![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 05.01.2002
![]() |
Test LG GCE-8160B w Chipie, a test w Cdrinfo. Kto piszę prawdę???
Zastanawiam się nad zakupem wypalarki LG GCE-8160B, więc przeglądalem różne testy. W Cdrinfo napisane jest, że LG GCE-8160B jest kompatybilny z SAVEDISK 2, użytkownicy opisują, że u nich też wszystko działa.
Otwieram dzisiaj CHIPA 1/2002 na str. 35 i czytam, że ta spalarka nie może kopiować czegoś z zabezpieczeniem SAVEDISK 2. Dajcie znać, bo mam kocioł w głowie. Kto pisze prawdę ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Łaskobójca
Data rejestracji: 24.04.2001
![]() |
po prostu nie czytaj takich testów w chipie / no chyba żeby sobie humor poprawić/
pozdro
#3 |
Bywalec
Data rejestracji: 05.01.2002
![]() |
dziekers.
Tym textem poprawiles/as mi humor. Nie czytam takich textow, ale jak mi pokazali ten art. to zaszczepili mi niewielka dawke niepewnosci, zwatpienia. Jeszcze raz dzieki. |
![]() |
![]() |
#4 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 03.07.2001
![]() |
Wysytarczy tez popatrzec na ich Chip Lab przecież to jest chore, skąd oni to biorą. Przeciez taki napęd cdrom jakim jest Teac CD-540E jest aż od 11 miejsca do 15 w rankingu, dlaczego taka rozbieżność? Dlatego, że zmieniłem wagi ale to też nic nie dało. Pod względem wydajności jest źle, ale pod względem funkcjonalności jest jeszcze gorzej, a przecież jak wiedzą ci którzy mieli okazje pracować na kiliku tych napędach które wyprzedzają w tym rankingu Teaca, (a jest to między innymi LG52 lub Asus 40 czy 50) że to duża przesada. Ja akurat miałem okazje pracować na tych trzech napędach prawie jednocześnie i jednoznacznym zwyciezcą w moim przypadku został Teac, właśnie pod względem funkcjonalności. Chipa nie kupuje już od 3 lat bo stwierdziłem, że kłamią i oszukują ludzi. Owszem parametry podają prawidłowe, ale od strony testów to robi wrażenie jakby ktoś im płacił za wyrażenie dobrej opini o danym sprzęcie.
Wow alem sie opisał |
![]() |
![]() |
#5 | |
Forumator
Data rejestracji: 07.12.2000
![]() |
Cytat:
![]() pozdro 6 |
|
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 14.05.2002
![]() |
Olej testy w tych czasopismach - są ewidentnie sponsorowane. Tu masz link do testu nagrywarki na cdrlabs: "http://www.cdrlabs.com/review.php3?reviewid=68". Polecam tą nagrywarkę - używałem ją trzy miesiące i byłem bardzo zadowolony. Kopiuje SD2, ale tylko produkowana w Korei, niezależnie od wersji biosu. Wersje z Chin nie kopiują SD2. Bardzo dobrze wpółpracuje z EasyCD Creatorem, w Nero nie za bardzo che nagrywać CD-Text. SuperLink włączony jest na stałe. Doskonale zrzuca audio.
|
![]() |
![]() |
#7 | |
staruszek
Data rejestracji: 02.06.2001
![]() |
Cytat:
tak przynajmniej jest obecnie pzdrwm
![]() |
#8 |
Gość
|
Skad pewnosc ,ze wersje z Chin nie kopiuja SD2?
pozdr |
![]() |
#9 |
Gość
|
Mam LG GCE-8160B - made in china i zadnych problemow z SD2. Skad te informacje o tych problemach z SD2?
|
![]() |
#10 |
Niedzielny Palacz
Data rejestracji: 16.10.2001
![]() |
wystarczy ufac tym ktorym za testy nikt nie placi
![]() lol teac na 11 miejscu blah |
![]() |
![]() |
#11 | ||
Łaskobójca
![]() |
Test LG GCE-8160B w Chipie, a test w Cdrinfo. Kto piszę p
Cytat:
![]() pozdro for all & ala
![]() |
#12 |
Forumator
Data rejestracji: 07.12.2000
![]() |
jest to jedna z nagrywarek LG która mnie interesuje od strony oferowanych możliwości... normalnie nigdy bym nie kupił LG ale ta 16ka jest b. pociągająca ..ma niezłe futerko i i mozna ją obracać... (ups to nie to forum...
![]() ![]() to nie jest wyznacznik jakości !!! pozdro 6 |
![]() |
![]() |
#13 |
Gość
|
Dokladnie sie zgadzam - krece na LG plyty w firmie juz od 1,5 roku (zrzuty archiwizujace -obecnie 3 CD na dzien) i nic sie nie dzieje z ta spawarka ....Nawet gdybym sie chcial do czegos czepic - nie ma do czego
![]() A co do ChipLab - kto ma kase ten ma wladze - parafrazujac kto ma kase ten ma wygrany test w tym pismie - macie dobre wrazenie - testy ewidentnie sa nakrecane przez sponsorow sprzetu. (patrz chip 11/01) |
![]() |
#14 |
Gość
|
Padły tu oskarżenia w stosunku do CHIP-a ,z którymi nie można się zgodzić.
Jeżeli chodzi o chip lab to testy są w nich bardzo dokładne, ten kto przeglądnął tabelę z wynikami testu dołączonej na płycie do chip-a wie o czym piszę. Mogę tylko poinformować ,że tak szczegółowych testów jeszcze nigdy nie widziałem (a czytam ich dużo). Co do LG i SD2 to sprawdzę to osobiście na tej nagrywarce i wtedy wypowiem się na ten temat. |
![]() |
#15 | |
Łaskobójca
![]() |
Cytat:
pozdro
![]() |
|
|