Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   FEURIO czy NERO ???? (https://forum.cdrinfo.pl/f2/feurio-czy-nero-14103/)

paput2000 20.12.2002 09:10

Cytat:

bgn napisa***322;(a)
twoja sprawa - ale w twoim rozumowaniu jest blad.
Nie powtorze banalu, ze jesli cos jest do wszystkiego - to jest do niczego -a konsekwencja takiego rozumowania bylaby jazda czolgiem plywajacym, bo jest do wszystkiego
Kazdy kiedys zaczynal na softach wielofuncyjnych, a miare nabierania doswiadczenia do poszczegolnych zamierzen wykorzystuje softy "specjalistyczne". I takim jest Feurio do audio i nie zmieni tego zadna opinia typu mialem, ale mi sie nie spodobalo.

W pełni się zgadzam.
Używam do audio Feurio Tylko dlatego iż posiada kilka specyficznych i wyspecjalizowanych funkcji, bardzo przydatnych Tylko do tworzenia audio.
I życie stało się prostsze.

Adalis 20.12.2002 09:55

HHMMM...Może i używałbym FEURIO ale po co skoro niewidze żadnej różnicy w jakości nagrania. Niemówie że Feurio jest złym softem ale troche mnie dziwi że np tak "specjalistyczny" program nieposiada takich opcji jakie ma NERO (FILTRY)Powiem tylko tyle że one czasem dużo dają w moim przypadku. Takie jest moje zdanie ale niejestem przecież żadnym specem w tych sprawach.
POZDRAWIAM

bgn 20.12.2002 11:22

Cytat:

Adtom napisa***322;(a)
HHMMM...Może i używałbym FEURIO ale po co skoro niewidze żadnej różnicy w jakości nagrania. Niemówie że Feurio jest złym softem ale troche mnie dziwi że np tak "specjalistyczny" program nieposiada takich opcji jakie ma NERO (FILTRY)Powiem tylko tyle że one czasem dużo dają w moim przypadku. Takie jest moje zdanie ale niejestem przecież żadnym specem w tych sprawach.
POZDRAWIAM

jesli masz skopany trak - to zapomnij o tych,jak piszesz "filtrach".
Do obrobki skopanych trakow tez trzeba uzyc specjalistycznego softu
do obrobki audio ( np.CoolEdita). Te deklikery i decrakery z kombajnow typu WinOnCd czy tez Nero daja zalosne efekty.
A co do "specostwa' - nikt nie jest , wprawy i doswaidczenia nabiera sie z czasem wypalajac i czytajac fachowa literature oraz sluchajac innych.
A racajac do meritum - nie ma odpowiedzi na pytanie co lepsze Nero czy Feurio. Tego sie po prostu nie da porownac.
END

paput2000 20.12.2002 11:25

Cytat:

Adtom napisa***322;(a)
POZDRAWIAM

Jezeli nie potrafisz dostrzec róznic w funkcjonalności pomiędzy Feurio, a Nero, (pomimo że dość często było to opisywane)to nic na to nie poradzę - i nie chodzi tu o jakość dźwięku.
Co do funkconalności Nero i jego filtrów nie mam zastrzeżeń, choć raczej ich nie używam. Jeżeli już mam "pogberać" w nagraniu to wolę użyć np. CoolEdita. Generalnie staram się nie ingerować w tor nagrania.
Tutaj nikt na siłe nie będzie Cię przekonywał do używania Feurio, za pomocą tego programu po prostu można zrobić kilka rzeczy, których za pomocą bardzo dobrego Nero zrobić nie można. Być może w przyszłości gdzie pojawi się potrzeba zrobienia czegoś niestandardowego odkryjesz zalety Feurio lub innego programu - czego życzę (człowiek uczy się całe życie)

PS. Kiedyś Feurio wydawał mi się jakiś dziwny, z trochę inną logiką niż np. Nero. Mineło trochę czasu, prób i błędów, a dzisiaj do audio tylko On.

Franc 20.12.2002 15:05

Popieram poprzednika, jak przyzwyczaisz się do okienek i interfejsu Feurio to będziesz wypalał tylko w nim. Mnie też na początku zdenerwowały te wyskakujące okienka, ale teraz jest OK

pepperman 20.12.2002 15:24

to je wyłącz...

paput2000 20.12.2002 16:32

Cytat:

pepperman napisa***322;(a)
to je wyłącz...
He, He pewnie ma jeszcze użyć Popup ad Filter.:-D

pepperman 20.12.2002 18:12

hehe..

Franc 20.12.2002 19:47

Teraz jest Ok, ale pierwsze uruchomienie ...
Ciekawe jakie były wasze odczucia przy pierwszym odpaleniu Feurio, pewnie było to tak dawno, że nie pamietacie, a może???

pepperman 21.12.2002 00:38

nie przejmuj się...

Adalis 21.12.2002 01:01

Cytat:

paput2000 napisa***322;(a)
Być może w przyszłości gdzie pojawi się potrzeba zrobienia czegoś niestandardowego odkryjesz zalety Feurio lub innego programu - czego życzę (człowiek uczy się całe życie)

PS. Kiedyś Feurio wydawał mi się jakiś dziwny, z trochę inną logiką niż np. Nero. Mineło trochę czasu, prób i błędów, a dzisiaj do audio tylko On.

Pewnie masz racje i jak zajdzie taka potrzeba to skorzystam i może wtedy docenie i przekonam się do FEURIO

PS.A propo Popup ad Filter to jest dopiero programik tylko szkoda ze niedziała pod OPERĄ :) :) :)

POZDRAWIAM

Milk 21.12.2002 01:12

ja od pewnego czasu uzywam acoustica mp3 burner (o ktorej u gory pisze remix) i uwazam ze ten programik rzadzi.prosty jak cep i nagrywa dobrze...
a nero jest do bani pod jednym wzgledem - jezeli chcesz wypalic sobie plytke bez przerw miedzy trackami to mozesz sobie pomarzyc (najmniejsza przerwa trwa 2 sek)...
goraco polecam acoustica mp3 burner.
ale wybor nalezy do Ciebie ;)

Adalis 21.12.2002 01:20

Cytat:

Milk napisa***322;(a)
ja od pewnego czasu uzywam acoustica mp3 burner (o ktorej u gory pisze remix) i uwazam ze ten programik rzadzi.prosty jak cep i nagrywa dobrze...
a nero jest do bani pod jednym wzgledem - jezeli chcesz wypalic sobie plytke bez przerw miedzy trackami to mozesz sobie pomarzyc (najmniejsza przerwa trwa 2 sek)...

Program naprawde jest prosty, widziałem u znajomego,który też mi go polecał i zachwalał jak ty MILK.Jestem ciekawy co inni sądzą na ten temat??

paput2000 21.12.2002 10:28

Cytat:

Milk napisa***322;(a)

Co Ty wypisujesz, w Nero bez problemu ustawisz przerwy zerowe, przy czym pierwsza przerwa (ta na samym początku płyty która jest nie istotna dla całości nagrania) musi być 2-sekundowa. Spowodowane jest to wymogami standardu. Zresztą np. w Feurio jest tak samo - pierwszej przerwy nie można zmniejszyć. Prawdopodobnie inne programy też tak mają.

witkowal 21.12.2002 11:36

Wlasnie tak jest jak napisal powyzej kolega. Przerwa w pierwszym utworze jest na poczatku nagrania a nie miedzy 1 a 2 utworem wiec to w niczym nie przeszkadza.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:40.