Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 06.01.2002, 00:19   #1
r2b2
Gość

Program do nagrywania płytek nie wymagający instalacji?

Tak jak w temacie, chciałem się dowiedzieć czy istnieje jakikolwiek program, którego nie trzeba instalować?
Sytuacja jest skomplikowana: mamy w szkole komputery z nagrywarkami, do tego stałe łącze do internetu, ale co z tego skoro z poziomu użytkownika (czytaj siuraka) nie da się nagrywać płytek (tylko admin ma dostęp do Easy Cd-creatora, a że jest menda to nie chce go udostępnić - a może nie umie?).
Dzięki za wszystkie odpowiedzi.
Radzio.

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 06.01.2002, 08:45   #2
Nol
TDI
Zlotowicz

Data rejestracji: 23.09.2001
Nol zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Mysle, ze powinienes raczej pomyslec o uzyskaniu praw dostepu (podgladnac haslo, trojan, itd.). Widziales kiedys jakikolwiek program nie wymagajacy instalacji? No, moze gdybys zainstalowal jakis na innym kompie, a potem skopiowal jego pliki do tego... Marne szanse. Takie rzeczy odchodzily tylko w starych dosowskich progsach
Nol jest offline  
Stary 06.01.2002, 17:52   #3
Schizoid P.
Bywalec

Data rejestracji: 23.05.2001
Schizoid P. zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Wazniejsze jest to, ze nie tylko program jest Ci potrzebny, ale takze uprawnienia do nagrywarki Mam w domu Win2k i kilku userow - w tym siebie. Mimo usilnych prob nie moge nagrywac na zwyklym 'user', ani nawet na 'power user' - nero zglasza mi, ze bez uprawnien administratora ani rusz Grzebalem juz w systemie, ale takowych uprawnien nie moge nadac userom (oczywiscie jestem tez adminem). Jezeli ktos wie jak dac userom uprawnienia do nagrywarki niech da mi znac - mze byc na priva
Pozdrawiam
SchP.
Stary 07.01.2002, 13:29   #4
jarek4
Gość

Jakieś nowe pomysły?
Ludzie pomóżcie?

Stary 09.01.2002, 14:53   #5
r2b2
Gość

Cytat:
Nol (06-01-2002 08:45):
Mysle, ze powinienes raczej pomyslec o uzyskaniu praw dostepu (podgladnac haslo, trojan, itd.). Widziales kiedys jakikolwiek program nie wymagajacy instalacji? No, moze gdybys zainstalowal jakis na innym kompie, a potem skopiowal jego pliki do tego... Marne szanse. Takie rzeczy odchodzily tylko w starych dosowskich progsach
Widziałem kilka świetnych programów nie wymagających instalacji - np. IrfanView, czy CDex. Ale jeśli chodzi o przejmowanie uprawnień to tym tematem byłbym zainteresowany. Jeśli coś możesz napisać to będę wdzięczny

Stary 09.01.2002, 16:27   #6
Weron
All Eyez On Me

Data rejestracji: 29.09.2001
Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
r2b2 (09-01-2002 14:53):

Widziałem kilka świetnych programów nie wymagających instalacji - np. IrfanView, czy CDex. Ale jeśli chodzi o przejmowanie uprawnień to tym tematem byłbym zainteresowany. Jeśli coś możesz napisać to będę wdzięczny
Powiedz mi jeszcze od kiedy te programy(wymienione przez ciebie) nagrywaja plyty?!
Co?
Weron jest offline  
Stary 10.01.2002, 13:12   #7
r2b2
Gość

Cytat:
Weron (09-01-2002 16:27):
Cytat:

Powiedz mi jeszcze od kiedy te programy(wymienione przez ciebie) nagrywaja plyty?!
Co?
Sorrki, że znów do tego wracamy. Cytat z Twojego listu: "Widziales kiedys jakikolwiek program nie wymagajacy instalacji? " Czy jest tu chociaż jedno słowo o programie do nagrywania. Ale nawiasem mówiąc nie o to chodzi żeby tu się sprzeczać nad istotą nagrywalności oprogramowania komputerowego . To jest naprawdę ważny problem, bo co niby zrobić gdy koleś ma w szkolę płytkę, którą musi komuś oddać, a Ty chcesz ją też bardzo posiadać, hmmm... I tu sprzęt szkolny nadałby się bardzo. Pozdrawiam czytających i nie czytających też

Stary 10.01.2002, 14:20   #8
bgn
`

Data rejestracji: 10.08.2001
bgn niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Weron (09-01-2002 16:27):
Cytat:

Co?
nie mowiac juz o tym, ze wymagaja instalacji
bgn jest offline  
Stary 10.01.2002, 20:42   #9
klein
Nowy na forum

Data rejestracji: 18.05.2002
klein w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Co kilka tygodni reinstaluję Windowsa i naprawdę nie mam ochoty instalować i rejestrować od nowa CDRWINA. Od dobrych trzech lat (z małymi przerwami na nowe wersje) po instalacji systemu, kopiuję katalog CDRWIn na dysk C, instaluję ASPI i po kłopocie. Przed chwilą w WIN 2000 specjalnie ograniczyłem uprawnienia użytkownika na standardowego, skopiowałem do innego katalogu starszą wersję CDRWINA i odpaliłem. Płytkę CDRW zrobił bez problemu.
klein jest offline  
Stary 11.01.2002, 01:03   #10
Pedros
Second variety

Data rejestracji: 11.01.2002
Pedros zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
klein (10-01-2002 20:42):
Co kilka tygodni reinstaluję Windowsa ...
A nie myślałeś o Norton Ghost? Po co się męczyć z instalacją?
Pedros jest offline  
Stary 25.01.2002, 19:44   #11
r2b2
Gość

Co tam chłopaki, koniec pomysłów? Wrzućcie no coś nowego.
Teraz nowa informacja - odnośnie (chyba ?) uprawnień do nagrywarki. Nie wiem jak jest z innymi programami, ale udało mi się dodawać pliki na RW przez directCD w wersji 3. Czyli chyba można z poziomu użytkownika. Zachęcam do pisania.
PS. Nie wiem jak u użytkownika ... (nie pamietam xywki), ale ja nie muszę instalować ani Irfana ani CDex'a - rozpakowuję tylko archiwum (z CHIPowych płytek).

Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: