Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 08.09.2003, 10:22   #1
cell
Nowy na forum

Data rejestracji: 25.08.2003
cell w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Red face help

mam problem z napedami od 2 dni kiedy wkladam plyte do napedu (dvd, cd-rw, virtualny nero), albochce kliknac na ikone napedu, albo wlaczam nero (6) restartuje mi sie komp, wyskakuje najpierw jakis komunikat o bledzie ale jest za szybki zeby go przeczytac, co to moze byc? mam win xp z sp1, nero juz odinstalowalem i i nic nie pomoglo!!!!!!!!!!
cell jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 08.09.2003, 12:37   #2
paput2000
lub po prostu Paput

Data rejestracji: 07.03.2002
paput2000 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Re: help

Cytat:
cell napisa***322;(a)
mam problem z napedami od 2 dni kiedy wkladam plyte do napedu (dvd, cd-rw, virtualny nero), albochce kliknac na ikone napedu, albo wlaczam nero (6) restartuje mi sie komp, wyskakuje najpierw jakis komunikat o bledzie ale jest za szybki zeby go przeczytac, co to moze byc? mam win xp z sp1, nero juz odinstalowalem i i nic nie pomoglo!!!!!!!!!!
Od 2 dni, a co takiego zrobiłeś te dwa dni temu, zainstalowałeś jakiś nowy program, łatę do systemu, wsadziłeś nowy naped czy może system tak sam z siebie zaczął świrować - napisz.
paput2000 jest offline  
Stary 08.09.2003, 13:07   #3
cell
Nowy na forum

wczoraj wylaczyl sie tylko sporadycznie ze 3 razy, ale dzisiaj wogole nie moge dotknac napedow, wczoraj instalowalem nero 60015 (na60009)ze trzy dni temu serice paca do winxp, i to wszystko
cell jest offline  
Stary 08.09.2003, 14:01   #4
paput2000
lub po prostu Paput

Data rejestracji: 07.03.2002
paput2000 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
cell napisa***322;(a)
wczoraj wylaczyl sie tylko sporadycznie ze 3 razy, ale dzisiaj wogole nie moge dotknac napedow, wczoraj instalowalem nero 60015 (na60009)ze trzy dni temu serice paca do winxp, i to wszystko
Problem może leżeć po stronie nowo zainstalowanych programów, szczególnie tych do nagrywania, wina też może leżeć po stronie SP, szczególnie iż jest dość wrażliwy na legalność posiadanego systemu jezeli posiadasz wersję "legalną inaczej". Musisz spróbować odtworzyć stan systemu kiedy problem nie wystepował, być może czeka cię reinstalacja, bo niekiedy nie da się łatwo usunąć wszystkich nowych komponentów, a szczególnie ich zapisów w rejestrze.
Na początek usuń virtual drive z Nero.
Może masz wirusa?
paput2000 jest offline  
Stary 08.09.2003, 14:46   #5
cell
Nowy na forum

nie wirusa nie mam sprawdzilem mks a potem jeszcze nortonem, nero juz odinstalowalem, tak samo z sp1, wirualny dysk tez skasowalem i ciagle gowno, a formatowania i reinstalowania windowsa chcialbym uniknac
cell jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: