Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Fiksacja - raz a dobrze rozwiazmy ten problem... (https://forum.cdrinfo.pl/f2/fiksacja-raz-dobrze-rozwiazmy-ten-problem-28567/)

Jelon 13.12.2004 19:12

no spoko tylko nie wszyscy musza byc znawcami nagrywarek albo chociaz znawcami podstawowych rzeczy
ja na przyklad nie wpadl bym chyba sam na to ze moge sobie obraz plyty zrobic a pozniej go wypalic bo jestem lama jezeli chodzi o nagrywanie i glownie to wkladam plytke do napedu, wrzucam to co chce nagrac na okno kompilacji i tyle i jak do tej pory to zawsze sie nagrywalo :-)
dopiero jak nadszedl czas problemow musialem szukac czegos konkretnego ;p
takze nie dla wszystkich rzeczy oczywiste sa az tak oczywiste jak dla innych ;p

a co do fenomenu to wiem ze nie jest to nic nowego ale myslalem ze jak nie wypalalo mi normalnie a przy nagrywaniu z obrazu wysypalo mi blad to nic z plytki nie bedzie :zawstydz:
:jeep:

VIZZARD 13.12.2004 18:14

Cytat:

Napisany przez Jelon
na koncu nagrywania wysypalo mi blad ze "Nagrywanie zakonczylo sie niepowodzeniem" :( ale plytke da sie odczytac :)

Ten "fenomen" jest już znany nie od dziś :nie:
I to nie wiem nawet czy nie poruszany w tym temacie :idea:

Nie chce mi się go czytać - chyba kiedyś nawet coś w nim pisałem :jezyk:

Cytat:

Napisany przez Jelon
Ale wniosek jest taki ze mozna robic obrazy ISO albo jakies inne a pozniej wypalac plik obrazu :-)

No brawo! :spoko:

Nie jest to chyba myśl twórcza?

Bardziej pasuje to jako stwierdzenie zaczerpnięte z kanonów nagrywania :czytaj:

Czyli podstaw

Czyli czegoś co powinniśmy po prostu wiedzieć, biorąc się za nagrywanie

A nie starać się być odkrywcą rzeczy oczywistych :mruga:

Jelon 13.12.2004 17:13

Cytat:

Napisany przez szlaban
Mam podobny problem z fiksacją ale tylko jak nagrywam pliki *.avi. Reszta idzie bezbłędnie. Można to jakoś obejść ? Nagrywarka to LG GCE-8320B.

Cytat:

Napisany przez Marton29PL
Mam dokładnie ten sam problem. Ale nie podejrzewam że jest to problem sprzętowy. Nie mogłem nagrać danych w nero z powodu "session fixation error" - w winISO zrobiłem z plików obraz ISOwy i bez problemu wypaliłem te dane w Alcoholu.. i teraz bądż tu mądry i pisz wiersze :(

Cytat:

Napisany przez szlaban
U mnie to rozwiązało problem.

Mam tez ten sam problem z tym ze u mnie wyglada to tak:
zrobilem sobie obraz ISO (w UltraISO) wypalilem go spod tego programu (wtyczka do Nero ;p ) i na koncu nagrywania wysypalo mi blad ze "Nagrywanie zakonczylo sie niepowodzeniem" :( ale plytke da sie odczytac :)
Nastepnym razem sprobuje wypalic to w czyms innym

Ale wniosek jest taki ze mozna robic obrazy ISO albo jakies inne a pozniej wypalac plik obrazu :-)

Jelon 13.12.2004 10:07

u mnie jest tak jak ktos wczesniej napisal :(
bo pozniej sprawdzilem nie moge wypalic filmu ktory zajmuje 700 MB (to napewno a nie wiem jak z mniejszymi) natomiast wszystko inne moge wypalic normalnie. Chociaz tyle dobrze :spoko:

VIZZARD 10.12.2004 13:03

Cytat:

Napisany przez icemac
tak na slowo ty my chyba nawet sobie nie wierzymy :>

co nie VIZZARD :mruga:

No właśnie! :mruga:

Można mieć mieszane uczucia :idea:

Właściwie ktoś może się podszywać pod kobiety

Uzyskując dodatkowe względy i rychłą pomoc :taktak:

Tak to już jakoś jest :D

icemac 10.12.2004 12:32

Cytat:

Napisany przez justynaaa
No więc dziękuję bardzo. POMOGŁO :) aha a w to, że jestem dziewczyną musicie uwierzyć mi na słowo:) Pozdrawiam.

tak na slowo ty my chyba nawet sobie nie wierzymy :>

co nie VIZZARD :mruga:

VIZZARD 10.12.2004 12:26

Cytat:

Napisany przez justynaaa
No więc dziękuję bardzo. POMOGŁO :) aha a w to, że jestem dziewczyną musicie uwierzyć mi na słowo:) Pozdrawiam.

You're Welcome!

:mruga:

justynaaa 09.12.2004 17:41

icemac 09.12.2004 12:40

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Gdzie, gdzie?!? :ja_chce:

:jezyk:

musimy sie spytac justynyyy :taktak:
a na dobre peszego poczatki jak jest dziewczyna :kwiatek:

VIZZARD 09.12.2004 12:02

Cytat:

Napisany przez icemac
VIZZARD moze gdzies bylo zdjecie a my je przeoczylismy
Kod:

Jak widać jestem dziewczyną
:\

Gdzie, gdzie?!? :ja_chce:

:jezyk:

icemac 09.12.2004 11:32

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Na razie to nic nie widać :>

Tylko imię masz wpisane dziewczęce :jezyk:

A na twój problem wpierw spróbuj TEGO :czytaj:

Razem z TYM :czytaj:

VIZZARD moze gdzies bylo zdjecie a my je przeoczylismy
Kod:

Jak widać jestem dziewczyną
:\

VIZZARD 09.12.2004 10:50

Cytat:

Napisany przez justynaaa
Witam!
Jak widać jestem dziewczyną i nie orientuję się w kompach tak jak wy. Otoz mam problem, ze gdy nagrywam zwykle plyty to gdy sie nagra 2% wyskakuje mi blad oczywiscie "fiksacja", a na rw w 52%. Nie wiem co robić. Mam win 98 se a nagrywarke od dwoch miesiecy. moja nagrywarka to samsung rw 52 32 52. bylabym wdzieczna za fachowa porade.

Na razie to nic nie widać :>

Tylko imię masz wpisane dziewczęce :jezyk:

A na twój problem wpierw spróbuj TEGO :czytaj:

Razem z TYM :czytaj:

misio_pospolity 09.12.2004 10:14

Howgh.
Wiec moj problem fiksacji rozwiazal sie tak, iz.... z serwisu wrocilem z nowa nagrywarka.Na ktora zreszta musialem czekac ponad dwa tygodnie,dostalem w ogole inny model niz moj liteon 52327S.Teraz jest to SOHR 5238S.No coz,grunt ze nagrywa.Nie mialem sily meczyc sie z cfaniakiem z serwisu ani czekac kolejne 2tyg.Na wlasne reke nie udalo mi sie rozwiazac problemu z bledami fiksacji,panowie z serwisu widac tez nie dali rady i poszli po najmniejszej linii oporu.
Justynie radze skorzystac ze wskazowek z wczesniejszych postow z tego forum ,moze Ci sie uda "reanimować" naped.A jak nie - do serwisu.Pewnie nie naprawia ale dadza nowy sprzet.Ktory najprawdopodobniej bedzie hulał :spoko:
Pozdrawiam wszystkich walczacych.

justynaaa 09.12.2004 01:10

Witam!
Jak widać jestem dziewczyną i nie orientuję się w kompach tak jak wy. Otoz mam problem, ze gdy nagrywam zwykle plyty to gdy sie nagra 2% wyskakuje mi blad oczywiscie "fiksacja", a na rw w 52%. Nie wiem co robić. Mam win 98 se a nagrywarke od dwoch miesiecy. moja nagrywarka to samsung rw 52 32 52. bylabym wdzieczna za fachowa porade.

fjk 22.10.2004 18:45

re

U MNIE TO SAMO :(

Mam WinXP, najnowszy bios na plycie gl. najnowszy do nagrywarki (TEAC W516BE), najnowsze nforce drivers 5.10. Nero 6.3.1
Nie wiem juz co robic. Nagrywarka jakby sprawna, bo czyta wszystkie plyty,
wiecej nawet bez problemu nagrywam RW , jednak R nie moge fixation error.
buuu pomocy. Probowalem usuwac kontroler dyskow. Podlaczalem w roznych konfiguracjach na roznych tasmach....

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:29.