Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Fiksacja - raz a dobrze rozwiazmy ten problem... (https://forum.cdrinfo.pl/f2/fiksacja-raz-dobrze-rozwiazmy-ten-problem-28567/)

misio_pospolity 09.12.2004 10:14

Howgh.
Wiec moj problem fiksacji rozwiazal sie tak, iz.... z serwisu wrocilem z nowa nagrywarka.Na ktora zreszta musialem czekac ponad dwa tygodnie,dostalem w ogole inny model niz moj liteon 52327S.Teraz jest to SOHR 5238S.No coz,grunt ze nagrywa.Nie mialem sily meczyc sie z cfaniakiem z serwisu ani czekac kolejne 2tyg.Na wlasne reke nie udalo mi sie rozwiazac problemu z bledami fiksacji,panowie z serwisu widac tez nie dali rady i poszli po najmniejszej linii oporu.
Justynie radze skorzystac ze wskazowek z wczesniejszych postow z tego forum ,moze Ci sie uda "reanimować" naped.A jak nie - do serwisu.Pewnie nie naprawia ale dadza nowy sprzet.Ktory najprawdopodobniej bedzie hulał :spoko:
Pozdrawiam wszystkich walczacych.

VIZZARD 09.12.2004 10:50

Cytat:

Napisany przez justynaaa
Witam!
Jak widać jestem dziewczyną i nie orientuję się w kompach tak jak wy. Otoz mam problem, ze gdy nagrywam zwykle plyty to gdy sie nagra 2% wyskakuje mi blad oczywiscie "fiksacja", a na rw w 52%. Nie wiem co robić. Mam win 98 se a nagrywarke od dwoch miesiecy. moja nagrywarka to samsung rw 52 32 52. bylabym wdzieczna za fachowa porade.

Na razie to nic nie widać :>

Tylko imię masz wpisane dziewczęce :jezyk:

A na twój problem wpierw spróbuj TEGO :czytaj:

Razem z TYM :czytaj:

:mruga:

icemac 09.12.2004 11:32

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Na razie to nic nie widać :>

Tylko imię masz wpisane dziewczęce :jezyk:

A na twój problem wpierw spróbuj TEGO :czytaj:

Razem z TYM :czytaj:

VIZZARD moze gdzies bylo zdjecie a my je przeoczylismy
Kod:

Jak widać jestem dziewczyną
:\

VIZZARD 09.12.2004 12:02

Cytat:

Napisany przez icemac
VIZZARD moze gdzies bylo zdjecie a my je przeoczylismy
Kod:

Jak widać jestem dziewczyną
:\

Gdzie, gdzie?!? :ja_chce:

:jezyk:

icemac 09.12.2004 12:40

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Gdzie, gdzie?!? :ja_chce:

:jezyk:

musimy sie spytac justynyyy :taktak:
a na dobre peszego poczatki jak jest dziewczyna :kwiatek:

justynaaa 09.12.2004 17:41

No więc dziękuję bardzo. POMOGŁO :) aha a w to, że jestem dziewczyną musicie uwierzyć mi na słowo:) Pozdrawiam.

VIZZARD 10.12.2004 12:26

Cytat:

Napisany przez justynaaa
No więc dziękuję bardzo. POMOGŁO :) aha a w to, że jestem dziewczyną musicie uwierzyć mi na słowo:) Pozdrawiam.

You're Welcome!

icemac 10.12.2004 12:32

Cytat:

Napisany przez justynaaa

tak na slowo ty my chyba nawet sobie nie wierzymy :>

co nie VIZZARD :mruga:

VIZZARD 10.12.2004 13:03

Cytat:

Napisany przez icemac
tak na slowo ty my chyba nawet sobie nie wierzymy :>

co nie VIZZARD :mruga:

No właśnie! :mruga:

Można mieć mieszane uczucia :idea:

Właściwie ktoś może się podszywać pod kobiety

Uzyskując dodatkowe względy i rychłą pomoc :taktak:

Tak to już jakoś jest :D

Jelon 13.12.2004 10:07

u mnie jest tak jak ktos wczesniej napisal :(
bo pozniej sprawdzilem nie moge wypalic filmu ktory zajmuje 700 MB (to napewno a nie wiem jak z mniejszymi) natomiast wszystko inne moge wypalic normalnie. Chociaz tyle dobrze :spoko:

Jelon 13.12.2004 17:13

Cytat:

Napisany przez szlaban
Mam podobny problem z fiksacją ale tylko jak nagrywam pliki *.avi. Reszta idzie bezbłędnie. Można to jakoś obejść ? Nagrywarka to LG GCE-8320B.

Cytat:

Napisany przez Marton29PL
Mam dokładnie ten sam problem. Ale nie podejrzewam że jest to problem sprzętowy. Nie mogłem nagrać danych w nero z powodu "session fixation error" - w winISO zrobiłem z plików obraz ISOwy i bez problemu wypaliłem te dane w Alcoholu.. i teraz bądż tu mądry i pisz wiersze :(

Cytat:

Napisany przez szlaban
U mnie to rozwiązało problem.

Mam tez ten sam problem z tym ze u mnie wyglada to tak:
zrobilem sobie obraz ISO (w UltraISO) wypalilem go spod tego programu (wtyczka do Nero ;p ) i na koncu nagrywania wysypalo mi blad ze "Nagrywanie zakonczylo sie niepowodzeniem" :( ale plytke da sie odczytac :)
Nastepnym razem sprobuje wypalic to w czyms innym

Ale wniosek jest taki ze mozna robic obrazy ISO albo jakies inne a pozniej wypalac plik obrazu :-)

VIZZARD 13.12.2004 18:14

Cytat:

Napisany przez Jelon
na koncu nagrywania wysypalo mi blad ze "Nagrywanie zakonczylo sie niepowodzeniem" :( ale plytke da sie odczytac :)

Ten "fenomen" jest już znany nie od dziś :nie:
I to nie wiem nawet czy nie poruszany w tym temacie :idea:

Nie chce mi się go czytać - chyba kiedyś nawet coś w nim pisałem :jezyk:

Cytat:

Napisany przez Jelon
Ale wniosek jest taki ze mozna robic obrazy ISO albo jakies inne a pozniej wypalac plik obrazu :-)

No brawo! :spoko:

Nie jest to chyba myśl twórcza?

Bardziej pasuje to jako stwierdzenie zaczerpnięte z kanonów nagrywania :czytaj:

Czyli podstaw

Czyli czegoś co powinniśmy po prostu wiedzieć, biorąc się za nagrywanie

A nie starać się być odkrywcą rzeczy oczywistych :mruga:

Jelon 13.12.2004 19:12

no spoko tylko nie wszyscy musza byc znawcami nagrywarek albo chociaz znawcami podstawowych rzeczy
ja na przyklad nie wpadl bym chyba sam na to ze moge sobie obraz plyty zrobic a pozniej go wypalic bo jestem lama jezeli chodzi o nagrywanie i glownie to wkladam plytke do napedu, wrzucam to co chce nagrac na okno kompilacji i tyle i jak do tej pory to zawsze sie nagrywalo :-)
dopiero jak nadszedl czas problemow musialem szukac czegos konkretnego ;p
takze nie dla wszystkich rzeczy oczywiste sa az tak oczywiste jak dla innych ;p

a co do fenomenu to wiem ze nie jest to nic nowego ale myslalem ze jak nie wypalalo mi normalnie a przy nagrywaniu z obrazu wysypalo mi blad to nic z plytki nie bedzie :zawstydz:
:jeep:

VIZZARD 13.12.2004 19:25

Cytat:

Napisany przez Jelon
ja na przyklad nie wpadl bym chyba sam na to ze moge sobie obraz plyty zrobic a pozniej go wypalic bo jestem lama jezeli chodzi o nagrywanie i glownie to wkladam plytke do napedu, wrzucam to co chce nagrac na okno kompilacji i tyle i jak do tej pory to zawsze sie nagrywalo :-)

Pewnie nikt sam by na to nie wpadł :D

Dlatego tak ważne jest przed pisaniem czytanie

Choćby tak dobrego forum jak cdrinfo :mruga:

Blade-mrn 19.05.2005 21:02

Ja też mam problem z fiksacją robiłem wszystko co tu opisaliście usówanie kontrolerów instalowaie sterowników ASPI itd. i nic mi nie pomogło a nagrywarka działa bo podłączyłem ją u mojego kumpla i wypala normalnie czym to może być spowodowane ??? ??? ???

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:47.