Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 11.03.2003, 06:11   #16
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
szperacz - zgrabne te wykresy - ale jak wiesz wykres bardzo silnie zalezy od predkosci odczytu - daj odczyt na 8x - sprzet audio i tak ma 1x... (choc nie ma tak powalajacej korekcji bledow)

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 11.03.2003, 15:44   #17
Zonk-Master
Nowy na forum

Data rejestracji: 22.12.2002
Zonk-Master w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Re: esperanza silver-silver oraz silver-blue (wrrr...)

Cytat:
pali napisa***322;(a)
Jakiś czas temu kupiłem esperanza silver-silver w szpindlach po 10szt. Jak je zobaczyłem to zaniepokoiłem się "dziwną" powierzchnią na ostatnich 10% płyty, tzn. jakoś dziwnie światło się tam załamuje, coś jakby krzywe, pofałdowane. Ale nagrałem 20 sztuk na YAMAHA F1 - wszystko ok, tyle, że speed 16x.

Dzisiaj kupiłem esperanza silver-blue, bo mnie ten topic zainspirował (niech piekło pochłonie jego autora). Z wyglądu ten sam problem - fałdki. I niestety w zapisie kaszana! Ostatnie 12% zapisuje się fatalnie. Spada prędkość zapisu i odczytu też. Własnie nagrywam kolejną ze speedem 4x - mało to pomaga...

Nigdy więcej tanich płytek! Płaciłem po 90gr/sztuka. Wywaliłbym je do kosza, gdyby nie to, że nie mam innych w tej chwili (tzn. mam za dobre )

Aha, te silver blue mają inny wierzch w dotyku - tak śliski, że ledwo flamaster to chwyta.
----------------------------------------
CDR Media Code Identifier v1.63
----------------------------------------
silver-silver
ATIP: 97m 27s 06f
Disc Manufacturer: Digital Storage Technology Co., Ltd.
Reflective layer: Dye (Short strategy; e.g. Phthalocyanine)
Media type: CD-Recordable
Recording Speeds: min. unknown - max. unknown
nominal Capacity: 702.83MB (79m 59s 73f / LBA: 359848 )

silver-blue
ATIP: 97m 28s 12f
Disc Manufacturer: Gigastorage Corp.
Reflective layer: Dye (Long strategy; e.g. Cyanine, Azo etc.)
Media type: CD-Recordable
Recording Speeds: min. unknown - max. unknown
nominal Capacity: 702.83MB (79m 59s 74f / LBA: 359849)
--------------------------------------------
Mógłby ktoś obeznany skomentować powyższe "wyniki" z CDR MCI? Jakaś komplikacja Yamaha F1 z Long Strategy?
Jutro potestuję na innej nagrywarce.
Dzięki za przestrogę Chyba jednak nie kupie tego szpindla...
Stary 11.03.2003, 18:11   #18
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
jesli ktos przy czytaniu atip'a sugeruje sei tym long, short strategy to niech przestanie - to pole od dawna nie mowi nic konkretnego o plycie i o barwniku, jest to zaszlosc ktora pierwotnie sluzyla do pomocy nagrywarce w wyborze strategii zapisu - teraz ona sama potrafi to zrobic (NIGDY nie mialo to zwiazku z jakoscia plyt)
Stary 11.03.2003, 18:20   #19
coolczyk
Bywalec

Data rejestracji: 27.01.2003
coolczyk w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Zadnych Esperanz...czrnych zielononych siakich i owakich nikomu nie polecam.Mimo iz wszyscy bardzo chwala Esperanza Black, uwazam ze te plytki to koszmar.Uzyskuja u mnie zawsze najgorsze wyniki w WSES(prakycznie wszystkie maja c1>200,nawet palone 8x wypadaja duzo gozej niz np:ACOSS czy MMORE pwpalane duzo szybciej).

pozdrawiam
coolczyk jest offline  
Stary 12.03.2003, 10:56   #20
pali
Թ

Data rejestracji: 14.02.2003
pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Cytat:
-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
jesli ktos przy czytaniu atip'a sugeruje sei tym long, short strategy to niech przestanie - to pole od dawna nie mowi nic konkretnego o plycie i o barwniku, jest to zaszlosc ktora pierwotnie sluzyla do pomocy nagrywarce w wyborze strategii zapisu - teraz ona sama potrafi to zrobic (NIGDY nie mialo to zwiazku z jakoscia plyt)
Tak też wszędzie napisane jak mówisz, ale nigdy na long jakoś nie trafłem, więc pomyślałem, że może jednak... Ale oczywiście masz rację, dzięki.

Poza tym po napisaniu poprzedniego postu zauważyłem, że jedna z płyt dodanych do F1 to LongS., więc to mnie przekonało całkowicie.

Na LG te silver-blue palą się tak samo beznadziejnie.

Ostatnio zmieniany przez pali : 12.03.2003 o godz. 11:13
pali jest offline  
Stary 12.03.2003, 14:42   #21
szperacz
Bywalec

Data rejestracji: 09.01.2003
szperacz w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
szperacz - zgrabne te wykresy - ale jak wiesz wykres bardzo silnie zalezy od predkosci odczytu - daj odczyt na 8x - sprzet audio i tak ma 1x... (choc nie ma tak powalajacej korekcji bledow)
Te płytki to DATA nie audio, Chodziło mi tylko o porównanie. Ogólnie mam wrażenie, że Litek 52x lubi Platinium palone nie za wolno (tak od 12, 16x) bo jak za wolno palone to jakby "przepalone". Z innymi bywa różnie, ale po zwolnieniu odczytu do 40x prawie wszystkie przechodzą bez błędu c2 w cdspeed. A przy okazji CD doctor nie reaguje na zwalnianie prędkości odczytu przez inne programy- z tego co zauważyłem sięga głęboko do sprzętu bo nawet dioda się nie pali.
szperacz jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: