Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   FEURIO czy NERO ???? (https://forum.cdrinfo.pl/f2/feurio-czy-nero-14103/)

Franc 20.12.2002 20:47

Teraz jest Ok, ale pierwsze uruchomienie ...
Ciekawe jakie były wasze odczucia przy pierwszym odpaleniu Feurio, pewnie było to tak dawno, że nie pamietacie, a może???

pepperman 20.12.2002 19:12

hehe..

paput2000 20.12.2002 17:32

Cytat:

pepperman napisa***322;(a)
to je wyłącz...
He, He pewnie ma jeszcze użyć Popup ad Filter.:-D

pepperman 20.12.2002 16:24

to je wyłącz...

Franc 20.12.2002 16:05

Popieram poprzednika, jak przyzwyczaisz się do okienek i interfejsu Feurio to będziesz wypalał tylko w nim. Mnie też na początku zdenerwowały te wyskakujące okienka, ale teraz jest OK

paput2000 20.12.2002 12:25

Cytat:

Adtom napisa***322;(a)
HHMMM...Może i używałbym FEURIO ale po co skoro niewidze żadnej różnicy w jakości nagrania. Niemówie że Feurio jest złym softem ale troche mnie dziwi że np tak "specjalistyczny" program nieposiada takich opcji jakie ma NERO (FILTRY)Powiem tylko tyle że one czasem dużo dają w moim przypadku. Takie jest moje zdanie ale niejestem przecież żadnym specem w tych sprawach.
POZDRAWIAM

Jezeli nie potrafisz dostrzec róznic w funkcjonalności pomiędzy Feurio, a Nero, (pomimo że dość często było to opisywane)to nic na to nie poradzę - i nie chodzi tu o jakość dźwięku.
Co do funkconalności Nero i jego filtrów nie mam zastrzeżeń, choć raczej ich nie używam. Jeżeli już mam "pogberać" w nagraniu to wolę użyć np. CoolEdita. Generalnie staram się nie ingerować w tor nagrania.
Tutaj nikt na siłe nie będzie Cię przekonywał do używania Feurio, za pomocą tego programu po prostu można zrobić kilka rzeczy, których za pomocą bardzo dobrego Nero zrobić nie można. Być może w przyszłości gdzie pojawi się potrzeba zrobienia czegoś niestandardowego odkryjesz zalety Feurio lub innego programu - czego życzę (człowiek uczy się całe życie)

PS. Kiedyś Feurio wydawał mi się jakiś dziwny, z trochę inną logiką niż np. Nero. Mineło trochę czasu, prób i błędów, a dzisiaj do audio tylko On.

bgn 20.12.2002 12:22

Cytat:

Adtom napisa***322;(a)
HHMMM...Może i używałbym FEURIO ale po co skoro niewidze żadnej różnicy w jakości nagrania. Niemówie że Feurio jest złym softem ale troche mnie dziwi że np tak "specjalistyczny" program nieposiada takich opcji jakie ma NERO (FILTRY)Powiem tylko tyle że one czasem dużo dają w moim przypadku. Takie jest moje zdanie ale niejestem przecież żadnym specem w tych sprawach.
POZDRAWIAM

jesli masz skopany trak - to zapomnij o tych,jak piszesz "filtrach".
Do obrobki skopanych trakow tez trzeba uzyc specjalistycznego softu
do obrobki audio ( np.CoolEdita). Te deklikery i decrakery z kombajnow typu WinOnCd czy tez Nero daja zalosne efekty.
A co do "specostwa' - nikt nie jest , wprawy i doswaidczenia nabiera sie z czasem wypalajac i czytajac fachowa literature oraz sluchajac innych.
A racajac do meritum - nie ma odpowiedzi na pytanie co lepsze Nero czy Feurio. Tego sie po prostu nie da porownac.
END

Adalis 20.12.2002 10:55

POZDRAWIAM

paput2000 20.12.2002 10:10

Cytat:

bgn napisa***322;(a)
twoja sprawa - ale w twoim rozumowaniu jest blad.
Nie powtorze banalu, ze jesli cos jest do wszystkiego - to jest do niczego -a konsekwencja takiego rozumowania bylaby jazda czolgiem plywajacym, bo jest do wszystkiego
Kazdy kiedys zaczynal na softach wielofuncyjnych, a miare nabierania doswiadczenia do poszczegolnych zamierzen wykorzystuje softy "specjalistyczne". I takim jest Feurio do audio i nie zmieni tego zadna opinia typu mialem, ale mi sie nie spodobalo.

W pełni się zgadzam.
Używam do audio Feurio Tylko dlatego iż posiada kilka specyficznych i wyspecjalizowanych funkcji, bardzo przydatnych Tylko do tworzenia audio.
I życie stało się prostsze.

bgn 20.12.2002 10:02

twoja sprawa - ale w twoim rozumowaniu jest blad.
Nie powtorze banalu, ze jesli cos jest do wszystkiego - to jest do niczego -a konsekwencja takiego rozumowania bylaby jazda czolgiem plywajacym, bo jest do wszystkiego
Kazdy kiedys zaczynal na softach wielofuncyjnych, a miare nabierania doswiadczenia do poszczegolnych zamierzen wykorzystuje softy "specjalistyczne". I takim jest Feurio do audio i nie zmieni tego zadna opinia typu mialem, ale mi sie nie spodobalo.

Adalis 20.12.2002 00:21

Dzięki wielkie za wszystkie propozycje,rady itp :)
Doszedłem do wniosku że jednak zostane przy NERO, ponieważ nie zauważyłem żadnej róźnicy między tymi programami.Poza tym NERO moge nagrywać wszystko a FEURIO tylko muze.
POZDRAWIAM.

Y@nkee_PL 19.12.2002 22:03

Cytat:

witkowal napisa***322;(a)
A ja uzywam Nero do wszystkiego, bo jest w moim mniemaniu najlepsze. Przetestowalem Feurio i jednak zostaje przy Nero.
tez testowalem i mi sie nie spodobalo, wole juz Nero i WinOnCD.
POZDRAWIAM.

witkowal 19.12.2002 21:19

A ja uzywam Nero do wszystkiego, bo jest w moim mniemaniu najlepsze. Przetestowalem Feurio i jednak zostaje przy Nero.

reszcz 19.12.2002 20:48

Używam Feurio do muzy jeżeli moge polecić to stawiam na niego jest rewelka.

pepperman 19.12.2002 02:37

ja też nie dekompresuję skompresowanych plików w feurio tylko za pomocą mad frontend...

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:23.