![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Były user
Data rejestracji: 08.04.2002
![]() |
LG32@40 40@32 - ostatni raz, JAK? zobacz
Dzisiaj już dwa razy słyszałem pytania JAK TO ZROBIĆ, jako że jest dla mnie wysoce drażliwym tematem brak uwagi - szczególnie wśród nowoprzybyłych na forum - postanowiłem coś z tym zrobić. Rzecz się tyczy aktualizacji LG GCE-83240B do wersji GCE-8400B.
Postanowiłem niniejszym zakończyć tą wydaje mi się męczącą konwersację, wytłumaczoną już chyba praktycznie wszem i wobec, z każdej strony i możliwej perspektywy - jak, gdzie, czym itp. Post ten dzieli się na 3 części: 1) Aktualizacja GCE-8320B do modelu GCE-8400B (firmware 1.02) 2) 'Odkręcenie' 'podkręconej' nagrywarki GCE-8320B do wersji firmware 1.04 3) Uwagi ogólne [html]<br>[/html] [html]<hr width="75%">[/html] [html]<b>ad 1)</b>[/html] Aktualizacja GCE-8320B do modelu GCE-8400B (firmware 1.02) [html]<b>a)</b>[/html] Ściągnij ten plik: http://www.sobal.prv.pl/up/32.40.1.02.exe [html]<b>b)</b>[/html] włóż czystą dyskietkę do stacji dyskietek [html]<b>c)</b>[/html] uruchom ściągnięty program [html]<b>d)</b>[/html] dwa razy kliknij ok (jeżeli dyskietka była faktycznie czysta, wystarczy kliknąć raz). [html]<b>e)</b>[/html] Rozpocznie się proces nagrywania dyskietki. [html]<b>f)</b>[/html] Uruchom ponownie komputer [html]<b>g)</b>[/html] Upewnij się, że w BIOS'ie ustawiono FDD jako pierwszy napęd uruchamiający komputer, sprawdź również jak podłączony jest Twoja nagrywarka LG (zapamiętaj czy jest to Primary Slave, Primary Master itp...) [html]<b>h)</b>[/html] Jeżeli wszystko zrobiłeś dobrze, to po następnym uruchomieniu komputera, system zacznie się ładować z dyskietki. [html]<b>i)</b>[/html] Odpowiedz teraz na pojawiające się pytania. [html]<b>j)</b>[/html] Gdy proces się zakończy wyjmij dyskietkę. [html]<b>k)</b>[/html] uruchom ponownie komputer, no i oczywiście ciesz się ze swojej nowej 40x. [html]<br>[/html] [html]<hr width="75%">[/html] [html]<b>ad 2)</b>[/html] 'Odkręcenie' 'podkręconej' nagrywarki GCE-8320B do wersji firmware 1.04 Jeżeli z jakiś przyczyn chcesz wrócić do orginalej LG GCE-8320B to: [html]<b>a)</b>[/html] ściągnij najpierw ten plik: http://www.sobal.prv.pl/up/40.32.1.04.exe [html]<b>b)</b>[/html] Postępuj zgodnie ze wskazówkami z punktu 1. Po zakończonym procesie, będziesz dysponował napędem LG GCE-8320B z firmware w wersji 1.04 [html]<br>[/html] [html]<hr width="75%">[/html] [html]<b>ad 3)</b>[/html] Pytania ogólne: [html]<b>Q:</b>[/html] Eeee tam ściągnę i nic nie będę czytał, jak zwykle będę walił po klawiaturze... [html]<b>A:</b>[/html] Jak skończysz to wyślij mi swoją podstawkę pod piwo/kolę marki LG, ok ? Wszystko, co zmieściło się na dyskietce, jest ważne, każdy znak, słowo cokolwiek, jak coś uszkodzisz to będzie to tylko i wyłącznie Twoja wina... [html]<b>Q:</b>[/html] Uszkodziłem swoją nagrywarkę, jesteś mi winny $(tyle i tyle kasy$ ty ch**** itp. [html]<b>A:</b>[/html] Mówiłem czytaj ? Mówiłem że robisz to na własną odpowiedzialność ? [html]<b>Q:</b>[/html] Czy sprawdzałeś te pliki ? [html]<b>A:</b>[/html] Tak kilkakrotnie, robiłem specjalnie downl- i up- grade sprzętu, aby się przekonać że zrobiłem tyle ile mogłem... [html]<b>Q:</b>[/html] Jesteś pewny że zrobiłeś to dobrze ? [html]<b>A:</b>[/html] Starałem się zrobić wszytsko co mogłem by przetestować te pliki, ale nie mogę obiecać, jestem tylko człowiekiem i mogłem gdzieś popełnić błąd... [html]<b>Q:</b>[/html] Mogę Ci jakoś podziękować ? [html]<b>A:</b>[/html] Jeżeli używasz Outlook'a to nie dodawaj mnie do swojej książki adresowej, nie lubię wirusów... ale e-mail z podziękowaniem mile widziany. [html]<b>Q:</b>[/html] Czy jak będą nowsze wersje firmware'u do tych nagrywarek, to również udostępnisz tak prosty sposób na jego update ? [html]<b>A:</b>[/html] Jeżeli tylko ktoś do mnie napisze że jest taka potrzeba, to tak...
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
αρχή
Data rejestracji: 16.06.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat: