Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 31.03.2005, 21:26   #1
Lewy27
Nowy na forum

Data rejestracji: 31.03.2005
Lewy27 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Nagrywarka udaje,że nagrywa:(

Witam serdecznie Mam problem z nagrywaniem płytek na moim kompie. Mam do nagrywania nero, nagrywam też przy pomocy windowsa media playera oraz real playera. Od jakiegoś czasu programy "brudziły" mi płytę, nagrywały z błędami - aż do tego doszło, że nagrywałem tylko w wmp w szybkośći 4x.... I to nie wszystkie płyty... Od paru dni nie chce nagrać mi żadnej płyty. Tzn. wkładam płytę, wybieram program, on buferuje, udaje, ze nagrywa, zwrca mi po kilkunastu minutach, a ona nadal jest pusta! Przy czym zwracam uwage, że spokojnie czyta mi wszlekie płyty cd - mogę słuchać muzy, ogladać filmy itp.... Nie moge tylko nagrywać...
O co chodzi?
Czy ktoś ma jakiś pomysł?
Z góry dziękuję za pomoc
Lewy27 jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 31.03.2005, 21:31   #2
JacoM
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 28.03.2003
JacoM zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
jesli uzywasz nero moze masz wlaczony image recorder ? sprawdz co masz ustawione w wyborze nagrywarki
JacoM jest offline  
Stary 31.03.2005, 21:38   #3
Yarozelsky
Gość

Cytat:
Napisany przez Lewy27
Witam serdecznie Mam problem z nagrywaniem płytek na moim kompie. Mam do nagrywania nero, nagrywam też przy pomocy windowsa media playera oraz real playera. Od jakiegoś czasu programy "brudziły" mi płytę, nagrywały z błędami - aż do tego doszło, że nagrywałem tylko w wmp w szybkośći 4x.... I to nie wszystkie płyty... Od paru dni nie chce nagrać mi żadnej płyty. Tzn. wkładam płytę, wybieram program, on buferuje, udaje, ze nagrywa, zwrca mi po kilkunastu minutach, a ona nadal jest pusta! Przy czym zwracam uwage, że spokojnie czyta mi wszlekie płyty cd - mogę słuchać muzy, ogladać filmy itp.... Nie moge tylko nagrywać...
O co chodzi?
Czy ktoś ma jakiś pomysł?
Z góry dziękuję za pomoc
napisz jaka masz nagrywarke i jaki biosik [dlugo ja masz],masz zainstalowane nowe aspii??

Cytat:
Napisany przez JacoM
jesli uzywasz nero moze masz wlaczony image recorder ? sprawdz co masz ustawione w wyborze nagrywarki
wydaje mi sie ze image recorder nieprosi o plyte ??[ale moze sie myle]

pozdrawiam

Stary 01.04.2005, 01:10   #4
hyper
Nowy na forum

hyper w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
hee hee

ano nie prosi
hyper jest offline  
Stary 01.04.2005, 09:22   #5
Ghost_mode
< pojawia się i znika >
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 25.02.2004
Ghost_mode niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
byćmoże układ optyczny już się zabrudził i laser nie ma wystarczającej mocy żeby zapisywać a wystarzcającą zeby odczytać...

Jak możesz to sprawdź na cakiem nnym komputerze jak tam nie będzie działać to będzie wiadome iż wina leży po stronie sprzętowej nagrywarki...

Ghost_mode jest offline  
Stary 01.04.2005, 10:42   #6
Lewy27
Nowy na forum

Ech, dzięki za odzew! Czy już wspominałem, że jestem kopletną nogą, jesli chodzi o komputery? Jeśli nie, to teraz jest dobra okazja Jak mam sprawdzić jaki mam bios? W nero jak wszedłem w info coś obok firmware było napisane NX09, to jest to? Aha, i nero nie widzi, albo w ogóle nie mam zainstalowanego ASPI... Dodam, ze mam windowsa xp....
Lewy27 jest offline  
Stary 01.04.2005, 10:48   #7
Yarozelsky
Gość

http://www.cdrinfo.pl/software/stron...age=Sterowniki

sciagnij aspii i zaintaluj jesli niemasz.
napisz czy pomoglo

pozdrawiam

Ostatnio zmieniany przez Yarozelsky : 01.04.2005 o godz. 10:50

Stary 04.04.2005, 16:15   #8
Lewy27
Nowy na forum

Dzięki za linka, tyle że on nie działa... Znaczy się, nie mogę ściągnąć tego aspi dla xp... Gdzie można jeszcze znaleźć to diablestwo?
Lewy27 jest offline  
Stary 05.04.2005, 15:07   #9
bgn
`

Data rejestracji: 10.08.2001
bgn niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez Yarozelsky
http://www.cdrinfo.pl/software/stron...age=Sterowniki

sciagnij aspii i zaintaluj jesli niemasz.
napisz czy pomoglo

pozdrawiam
co ty piszesz - chłop ma Nero to żadne aspi zewnetrzne mu nie jest potrzebne. Niewykluczone, ze masz brudna optyke, ale to tez malo prawdopodobne jesli pare razy w tygodniu uzywasz nagrywarki.
Jesli nie knocisz czegos w nagrywaniu - ( mody ) i jak piszesz jestes "noga" to przypomnij sobie, czy zaistalowales sterowniki do plyty glowej ( dostales plytke do niej), jesli nie pamietasz to zrob to po wyrzuceniu nagrywarki z systemu wgraj ustaw wlasciwe nagrywarke i sprawdz zworki z tylu ( master, slave)i pozwol, aby system jeszcze raz ja znalazl
bgn jest offline  
Stary 04.04.2005, 16:19   #10
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
link działa, mało tego jeszcze są 2 mirrory do szukania oraz strona domowa.
ed hunter jest offline  
Stary 04.04.2005, 16:33   #11
epol
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz

Data rejestracji: 12.04.2002
epol niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Zaczne takim malym off-topic Jak zobaczylem nazwe tematu:
Cytat:
Nagrywarka udaje,że nagrywa
to do teraz mam bole brzucha ze smiechu

A teraz powaznie.
Podaj wiecej danych, co to jest za nagrywarka - tego jeszcze nie podales, na jakich plytasz probujesz nagrac. Jak dlugo masz nagrywarke, bo moze byc optyka zabrudzona.
Stary 04.04.2005, 18:25   #12
Lewy27
Nowy na forum

Dobra, ściągnąłem tego aspi - nie miałem tego wcześniej, więc okej. Ale problem nie zniknął... Nero przegrał na szybkości 8x jedną płytę - ale z błędem o d 5 kawałka... WMP pzrepuścił na czysto, załadowałem drugi raz w Nero (teraz na 4x) i też pusty przebieg Dla tych co się dziwią, że takie małe szybkości - to jest laptop.

Do Epola - Nero 6 ultra edition, Windows Media Player, Real Player - zaznaczam, że w każdymz tych programów nagrywało dobrze... Choc błędy zawsze się zdarzały Ile lat? Wiesz, nagrywam jakoś od dwu lat. Średnio dwie - trzy płyty tygodniowo. Co do płyt - próbowałem wszytkich. Najgorzej wspominam Esperanzę, teraz dobrze chodziły mi Omegi. TDK też raczej dobrze, Emtec też...
Lewy27 jest offline  
Stary 04.04.2005, 18:45   #13
Yarozelsky
Gość

hmm jaka spawara?? bo wydaje mi sie ze jesli to jakis shit ,to tak jak GhostMode napisal optyka sie zabrudzila,albo poprostu nadszedl jej kres..
wedlug mnie problem lezy w naturze ''sprzetowej'' spawary w koncu napisales ze nagrywasz 2 lata

pozdrawiam

Stary 04.04.2005, 19:56   #14
downloads
Wymiatacz

Data rejestracji: 07.01.2005
downloads zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Z nagrywarkami w laptopach jest tak, że na tacce wyjeżdża tez optyka, więc łatwo ja zabrudzic i łatwo wyszyścić ale tez niestety dość łatwo uszkodzić (ale skoro czyta to chyba nie to)
Propobuję przeczyzczenie optyki bo to akurat zajmie sekundkę skoro soczewka sama wyjeżdżą
No i podaj jaka to nagrywarka...
downloads jest offline  
Stary 04.04.2005, 21:49   #15
Lewy27
Nowy na forum

A jak mogę sprawdzić jaką mam nagrywarkę? Sorry, ale naprawdę nie wiem...
Lewy27 jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: