![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 04.09.2002
![]() |
Dziwaczny problem
A wiec tak sprzet
LG GCE-8320B Duron 800 512 Ramu .... Siedziałem sobie zadowolony na win2k ale że juz troche system zwalniał itp , to sobie go przeinstalowałem.No i teraz zaczęły sie kłopoty z nagrywara choć dotej pory nie było żadnych ![]() 1.Przy nagrywaniu słynny problem bufor spadajacego do 0 i znów sie ładujacego przez co plyta nagrywa sie po 7-8 minut!!!!! 2.Podczas startu systemu jeśli mam w tym napedzie (w tej nagrywarze) płytke jakas nagrana to komp niby sprawdza co tam jest :-P ale robi to tak ze cały Ldżik buczy i huczy jakby sie rozpedzał do nie wiadomo jakich predkości. Ten sam uciazliwy dźwiek wydobywa sie z niego gdy próbuje odczytac jakikolwiek plik z płytki włożonej do tego napędu. Wczesniej tego nie było. Ps. Instalnalem via 4-1 i Via IDE (taki mały progsik) System znów win2k + zainstalowny service pack 2 Kompletnie nie wiem co jest grane Heeeeeeeeeelp ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nowy na forum
![]() |
aha zapomniałem
Program do nagrywania to Nero 5.5.8.2 Ps. Instalnalem też sterowniki ASPI |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
![]() |
No ale z tego co wiem (heeh moge sie mylic) to ta nagrywara chodzi tylko na PIO Mode 4
![]() Aha innym objawem jest to ze podczas tego nagrywania (tego w ktorym bufor skacze jak szalony) mam co chwila zajetosc proca 100% !!!!!! I cały system sie "hibernuje" dopuki sie to nie skonczy wypalac ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Racer
Data rejestracji: 12.11.2002
![]() |
Re: Dziwaczny problem
A jak masz podlaczony sprzet na tasmach
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
![]() |
Primary master - hdek
Secondary master - nagrywara Secondary slave - cdrom |
![]() |
![]() |
#7 |
Bywalec
Data rejestracji: 25.12.2002
![]() |
Nagrywarka nie moze chodzic tylko na pio4, moze byc to mdma, albo udma ale zawsze dma. Sprawdz w ustawieniach. Kiedys mialem tak, ze win xp po prostu ni stąd ni z owąd wywalal dma i zadna sila nie dalo sie do tego wrocic. Moze tak ma tez win2000?
|
![]() |
![]() |
#8 | |
Racer
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#9 |
Nowy na forum
![]() |
sorki za moze lamerskie pytanie ale gdzie w razie czego wlaczyc dma dla nagrywarki ??
W manadzerze urzadzen we wlasciwosciach lgka nie mam takich opcji :-P z góry thx za pomoc |
![]() |
![]() |
#10 | |
Stary użytkownik
Zlotowicz
Data rejestracji: 09.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#11 | |
Racer
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#12 |
Nowy na forum
![]() |
Ok thx
Ale jak ustawiam "Włącz Dma jezeli dostępne" Własnie dla tego kanału gdzi emam nagryware to po restarcie mam ustawione Pio mode 4. Tak ma być?? |
![]() |
![]() |
#13 | |
Ramblings of a Madman
Data rejestracji: 25.06.2002
![]() |
Cytat:
Pozdro
![]() |
#14 |
Nowy na forum
![]() |
niestety nie pomogło
![]() komp uparcie ustawia dla niej try Pio mode 4 ![]() PS. No ale jesli sam producent podaje ze ten model pracuje tylko w takim trybie to czy to nie ma tak być heeh ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Nowy na forum
![]() |
UFFFF udało sie
zainstalowałem nanowsze via service pack "VIAHyperion4in1445v" i wszystkie kłopoty minely. NAgrywara sie w koncu ustawiła na DMA testowałem wypalanie i idzie jak burza. WSZYSTKIM KTÓRZY TU ODPOWIADALI BARDZO DZIĘKUJE!!! Pozdrówka |
![]() |
![]() |
|
|