Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 20.12.2002, 09:10   #16
paput2000
lub po prostu Paput

Data rejestracji: 07.03.2002
paput2000 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
bgn napisa***322;(a)
twoja sprawa - ale w twoim rozumowaniu jest blad.
Nie powtorze banalu, ze jesli cos jest do wszystkiego - to jest do niczego -a konsekwencja takiego rozumowania bylaby jazda czolgiem plywajacym, bo jest do wszystkiego
Kazdy kiedys zaczynal na softach wielofuncyjnych, a miare nabierania doswiadczenia do poszczegolnych zamierzen wykorzystuje softy "specjalistyczne". I takim jest Feurio do audio i nie zmieni tego zadna opinia typu mialem, ale mi sie nie spodobalo.
W pełni się zgadzam.
Używam do audio Feurio Tylko dlatego iż posiada kilka specyficznych i wyspecjalizowanych funkcji, bardzo przydatnych Tylko do tworzenia audio.
I życie stało się prostsze.
paput2000 jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 20.12.2002, 09:55   #17
Adalis
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 07.11.2002
Adalis zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
HHMMM...Może i używałbym FEURIO ale po co skoro niewidze żadnej różnicy w jakości nagrania. Niemówie że Feurio jest złym softem ale troche mnie dziwi że np tak "specjalistyczny" program nieposiada takich opcji jakie ma NERO (FILTRY)Powiem tylko tyle że one czasem dużo dają w moim przypadku. Takie jest moje zdanie ale niejestem przecież żadnym specem w tych sprawach.
POZDRAWIAM
Adalis jest offline  
Stary 20.12.2002, 11:22   #18
bgn
`

Data rejestracji: 10.08.2001
bgn niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Adtom napisa***322;(a)
HHMMM...Może i używałbym FEURIO ale po co skoro niewidze żadnej różnicy w jakości nagrania. Niemówie że Feurio jest złym softem ale troche mnie dziwi że np tak "specjalistyczny" program nieposiada takich opcji jakie ma NERO (FILTRY)Powiem tylko tyle że one czasem dużo dają w moim przypadku. Takie jest moje zdanie ale niejestem przecież żadnym specem w tych sprawach.
POZDRAWIAM
jesli masz skopany trak - to zapomnij o tych,jak piszesz "filtrach".
Do obrobki skopanych trakow tez trzeba uzyc specjalistycznego softu
do obrobki audio ( np.CoolEdita). Te deklikery i decrakery z kombajnow typu WinOnCd czy tez Nero daja zalosne efekty.
A co do "specostwa' - nikt nie jest , wprawy i doswaidczenia nabiera sie z czasem wypalajac i czytajac fachowa literature oraz sluchajac innych.
A racajac do meritum - nie ma odpowiedzi na pytanie co lepsze Nero czy Feurio. Tego sie po prostu nie da porownac.
END
bgn jest offline  
Stary 20.12.2002, 11:25   #19
paput2000
lub po prostu Paput

Cytat:
Adtom napisa***322;(a)
POZDRAWIAM
Jezeli nie potrafisz dostrzec róznic w funkcjonalności pomiędzy Feurio, a Nero, (pomimo że dość często było to opisywane)to nic na to nie poradzę - i nie chodzi tu o jakość dźwięku.
Co do funkconalności Nero i jego filtrów nie mam zastrzeżeń, choć raczej ich nie używam. Jeżeli już mam "pogberać" w nagraniu to wolę użyć np. CoolEdita. Generalnie staram się nie ingerować w tor nagrania.
Tutaj nikt na siłe nie będzie Cię przekonywał do używania Feurio, za pomocą tego programu po prostu można zrobić kilka rzeczy, których za pomocą bardzo dobrego Nero zrobić nie można. Być może w przyszłości gdzie pojawi się potrzeba zrobienia czegoś niestandardowego odkryjesz zalety Feurio lub innego programu - czego życzę (człowiek uczy się całe życie)

PS. Kiedyś Feurio wydawał mi się jakiś dziwny, z trochę inną logiką niż np. Nero. Mineło trochę czasu, prób i błędów, a dzisiaj do audio tylko On.
paput2000 jest offline  
Stary 20.12.2002, 15:05   #20
Franc
Wymiatacz

Data rejestracji: 24.10.2002
Franc zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Popieram poprzednika, jak przyzwyczaisz się do okienek i interfejsu Feurio to będziesz wypalał tylko w nim. Mnie też na początku zdenerwowały te wyskakujące okienka, ale teraz jest OK
Franc jest offline  
Stary 20.12.2002, 15:24   #21
pepperman
Guru

Data rejestracji: 10.08.2002
pepperman zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
to je wyłącz...
pepperman jest offline  
Stary 20.12.2002, 16:32   #22
paput2000
lub po prostu Paput

Cytat:
pepperman napisa***322;(a)
to je wyłącz...
He, He pewnie ma jeszcze użyć Popup ad Filter.:-D
paput2000 jest offline  
Stary 20.12.2002, 18:12   #23
pepperman
Guru

hehe..
pepperman jest offline  
Stary 20.12.2002, 19:47   #24
Franc
Wymiatacz

Data rejestracji: 24.10.2002
Franc zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Teraz jest Ok, ale pierwsze uruchomienie ...
Ciekawe jakie były wasze odczucia przy pierwszym odpaleniu Feurio, pewnie było to tak dawno, że nie pamietacie, a może
Franc jest offline  
Stary 21.12.2002, 00:38   #25
pepperman
Guru

nie przejmuj się...
pepperman jest offline  
Stary 21.12.2002, 01:01   #26
Adalis
Wyjadacz ;)

Cytat:
paput2000 napisa***322;(a)
Być może w przyszłości gdzie pojawi się potrzeba zrobienia czegoś niestandardowego odkryjesz zalety Feurio lub innego programu - czego życzę (człowiek uczy się całe życie)

PS. Kiedyś Feurio wydawał mi się jakiś dziwny, z trochę inną logiką niż np. Nero. Mineło trochę czasu, prób i błędów, a dzisiaj do audio tylko On.
Pewnie masz racje i jak zajdzie taka potrzeba to skorzystam i może wtedy docenie i przekonam się do FEURIO

PS.A propo Popup ad Filter to jest dopiero programik tylko szkoda ze niedziała pod OPERĄ

POZDRAWIAM
Adalis jest offline  
Stary 21.12.2002, 01:12   #27
Milk
Nowy na forum

Data rejestracji: 19.12.2002
Milk w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
ja od pewnego czasu uzywam acoustica mp3 burner (o ktorej u gory pisze remix) i uwazam ze ten programik rzadzi.prosty jak cep i nagrywa dobrze...
a nero jest do bani pod jednym wzgledem - jezeli chcesz wypalic sobie plytke bez przerw miedzy trackami to mozesz sobie pomarzyc (najmniejsza przerwa trwa 2 sek)...
goraco polecam acoustica mp3 burner.
ale wybor nalezy do Ciebie
Stary 21.12.2002, 01:20   #28
Adalis
Wyjadacz ;)

Cytat:
Milk napisa***322;(a)
ja od pewnego czasu uzywam acoustica mp3 burner (o ktorej u gory pisze remix) i uwazam ze ten programik rzadzi.prosty jak cep i nagrywa dobrze...
a nero jest do bani pod jednym wzgledem - jezeli chcesz wypalic sobie plytke bez przerw miedzy trackami to mozesz sobie pomarzyc (najmniejsza przerwa trwa 2 sek)...
Program naprawde jest prosty, widziałem u znajomego,który też mi go polecał i zachwalał jak ty MILK.Jestem ciekawy co inni sądzą na ten temat??
Adalis jest offline  
Stary 21.12.2002, 10:28   #29
paput2000
lub po prostu Paput

Cytat:
Milk napisa***322;(a)
Co Ty wypisujesz, w Nero bez problemu ustawisz przerwy zerowe, przy czym pierwsza przerwa (ta na samym początku płyty która jest nie istotna dla całości nagrania) musi być 2-sekundowa. Spowodowane jest to wymogami standardu. Zresztą np. w Feurio jest tak samo - pierwszej przerwy nie można zmniejszyć. Prawdopodobnie inne programy też tak mają.
paput2000 jest offline  
Stary 21.12.2002, 11:36   #30
witkowal
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 19.12.2002
witkowal zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Wlasnie tak jest jak napisal powyzej kolega. Przerwa w pierwszym utworze jest na poczatku nagrania a nie miedzy 1 a 2 utworem wiec to w niczym nie przeszkadza.

witkowal jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: