]() |
Chciałem dodać że mam 98SE i kopiowanie płyty zajmuje mi (TEAC CD-W524E) osiem minut (TEAC ma włączone DMA) a powinno być w cztery
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Bywalec
![]() |
Jeszcze jedno czy mushe też włączyc synchroniczne przesyłanie danych
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Gość
|
A nie masz czasen SB Live na kompie ? bo u mnie to kaszaniło.
|
![]() |
#7 | |
Bywalec
![]() |
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#8 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 04.02.2002
![]() |
A jaka płyta główna?
Może na KT-133A ![]() Normalnie gryzie się z produktami spod znaku SB. Jak tak, to BIOS'a płyty zmień... bo to chipset gryzie się z muzyką... VIA 4in1 4.33 (i wyżej) mają pacza na to... ale BIOS jest lepszy ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Bywalec
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#10 |
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 05.12.2000
![]() |
a mnie sie wydaje ze sa jakies konflikty z dma z innymi irzadzeniami zrob tak
odpal "informacje o systemie" (start->programy->akcesoria->narzedzia systemowe->inform....) tam jest gdzies costakiego "urzadzenia powodujace konflikty czy jakos tak zreszta poprzegladaj wszystko i jak znajdziesz co sie gryzie to spisz na jakas kartke dokladnie i przepisz tutaj byc moze trzeba bedzie cos w biosie poprzestawiac to tymczasem
![]() |
#11 | |
Bywalec
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#12 |
Gość
|
Jeżeli masz płyte główną na chipsecie VIA i teraz nie da się włączyć DMA to masz przesrane nawet via4in1 Ci pewnie nie pomoże (chociaż kto wie), miałem ten sam problem (testowałem 2 twarde SEAGATE 4,3 GB ATA66, SEAGATE 7200 BARACUDA 40GB IV ATA100 oraz nagrywarki ACER 6x4x32 i LG 16x10x40) rozwiązania były 2: 1)użyłem windowsa ME i (w zasadzie) dziłało
ale 2) dużo lepszą rzeczą była zmiana płyty gł. na SiS wtedy dopiero wszystko było naprawdę idealnie !!!!!!!!! |
![]() |
#13 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 04.02.2002
![]() |
A podłanczałeś te urządzenia oddzielnie?
Rożne UDMA moga się gryźć... z PIO chyba też... SiS'a to bym raczej nie kupił... dużo fajniejsza jest zabawa z błędami na chipsetach VIA ;D |
![]() |
![]() |
#14 |
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 05.12.2000
![]() |
powyzsza uwaga moze byc bardzo sluszna niektore urzadzenia nie trawia dzialania z innym sprzetem na tym samym kablu ktory nie dziala w tym samym trybie
a co do via to moze zainstaluj najnowsze 4in1 chyba 4.37 i wtedy zobacz a jak nie to moze w biosie zerknij czy jest tam takie cos " primary ide - dma if aviable " lub "auto" cholera teraz nie pamietam ![]()
![]() |
#15 |
Bywalec
![]() |
dzienx za wszytkie odpowiedzi
![]() |
![]() |
![]() |
|
|