![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 30.10.2002
![]() |
Nagrywara I KŁopoty .....
Mam sobie płytę główną Asusa na chipsecie VIA oraz Athlona, zamontowałem
nagrywareczkę LG 48/12/48. Mam Windowsa 98, zainstalowałem ORYGINALNE NERO ( dostałem z nagrywarką )i program ten mi pisze, że Nero został zmodyfikowany i że jest wirus. No to ja wykonałem następujące czynności: - skanowanie antywirem - zdjąłem partycję + format c: - ponowna instalacja systemu i po instalce odrazu NERO, i on znowu, że wirus i wirus - wlozylem ina nagrywajkę - nonstop wirus i wirus, ale napewno nie ma zadnego wirusa Co robić, na pomoc !!!! Zrozpaczony przyszły uzytkownik nagrywajki ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Gość
|
Mialem identyczna sytuacje, jakas serie plytek ze zwalonym nero.exe wypuscili....
Po zainstalowaniu Nero musisz z plytki zgrac plik nero.exe do katalogu gdzie zainstalowales nero (zastapic intniejacy) Na cd powinien byc w \Nero\Nero55\Nero\nero.exe |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Nic z tego :-(, zastosowałem, nie działa :-(
|
![]() |
![]() |
#4 |
Gość
|
Nie baw sie w takie glupoty, sciagnij Nero z sieci, chocby z CDRInfo, nadaj mu numerek i koniec! Masz podporke, plyte orginalna i moga ci naskoczyc, a slyszalem, ze czesc plyt z OEMowym Nero to szajssss! (wiesci z gieldy przy 100dole!)
|
![]() |
#5 |
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 02.01.2002
![]() |
Witam !
To zainstaluj nero pobrane z netu - na www ausa powinny byc nero do tych nagrywarek - jak chcesz byclegalny to musisz w któryms z plików w katalogu nero znalesc cdkey na jaki aktualnie jest zainstalowany progs i za ten klucz zarejestrowac nowe nero Znalazłem - cdkey na który jest nero zarejestrowany jest w pliku NeroHistory.log - otwierasz go z NotePada i masz na samej górze CDKEy. Ostatnio zmieniany przez Laser : 06.02.2003 o godz. 18:26 |
![]() |
![]() |
#6 |
Gość
|
No fakt, z netu przynajmniej bedziesz mial nowsza wersje
![]() |
![]() |
#7 | |
Racer
Data rejestracji: 12.11.2002
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#8 |
OldBoy
Data rejestracji: 18.05.2002
![]() ![]() |
Nero ma swoją bazę antywirusową. Program antywirusowy może definicje wirusów z Nero odczytywać jako wirusy - takie przypadki już się zdarzały w historii: np. w DOSie 6.2x.
Uatualnij bazy wirusów: dla Nero i swojego antywira. 8) |
![]() |
![]() |
#9 | |
Gość
|
Cytat:
![]() |
|
![]() |
#10 |
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 02.01.2002
![]() |
Witam !
A mam takie pytanie - po co jest ta wytczka antywirusowa ?? JA tam ja wyłączyłem zeby nie przedłuzała niepotrzebnie startu progsa. |
![]() |
![]() |
#11 |
Nowy na forum
![]() |
Zrobiłem jeszcze inny numer:
Oryginalne Nreo zinstalowałem w innym kompie i działało, następnie skopiowałem działające Nero i klapa. Prawdopodobnie jest to wina sprzętu, ale nie wiem co |
![]() |
![]() |
#12 | |
OldBoy
![]() ![]() |
Cytat:
Oczywiście jest to tak naprawdę tylko wtedy użyteczne jeżeli nie masz innego antywira. Moim zdaniem ilości antywirów w systemie nie ma sensu powielać. Baze wirusów Nero można aktualizować, jest taka opcja w menu. 8) |
|
![]() |
![]() |
#13 | |
OldBoy
![]() ![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#14 |
OldBoy
![]() ![]() |
Błędy CRC wynikają też ze zbyt agresywnie ustawionych pamięci (w BIOSie).
Pomijam oczywisty fakt, że program mógł być żle skompresowany. Porządne programy kompresujące weryfikują po kompresji plik na okoliczność błedów CRC. 8) |
![]() |
![]() |
#15 |
Gość
|
To niezly cyrk
![]() |
![]() |
|
|