![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 15.04.2002
![]() |
DO FACHOWCÓW
Czesc
Zwracam się do was o poradę :-). Przegrałam The Sims za pomocą Easy CD Creator 4 (a konkretnie przy pomocy CD Copier'a). Niby wszystko przegrało się OK. Instalacja z kopi przebiega poprawnie. Jednak zaraz po uruchomieniu gry (przed pojawieniem się loga twórców gry - Maxis) gra wyskakuje do windows'a. Pomyślałam, chociaż nie wiem czy dobrze, że to jakieś zabezpieczenie i dlatego gra nie działa. Ściągnęłam Clony XL oraz Clone CD. po przeskanowaniu The Sims'ów Clony XL oznajmił, że nie wykrył żadnych zabezpieczeń po czym zapytał czy ma przeszukać CD w celu znalezienia 'Read Errors'. Kiedy już przeskanował CD oznajmił następującym komunikatem, że wykrył błędy: "Read errors were found Ab ca. 99% der CD Sector 229611 Read error!, 229612 Read error! etc.......". W sekcji CD-Reader Settings zaznaczył pola 'Fast Error Skip' i 'Intelligent Bad sectors Scaner'. W sekcji 'Copy protection or CD Typ CD characteristic' pojawił się duży, brązowy napis 'Read Errors' a pod nim 3 czaszki. Z tego co słyszałam trzeba uruchomić Clone CD z poziomu Clony XL żeby te ustawienia które przed chwilą podałam, "przeszły" do Clone CD. Tak zrobiłam. Nagrałam płytę. Okazało się, że nagrana płytka działa poprawnie, tzn. gra uruchamia się. Jednak coś mnie podkusiło żeby sprawdzić czy ten Clony XL tak naprawdę coś dał. Uruchomiłam Clone CD i przegrałam płytkę z wyłączonomi 'Fast Error Skip' i 'Intelligent Bad sectors Scaner' i okazało się że tak nagrany CD działa! Teraz już nie wiem czy wogóle Ten Clony XL coś daje. Poza tym czy ktoś mógłby mi wyjaśnić o co chodzi z tymi czaszkami i Read Errors ![]() Pozdrawiam, zakręcona ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Łaskobójca
Data rejestracji: 24.04.2001
![]() |
solo to clony jest czasami niemiarodajny , najlepiej użyć jeszcze paru programów / najlepiej typu baza danych
![]() ![]() pozdro
#3 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 03.07.2001
![]() |
Wiec, po pierwsze ClonyXL sluzy tylko do sprawdzenia czy jest jakies i jakie zabezpieczenie On nie wspoldziala z CloneCD on tylko powoduje ze CloneCD odpala sie z danymi opcjami, rownie dobrze mozesz to zrobic bez CloneXL On nic nie poprawia i nie ingeruje w zaden sposob w nagrywanie plyty
|
![]() |
![]() |
#4 |
Bywalec
Data rejestracji: 15.04.2002
![]() |
albertartu napisales to samo co ja
![]() ![]() ![]() pozdrowki i czekam na dalsze rady ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.06.2000
![]() |
Cytat:
1. Fast Error Skip, jak sama nazwa wskazuje służy do szybkiego omijania błędów, podobnie jak IBSS. Ponieważ niektóre czytniki mogą odczytywać płytę bardzo długo ta opcja się przydaje. 2. Read Errors to jest zabezpieczenie. 3. 3 czaszki to oznaczenie jakości zabezpieczenia (wiecej czaszek - trudniej skopiować) 4. ClonyXL chyba jednak coś daje, ale proponuję używać więcej tego typu programów, np. CDFreaks PD, CD Protection Scout, YaPS, etc. Pozdrawiam
![]() |
#6 |
`
Data rejestracji: 10.08.2001
![]() |
Po prostu mialas fuksa, ze blednych sektorow bylo malo i
zostaly szczytane bez specjanych problemow i wydluzania czasu robienia obrazu plyty. Warto Clony uzywac. A Easy Creatora mozesz spuscic w smieci, to marny program( no nie - to dobry program do prostych i bezproblenowych kopiowan) |
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 19.03.2002
![]() |
Chcialbym ci powiedziec ze skopiowac dane zabezpieczenie clone cd mozna przewaznie wieloma spoosbami,dokladnie zobaczysz to na stronie http://bartex.w.interia.pl ,clone cd/ustawienia clone cd,i jest to sporawdzone podejzewam ze zalezy to od nagrywarki,wiec nie psiocz na clonyxl bo on podaj ci jedna z kilku opcji ,bo juz nie raz na forum udowodnoino ze z roznymi zaznaczonymi opcjami clone rozne zabezpieczenia sie przegrywaja i kopia dziala poprawnie!!
|
![]() |
![]() |
#8 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 03.05.2001
![]() |
prawda jest taka że ja mam zaznaczone w clonie subkanały i fast error i co by to nie było to się skopiuje więc po co używać np programów do znajdywania zabezpieczeń?
|
![]() |
![]() |
#9 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 19.03.2002
![]() |
prawad jest taka ze niektore zabezpieczenia z tak zaznaczonymi opcjami po skopiowaniu plytka moze tylko uruchamiac sie wnagrywarce ktora ja skopiowala a wiec sor!!!!!!
|
![]() |
![]() |
|
|