![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.09.2004
![]() |
Nagrywarka niestety nie pociagnela zbyt dlugo
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.10.2004
![]() |
re
U MNIE TO SAMO
![]() Mam WinXP, najnowszy bios na plycie gl. najnowszy do nagrywarki (TEAC W516BE), najnowsze nforce drivers 5.10. Nero 6.3.1 Nie wiem juz co robic. Nagrywarka jakby sprawna, bo czyta wszystkie plyty, wiecej nawet bez problemu nagrywam RW , jednak R nie moge fixation error. buuu pomocy. Probowalem usuwac kontroler dyskow. Podlaczalem w roznych konfiguracjach na roznych tasmach.... |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 09.12.2004
![]() |
No więc dziękuję bardzo. POMOGŁO
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#5 | |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() co nie VIZZARD ![]() |
|
![]() |
![]() |
#6 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() Można mieć mieszane uczucia ![]() Właściwie ktoś może się podszywać pod kobiety Uzyskując dodatkowe względy i rychłą pomoc ![]() Tak to już jakoś jest ![]() |
|
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 12.12.2004
![]() |
u mnie jest tak jak ktos wczesniej napisal
![]() bo pozniej sprawdzilem nie moge wypalic filmu ktory zajmuje 700 MB (to napewno a nie wiem jak z mniejszymi) natomiast wszystko inne moge wypalic normalnie. Chociaz tyle dobrze ![]()
#8 | |||
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
zrobilem sobie obraz ISO (w UltraISO) wypalilem go spod tego programu (wtyczka do Nero ![]() ![]() ![]() Nastepnym razem sprobuje wypalic to w czyms innym Ale wniosek jest taki ze mozna robic obrazy ISO albo jakies inne a pozniej wypalac plik obrazu :-)
![]() |
#9 | ||
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() I to nie wiem nawet czy nie poruszany w tym temacie ![]() Nie chce mi się go czytać - chyba kiedyś nawet coś w nim pisałem ![]() Cytat:
![]() Nie jest to chyba myśl twórcza? Bardziej pasuje to jako stwierdzenie zaczerpnięte z kanonów nagrywania ![]() Czyli podstaw Czyli czegoś co powinniśmy po prostu wiedzieć, biorąc się za nagrywanie A nie starać się być odkrywcą rzeczy oczywistych ![]() |
||
![]() |
![]() |
#10 |
Nowy na forum
![]() |
no spoko tylko nie wszyscy musza byc znawcami nagrywarek albo chociaz znawcami podstawowych rzeczy
ja na przyklad nie wpadl bym chyba sam na to ze moge sobie obraz plyty zrobic a pozniej go wypalic bo jestem lama jezeli chodzi o nagrywanie i glownie to wkladam plytke do napedu, wrzucam to co chce nagrac na okno kompilacji i tyle i jak do tej pory to zawsze sie nagrywalo :-) dopiero jak nadszedl czas problemow musialem szukac czegos konkretnego ![]() takze nie dla wszystkich rzeczy oczywiste sa az tak oczywiste jak dla innych ![]() a co do fenomenu to wiem ze nie jest to nic nowego ale myslalem ze jak nie wypalalo mi normalnie a przy nagrywaniu z obrazu wysypalo mi blad to nic z plytki nie bedzie ![]() ![]()
![]() ... prawdziwi prawdziwymi a nie chorymi podróbkami ale czasami prawdziwek od fałszywki bardziej rani ... ![]() ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez Jelon : 13.12.2004 o godz. 19:14 |
![]() |
![]() |
#11 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() Dlatego tak ważne jest przed pisaniem czytanie Choćby tak dobrego forum jak cdrinfo ![]() |
|
![]() |
![]() |
#12 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 10.12.2001
![]() |
Moze reinstal Windowsa pomoze?
Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#13 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 15.07.2005
![]() |
Ja mam następującą sytuację. Posiadam nagrywarkę LG 8320B 32/10/40 oem. Nagrywarka ma już 3 lata. Nigdy nie była naprawiana czy coś z tych rzeczy. Kupiłem sobie płytki LG i pewnego dnia nagrałem sobie film. Wszystko ok. Następnego dnia chciałem nagrać koleny film i po nagraniu wyskoczył problem fiksacji. :\ Myśle sobie ok, jakiś błąd. Biorę drugą płyte i nagrywam jeszcze raz i znowu to samo. Tak z niczego zaczą pojawiać się ten błąd. Dodam, że w kompie nigdy nic nie zmieniałem. Posiadam windows xp profesional. Nigdy nie istalowałem żadnego firmware do nagrywarki ani niczego innego. Po prostu instalowałem windows a nagrywarka chodziła więc żadnych sterowników czy innych rzeczy do nagrywarki nie instalowałem. Biosu też nigdy nie zmieniałem, a kompa posiadam już 3 lata. W związku z tym dlaczego tak nagle zaczął wyskakiwać ten błąd? Czyżby było po nagrywarce?Porsze o odpowiedź
Mam jeszcze małe dodatkowe pytanie - czy rozmiar bufora 2MB to wystarczająco czy za mało w przypadku mojej nagrywarki? Ostatnio zmieniany przez puch001 : 15.07.2005 o godz. 15:20 |
![]() |
![]() |
#14 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() Czy próbowałeś nagrać na innych, czy tylko na tych LG? ![]()
![]() |
#15 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.01.2007
![]() |
U mnie rozwiązanie jest proste: nagrywanie z małą prędkością.
Jeśli komuś wyskakuje bład niech skożysta z mojej metody ![]() |
![]() |
![]() |
|
|