![]() |
Cytat:
Używam do audio Feurio Tylko dlatego iż posiada kilka specyficznych i wyspecjalizowanych funkcji, bardzo przydatnych Tylko do tworzenia audio. I życie stało się prostsze. |
HHMMM...Może i używałbym FEURIO ale po co skoro niewidze żadnej różnicy w jakości nagrania. Niemówie że Feurio jest złym softem ale troche mnie dziwi że np tak "specjalistyczny" program nieposiada takich opcji jakie ma NERO (FILTRY)Powiem tylko tyle że one czasem dużo dają w moim przypadku. Takie jest moje zdanie ale niejestem przecież żadnym specem w tych sprawach.
POZDRAWIAM |
Cytat:
jesli masz skopany trak - to zapomnij o tych,jak piszesz "filtrach". Do obrobki skopanych trakow tez trzeba uzyc specjalistycznego softu do obrobki audio ( np.CoolEdita). Te deklikery i decrakery z kombajnow typu WinOnCd czy tez Nero daja zalosne efekty. A co do "specostwa' - nikt nie jest , wprawy i doswaidczenia nabiera sie z czasem wypalajac i czytajac fachowa literature oraz sluchajac innych. A racajac do meritum - nie ma odpowiedzi na pytanie co lepsze Nero czy Feurio. Tego sie po prostu nie da porownac. END |
Cytat:
Co do funkconalności Nero i jego filtrów nie mam zastrzeżeń, choć raczej ich nie używam. Jeżeli już mam "pogberać" w nagraniu to wolę użyć np. CoolEdita. Generalnie staram się nie ingerować w tor nagrania. Tutaj nikt na siłe nie będzie Cię przekonywał do używania Feurio, za pomocą tego programu po prostu można zrobić kilka rzeczy, których za pomocą bardzo dobrego Nero zrobić nie można. Być może w przyszłości gdzie pojawi się potrzeba zrobienia czegoś niestandardowego odkryjesz zalety Feurio lub innego programu - czego życzę (człowiek uczy się całe życie) PS. Kiedyś Feurio wydawał mi się jakiś dziwny, z trochę inną logiką niż np. Nero. Mineło trochę czasu, prób i błędów, a dzisiaj do audio tylko On. |
Popieram poprzednika, jak przyzwyczaisz się do okienek i interfejsu Feurio to będziesz wypalał tylko w nim. Mnie też na początku zdenerwowały te wyskakujące okienka, ale teraz jest OK
|
to je wyłącz...
|
Cytat:
|
hehe..
|
Teraz jest Ok, ale pierwsze uruchomienie ...
Ciekawe jakie były wasze odczucia przy pierwszym odpaleniu Feurio, pewnie było to tak dawno, że nie pamietacie, a może??? |
nie przejmuj się...
|
Cytat:
PS.A propo Popup ad Filter to jest dopiero programik tylko szkoda ze niedziała pod OPERĄ :) :) :) POZDRAWIAM |
ja od pewnego czasu uzywam acoustica mp3 burner (o ktorej u gory pisze remix) i uwazam ze ten programik rzadzi.prosty jak cep i nagrywa dobrze...
a nero jest do bani pod jednym wzgledem - jezeli chcesz wypalic sobie plytke bez przerw miedzy trackami to mozesz sobie pomarzyc (najmniejsza przerwa trwa 2 sek)... goraco polecam acoustica mp3 burner. ale wybor nalezy do Ciebie ;) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Wlasnie tak jest jak napisal powyzej kolega. Przerwa w pierwszym utworze jest na poczatku nagrania a nie miedzy 1 a 2 utworem wiec to w niczym nie przeszkadza.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:40. |