![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 12.04.2002
![]() |
DVD A CDRW
Witam!! Mam pytanie - ostatnio zmienialam komputer i kupilam nagrywarke TEAC
W524E ( 24X) - pozbylam sie starego CD romu bo byl juz zabytkiem. Chodzi mi o to ze chcialabym przegywac plyty bezprsrednio z plytki na plytke bo jedno co nie zmienilam to dysk twardy i tak by mi bylo wygodniej i mysle nad wyborem CD romu.. Jednak wiele osob radzi mi kupic DVD rom - ja sie jednak zastanawiam czy mozliwe jest przegrywanie plyt w taki sposob z DVD romu na cdr ??. Czy to w ogole mozliwe, czy ma znaczenie szybkosc obu napedow i na koncu czy moze mi pan cos polecic, jakis produkt, jakiej marki i na co zwracac mam uwage.. bardzo dziekuje za pomoc i porade ![]() Pozdrowienia KAMILA
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
jak masz kasę kupuj DVD, trochę droższy od CD-Roma, ale przy okazji pooglądasz sobie filmy, do kopiowania płyt nadaje się idealnie.
#3 |
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
... z wyższej półki Toshiba x16 z niższej LGx16
#4 |
Forumator
Data rejestracji: 26.02.2002
![]() |
Dokładnie tak jak ci napisał kolega 'Zetoxa'
Dodam tylko że lepiej jednak kopiować z obrazu umieszczonego na HDD |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
dziekuje za odpowiedzi - mam jeszcze jedno pytanie. Jak zrobic cos takiego by np przegrac jakis program zabezpieczony i do tego na tej samej plycie dograc np patch czy cos innego - jakis dodatkowy plik. Ja nie potrafie tego zrobic - bo jak kopiuje jakis program to i clone Cd i Nero od razu chca nagrywac dalej na plyte a nie mozna sobie nic dodac;
![]() Wiem ze to moze banalne pytania ale ja nie bardzo wiem co z tym zrobic ![]() z gory dziekuje za odpowiedz!! K
#6 | |
Forumator
Data rejestracji: 26.02.2002
![]() |
Cytat:
Możesz spróbować tak: 1. Zrobić obraz płytki przy pomocy CloneCD lub innego programu który to umożliwia 2. I teraz przy pomocy WinIso lub IsoBuster możesz dodać lub usunąć pliki zawarte w obrazie. 3. Zapisać zmiany 4. Just Burn with CloneCD |
|
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
DVD A CDRW Heroes:((
dziekuje raz jeszcze
![]() jeszcze nie znam tych programow ale sobie jakos dojde ![]() ![]() ![]() ![]() szkoda;( Pozdrowienia K
#8 |
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 05.12.2000
![]() |
no bo to jest tak jak zmienicie cos w obrazie np dodacie katalog lub plik to po wypaleniu nie zgadza sie wielkosc plyty i wtedy zonk
ale jak juz cos dodajecie do obrazu plyty np jakis patch czy dodatki to rownie dobrze mozecie dodac juz cra...a ![]() ![]() a do dodawania do obrazow najlepiej uzyc winiso obsluga dosc intuicyjna
![]() |
#9 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 13.03.2002
![]() |
Cytat:
![]() |
#10 |
TDI
Zlotowicz
Data rejestracji: 23.09.2001
![]() |
Jak napisali moi poprzednicy DVD to bardziej praktyczny wybór, chociażby ze względu na możliwość oglądania filmów. Jeżeli jednak chciałabyś zdecydować się na CD-Roma, to polecam Asusa S500 lub S520.
Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
|
|