![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Znany piwosz z Gdańska.
Data rejestracji: 04.01.2002
![]() |
DMA w WIN XP/2000
CZy wie ktoś jak Uaktywnić DMA dla dysku twardego pod WIn XP. Sprawa jest taka po***, że to cd-romy działają na dma a nie dysk. W żaden sposób nie da się tego naprawić. Nawet VIA 4 in 1 4.37 nie działa. Ma ktoś jakiś pomysł
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
All Eyez On Me
Data rejestracji: 29.09.2001
![]() ![]() |
Nic nie trzeba uaktywniac ,sam ci uaktywni.
Domyslnie wszedzie wlacza. |
![]() |
![]() |
#3 |
Gość
|
DMA nie jest uaktywnione. I da sie uaktywnic.
Bierzesz właściwości Mój Komputer potem zakładke Sprzęt, Menadżer Urządzeń, potem wybierasz Kontrolery IDE ATA/ATAPI, potem właściwości Pomocniczego lub Podstawowego kanału IDE i zakładke ustawienia zaawansowane. I tam będzie. |
![]() |
#4 | |
All Eyez On Me
![]() ![]() |
Cytat:
To ciekawe, bardzo ciekawe u wszystkich jest tylko u ciebie nie jest i trzeba uaktywniac. No kto by pomyslal, chyba bede musial przejsc sie do okulisty. |
|
![]() |
![]() |
#5 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 01.01.2001
![]() |
hmm, ja tez wlaczalem dma dla cd i cdrw pod xp (wszystki dyski siedza na kontrolerze - to tam nie bylo sprawy). pare wersji xp instalowalem i tak zawsze bylo.
|
![]() |
![]() |
#6 |
All Eyez On Me
![]() ![]() |
Berserk cos ci sie pomylilo zobacz dokladnie co jest napisana jak byk:
Tryb transferu DMA jezeli dostepne. Wiec naprawde nie wiem co tam jest do udostepnienia. Poza tym ten temat juz sie powtarzal i wyszlo na to samo Pozdro. |
![]() |
![]() |
#7 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 01.01.2001
![]() |
widze ( widzialem bo go juz nie uzywam - zamuleniec po paru tygodniach bez restartu) co tam jest napisane.
tak jak w win2k (tego uzywam) i tak bylo w xp, mialem ustawione tylko pio i musialem sam przestawic na dma. moze u ciebie i innych jest od razu, u mnie nie (u paru innych osob takze) nie jest. pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#8 |
Gość
|
Weron po co klepiesz takie bzdury że u wszystkich jest a tylko u mnie nie !!!
A jak chcesz to mozesz iść do okulisty !!!!!!!!!!!!!!!! |
![]() |
#9 | ||
All Eyez On Me
![]() ![]() |
Cytat:
Ty cwaniaro jedna. No wiec nie pieprze bzdur, stwierdzilem fakty. A sa one nastepujace: Rozmawialem z kilkoma osobami, bylem takze na forum o xp. I nikt nie musial ustawiac sobie dma. Windows automatycznie ustawil wszedzie, gdzie to bylo mozliwe(tak jak w moim przypadku). A skoro ja pieprze bzdury, to spojrzmy na twoj post: Cytat:
Ty takze pieprzysz bzdury, skoro ja mialem i inni mieli. Ogolnie sprawa jest nietypowa, a wniosek jest nastepujacy: - oboje mamy racje -oboje pieprzymy bzdury. Badz zostawmy to w kwestii nierozstrzygnietej( ze wskazaniem na mnie ) Pozdrawiam.Hehe. |
||
![]() |
![]() |
|
|