![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Poczatkujący
Data rejestracji: 23.08.2003
![]() |
LiteON 52x32x52x na śmietnik?
Cześć
A wiec tak mam taki oto problem. Moj braciszek instalowal Winde 98 nio i wszystko pieknie, ladnie az tu podczas instalacji BUMM i co... okazalo sie ze plyta explodowala w napedzie. Fajnie ze mam madrego ojca co rozwalil plombe i wyciagnal resztki a tu walek nie dziala wypalarka. Wsadzam plytke czyta wszystko bardzo ladnie ale jak ma wypalac to gorzej. Mieli ten dysk jak niewiem rozpedza sie strasznie ale nie wypala system sie wiesza i walek nic niemoge zrobic. Jak NERO SPEED sprawdzam to wszystko dziala ale jak mam wypalac to juz klops nic nie dziala. Czy mam juz wyrzucic wypalarke albo zostawic ja na CD-ROM ![]() Sprzęt: LITE-ON LTR-52327S VQS55 |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
>my private watch dog ;)<
Data rejestracji: 09.04.2003
![]() |
Cytat:
![]() |
#3 |
Forumator
Data rejestracji: 12.07.2002
![]() |
Jeszcze nie slyszalem zeby oryginalna, tloczona plyta z Windowsem eksplodowala w napedzie...Wnioski wyciagnij sam...
|
![]() |
![]() |
#4 | |
Poczatkujący
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#5 |
Forumator
Data rejestracji: 12.07.2002
![]() |
Wiec to nie byl pirat ? To na co ty jeszcze czekasz ? Dlaczego jeszcze nie robisz dymu ? Powinienes od razu wysmarowac pismo do polskiego oddzialu microsoftu. Mam nadzieje ze pozbierales fragmenty zniszczonego nosnika ? Skoro miales legalna kopie plyty, a do tego posiadasz dokumentacje i licencje (wspomniane ksiazeczki) to od razu powinienes dochodzic swoich praw. Chyba jest o co walczyc skoro windows (oem) to okolo 400 zl a wypalarka 150-200 (w zaleznosci od sklepu i daty zakupu)
EDIT: Do rozerwania plyty w napedzie dochodzi najczesciej z winy samej plyty, a dokladniej z jej zlego wywazenia. Plyta taka przy duzej predkosci obrotowej wpada w drgania i wibracje i w koncu peka. Gdyby to na mnie trafilo od razu zadalbym od producenta rekompensaty strat, w tym przypadku nowej plyty z windowsem i uszkodzonej nagrywarki. Kupowales kompa razem z ta nagrywarka ? Bo jesli tak i masz jeszcze na to gwarancje to mozesz tez zazadac naprawy (wymiany) sprzetu i plyty od sprzedawcy. Jesli nawet miales tylko rok gwarancji i juz sie skonczyla, to w twoim przypadku mozesz jeszcze skorzystac z rekojmi. Jesli mnie pamiec nie myli to rekojmia obowiazuje 2 lata od daty zakupu. Poszukaj karty gwarancyjnej i sprawdz jak to u ciebie wyglada. Takie rozwiazanie byloby najwygodniejsze dlatego, ze w innym przypadku producent plyty (microsoft) moze probowac zwalac wine na naped, i odwrotnie, producent napedu bedzie mowil ze to wina nosnika. A gdybys mial gwarancje (lub rekojmie) to oddalbys sprzet i plyte sprzedawcy i niech on sie martwi. Niezaleznie co byloby powodemi awarii i tak musialby ci naprawic nagrywarke i dac nowego windowsa Ostatnio zmieniany przez Sebastian997 : 11.05.2004 o godz. 13:03 |
![]() |
![]() |
#6 |
Poczatkujący
![]() |
Jak dla mnie za duzo zabawy. Windowsa dostalem jakies 3 lata temu... z kompem a nagrywarke z miesiac temu kupilem wypalala OK tylko ze ta plytke rozwalilo. Plomba zerwana bo moj braciszek inteligent myslal ze wyjmie resztki plytki i bedzie OK.
Dzieki za rade Sebastian997 Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#7 |
Poczatkujący
![]() |
To zas ja...
Zalwazylem ze jak chce skasowac CD-RW tj. wyczyscic napoczatku dioda pokazuje ze kasuje (miga na czerowno) a po chwili zmienia sie jakby odczyt sie wlaczyl (miga na zielono) tak samo jak wypalam... staram sie wypalac ![]() Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
|
|