![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 |
Bywalec
Data rejestracji: 14.11.2001
![]() |
Esperanzy - Szajs totalny - Prośba do Miśka4
Cze Misiek4
W imieniu spawaczy mam do ciebie prośbę. W testach nowych spawarek postarałbyś sie uwzględdnić płyty Akoss w różnych wersjach. Skoro tyle osób je zachwala, to pasowałoby tak zrobić. Liczę na twój odzew. Pozdrówka |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 12.03.2002
![]() |
Uzywam, nie narzekam! Jak dla mnie najtansze z tych nie calkiem najgorszych.
|
![]() |
![]() |
#18 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 02.05.2001
![]() |
Ostatnio szukałem tanich plyt 90 i 99 min i wzialem na probe 20 esperanz.
Wiele zlego o nich slyszalem, a efekt okazal sie lepszy niz przypuszczalem. Zadna sie nie zwalila. Zrobilem testa z feurio i co mi wyszlo: Esperanza czerwona (90 min, 870 MB - *chyba bledny nadruk..) - ok. 830 MB Esperanza fioletowa(99 min, 870 MB ) - ok. 875 MB. Pisze z kafejki, wiec wyniki z pamieci (skleroza RuleZ), ale oplaca sie czerwone z bledem w nadruku. P.S. Palmy na tanich - drazsi obniza ceny... |
![]() |
![]() |
#19 | |
____
![]() Data rejestracji: 26.05.2000
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#20 | ||
Bywalec
![]() |
Cytat:
Dzięki za odzew. Jak będziesz w Lublinie to stawiam ci browar, albo i dwa. Powodzenia! |
||
![]() |
![]() |
#21 | |
Bywalec
Data rejestracji: 04.03.2002
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#22 |
Bywalec
![]() |
BTW: Przyznam, że z płytami produkcji 'NAN YEA' nigdy nie się jeszcze nie spotkałem...
...chyba, że może chodziło o f-mę "Taiyo Yuden Company Ltd." (np. płytki BASF CeramGard)? |
![]() |
![]() |
#23 | |
Bywalec
![]() |
Cytat:
O jakości nośnika niech świadczy fakt, że na ok. 4500 szt. zakuponych przez nas płyt uszkodzonych zostało 5-10 szt. (przy czym powodem uszkodzenia nie były wady nośnika, ale "czynnik ludzki", lub tzw. "błąd pilota" ![]() Podobnie jak Esperanza złą sławą okryły się (na tym forum) płytki f-my Platinum... również i z nimi nie mieliśmy żadnych problemów. IMHO płyty równie dobre, aczkolwiek trochę droższe niż Ezperanz'y... |
|
![]() |
![]() |
#24 | |
Bywalec
![]() |
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#25 |
Guru
Data rejestracji: 15.03.2002
![]() ![]() |
Ja i tak nagrywałem zawsze na Verbatim Azo ....
Ale jak czytam to forum to chyba sie przeżuce na Esperanzy i Platinium Tylko jak mam za Verbatima zapłacić 2zł a za Esperaznce 1,20zł + pudełko 0.5zł to niewiem co mi sie bardziej opłaca.... |
![]() |
![]() |
#26 |
Bywalec
![]() |
Spawacze!
Wielkie dzięki za odzew w sprawie Esperanz. Nie wiedziałem że swoim postem wywołam burzę na temat tych płyt. Esperanzy próbowałem jakiś czas temu i srogo sie na nie rozczarowałem i teraz jak w kwietniu wezmę kasę z roboty to kupię wszystkie rodzaje Esperanz jakie są na rynku i zespawam je na Teacu EB16 i wtedy będę mógł coś powiedzieć nowego. Jeśli sie te płyty poprawią, to wówczas zmienię zdanie i nie będę ogłaszał krucjaty przeciw Esperanzom. Teraz mam prośbę do testerów sprzętu i płyt z cdrinfo.pl Panowie, proponuję wszechstronne testy płyt polegające na dręczeniu ich na mrozie, w upale, w wodzie, w browaru, w coli i wielu napitkach. Powodzenia! |
![]() |
![]() |
#27 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 18.03.2002
![]() |
[quote]Ziutek (11-03-2002 14:05):
Odpowiedz na informacje Ziutka z 11-03 o Akossach. Szczeze mowiac mialem raz kontakt z plytami Akoss'a w wersji z nadrukiem 700 MB 16x. Po kilkakrotnym wyjeciu z podelka zlazl mi nosnik jak kalkomania. Przestrzegam wszyskich przed takim szajsem. Ostatnio nagralem jakies 20 plyt Esperanza i sa na razie OK. |
![]() |
![]() |
#28 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 07.03.2002
![]() |
popieram popieram popieram popieram popieram popieram popieram popieram popieram popieram popieram popieram popieram popieram popieram popieram popieram popieram popieram popieram popieram popieram popieram popieram
...i jeszcze dorzucam BTC - obrzydlistwo :-( |
![]() |
![]() |
#29 |
Bywalec
![]() |
Cze Iceman!
Właśnie dałeś mi sygnał żebym zrobił wszechstronne testy Akossów 16x, polegające na moczeniu, zdzieraniu, mrożeniu, grzaniu itd. Jeśli Akossy tych testów nie przejdą to przerzucę sie na Verbatimy Metal Azo - dla mnie za***iste płyty, mogłyby być ciót tańsze a tak koszt 2 zł Do tej pory nie miałem problemów z Akossami. Wczoraj wieczór odkopałem Akossa 16x nagrana w III 2001 r i nie zobaczyłem żeby odlazł nośnik i płyta sie odczytała bez problemu. Powodzenia! |
![]() |
![]() |
#30 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 06.03.2002
![]() |
A ja tam wole Melody po 0.99 za sztukie
|
![]() |
![]() |
|
|