Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 03.07.2003, 11:18   #1
yeah
Nowy na forum

Data rejestracji: 03.07.2003
yeah w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Angry dwutygodniowy Teac CD-W552E i niudana fiksacja

konfiguracja:
Duron 900
płyta ECS K7S5A
256MB DDR
HDD WDC 80GB 7200obr
Teac CD-W552E
Windows XP Pro

... i nagle mam problemy z fiksacją. Nagrywarka ma 2 tygodnie i nagrała około 40 płyt. Płyty to "zielone" SmartBuy 24x - nagrywane na 32x w Nero 5.5.10.35. Czy mam oddać CDR do serwisu??
yeah jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 03.07.2003, 12:10   #2
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
A czy probowales juz na innych plytkach i dlaczego usilujesz je nagrywac szybciej niz indeks producenta?
Stary 03.07.2003, 14:33   #3
yeah
Nowy na forum

problem w tym, ze te płyty nagrywałem (ponad 200szt.) z 48x i nic sie nie działo - tylko to był inny recorder. Pozostaje zatem 24x. Dzieki

Ostatnio zmieniany przez yeah : 04.07.2003 o godz. 13:15
Stary 09.07.2003, 00:31   #4
zp
Nowy na forum

Data rejestracji: 04.06.2003
zp w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
OTO MOJA RADA: nie kupować więcej TEAC-ów, sam mam - wiem co za badziewie.
zp jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.07.2003, 12:05   #5
yeah
Nowy na forum

nie sądzę żeby TEAC był badziewiem - jak firma ta robiła napędy do komputerów to ty jeszcze w planie pięcioletnim nie byłeś.
Stary 09.07.2003, 14:05   #6
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
yeah napisał(a):
problem w tym, ze te płyty nagrywałem (ponad 200szt.) z 48x i nic sie nie działo - tylko to był inny recorder. Pozostaje zatem 24x. Dzieki
Kup po prostu jakies przyzwoitsze plytki bo te co napisales to chyba jakis totalny szajs, nie spotkalem jeszcze tej nazwy. Jesli nagrywasz dla siebie to warto palic wolniej albo na lepszych plytkach niz po miesiacu je wyrzucic bo beda nie do odczytania, a tych wiecej nie kupuj.
Stary 09.07.2003, 18:05   #7
zp
Nowy na forum

Data rejestracji: 04.06.2003
zp w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
yeah napisa***322;(a)
nie sądzę żeby TEAC był badziewiem - jak firma ta robiła napędy do komputerów to ty jeszcze w planie pięcioletnim nie byłeś.
PEACE! BROTHERS & (ESPECIALLY) SISTERS

Ad rem:
- skąd Wiesz ile mam lat?

- od kiedy to przychodzi się na świat w ramach planu pięcioletniego? (może w Chinach?)

- skoro to nie takie badziewie (bez potępiania w czambuł za całokształt - mówię tu tylko o swoim własnym egzemplarzu napędu TEAC CDW-516EB 1.0K), to skąd ta dyskusja na forum?

- fakt, że ktoś coś robi od lat, to jeszcze nie powód ani dowód, że zrobi to zawsze dobrze i bezbłędnie; (polecam przeczytać opinie o ostatnich napędach rzeczonej firmy wykonanych przez ASUSa - na 50-lecie firmy TEAC.
Sami je powinni zrobić.

...a miało być tak pięknie...

PEACE !

http://forum.cdrinfo.pl/newreply.php...postid=169973&
zp jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.07.2003, 15:45   #8
yeah
Nowy na forum

hmm... wiek określam po języku, może masz wadliwy egzemplarz / może mam go ja - czarne owce sie zdarzają, moj problem polegał na zbyt dużej prędkości nagrywania i się właśnie skończył.

Pozdrawiam
Stary 11.07.2003, 11:03   #9
SEBAW
Stary użytkownik
Zlotowicz

Data rejestracji: 09.06.2002
SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Jak pamiętam to było pisane o Teac. Był poruszany problem, że napęd po nagraniu płyty nie może jej odczytać. Poszukaj na forum, a coś znajdziesz...
SEBAW jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: