Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 14.01.2002, 22:38   #1
MAGexe
Bywalec

Data rejestracji: 14.01.2002
MAGexe zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
GCE-8160B 16x10x40 safedisc - jak mam przegrać płóyte

Przeczytełem juz dużó rzeczy a mimo to nie wiem jak sforsować to zabezpiecenie ( mam nagrywarke 3 dzień ), - nie można jakoś szybciej przegrać płyty zabezpieczonej safedisc v2 Prosze o jakieś rady - wybaczcie że jestem lamerem ale musze się nauczyć
MAGexe jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 14.01.2002, 23:13   #2
roman33
Bywalec

Data rejestracji: 24.02.2002
roman33 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Siema.
Nagrywasz x16 , to około 5-6min, a czas zrzucania obrazu płyty zależy od zabezpieczenia płyty .(może trwać nawet 1h).
roman33 jest offline  
Stary 15.01.2002, 10:47   #3
&Y
Gość

Cytat:
roman33 (14-01-2002 23:13):
Siema.
Nagrywasz x16 , to około 5-6min, a czas zrzucania obrazu płyty zależy od zabezpieczenia płyty .(może trwać nawet 1h).
Pod warunkiem, ze obrazu nie robisz na w/w nagrywarce (bo w tym przypadku znaaaaacznieeeee dluzej..). Przy kopiowaniu Oper. Flashpoint, zrezygnowalem po tym jak po ok. 3 godz. proces stanal na ok 96-97%. Po probie zrobienia obrazu na CD-ROMie Teac x40 (bios 3.costam), a nastepnie wypaleniu w/w na LG, po okolo 30 min mialem kopie
Wg mnie (co zreszta nie musi byc prawda) zaznaczenie opcji pomijania blednych sektorow (niezaleznie czy bedzie korekcja programowa, sprzetowa, czy jej brak), nie daje zamierzonego efektu - LG x16 i tak probuje je czytac. (ciekawe czy to wina spawarki czy CLONE)
Podsumowujac: sprobuj zrobic obraz na innym czytniku, a nastepnie wypal na LG (najpierw na CDRW i sprawdz czy sie udalo).
Pozdrawiam - &y

Stary 15.01.2002, 13:42   #4
c0rdat
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 31.05.2001
c0rdat zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Może nie całkie na temat - ale Fast Error Skip w Clonie nie działał mi aż do wersji 3.3.x.x. (nagrywarka TEAC W58E). Po prostu nie było różnicy - czy był on, czy off.
Po instalacji 3.3.x.x różnica jest znaczna, zgrywanie płytki z SD2 dla prędkości odczytu x8 trwa:
a) ~22 min dla FES on
b) ~1h dla FES off
Może LG też doczeka się poprawek w tej funkcji Clone'a ?

Pozdro.6
c0rdat jest offline  
Stary 27.01.2002, 17:23   #5
JANIE
Nowy na forum

Data rejestracji: 24.01.2002
JANIE w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
&Y (15-01-2002 10:47):
Cytat:
roman33 (14-01-2002 23:13):
Siema.
Pod warunkiem, ze obrazu nie robisz na w/w nagrywarce (bo w tym przypadku znaaaaacznieeeee dluzej..). Przy kopiowaniu Oper. Flashpoint, zrezygnowalem po tym jak po ok. 3 godz. proces stanal na ok 96-97%. Po probie zrobienia obrazu na CD-ROMie Teac x40 (bios 3.costam), a nastepnie wypaleniu w/w na LG, po okolo 30 min mialem kopie
Wg mnie (co zreszta nie musi byc prawda) zaznaczenie opcji pomijania blednych sektorow (niezaleznie czy bedzie korekcja programowa, sprzetowa, czy jej brak), nie daje zamierzonego efektu - LG x16 i tak probuje je czytac. (ciekawe czy to wina spawarki czy CLONE)
Podsumowujac: sprobuj zrobic obraz na innym czytniku, a nastepnie wypal na LG (najpierw na CDRW i sprawdz czy sie udalo).
Pozdrawiam - &y
U mnie obraz Flashpointa trwal 12 godzin i 40 minut. (LG DRD-8120). Ale Clone na CDRW LG CED-8120B bios 1.03 wypalil OK. Wiec polecam uzbroic sie w cierpliwosc.
JANIE jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: