Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Heroes IV vs CLone CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/heroes-iv-vs-clone-cd-7205/)

Nikita_Bennet 14.04.2002 01:06

Cytat:

PS ktos wie czy da sie cofnac ew update np jak przy aktualizacji BIOS-u?
zapomnij o tym - zmarnujesz se naped - ja zaluje ze nie mam 1,0A

w poniedzialek/wtorek bede mial info o 4 dalszych kopiach tejze gry - tak wiec ja czekam na potwierdzenie, ze rzeczywiscie dziala na roznych cd-rom'ach, tej moj cdrom i 2 inne na ktorych testowalem to troche za malo aby twierdzic ze teac516 kopiuje sd2 z opcja "naprawiaj slabe sektory"

pzdrwm Nikita_Bennet

Nikita_Bennet 14.04.2002 01:45

no to teraz dale ciala - przyznaje sie bez bicia.
zachcialo mi sie teraz zgrac w herosIV ale pomyslalem - wloze cd nie do teac'a40x ale do nagrywarki (teac 16x) tak dla jaj (nigdy nie gram z nagrywarki ani nie uzywam jej do jako cd-rom'u) i teraz najepsze
wywalilo mi komunikat - please insert cd czy jakos tam - niezle co.

zdziwiony wkladam cd do teac'a 40x i gra idzie bez problemu (tak jak np fifa 2002 ktora mialem okazje sie bawic).
najlepszy motyw ze moj cd rom ma podobno nie odczytywac skopiowanych gier z sd2 na nagrywarce ktora robi to polowicznie (kopia dziala w nagrywarce i paru cd-romach)

jutro jak odzyskam orginal to sprawdze czy on dziala w nagrywarce - tak na 99% to jestm pewien ze dziala

no to niech teraz modre glowy pomysla co i jak bo mnie sie juz oczy kleja.

pzdrwm Niktia_Bennet

Face OFF 14.04.2002 02:12

Cytat:

cz (13-04-2002 00:38):
HoMM IV to Safedisk 2.51 ;)
czyli zadnych problemow ;)

(chociaz LG sasiada nie mogla sobie dac rady, tzn robilo obraz 2,5h, z MoH bylo tak samo, ale mozliwe ze to jakis feler tego wlasnie egzemplarza LG
Hmm możliwe że i taka trafiła się wam wypalarka :P Ja mam LG 32/10/40 i jak już prędzej pisałem zrobiłem w pierwszy dzień jak tylko dostałem orginał Heroes 4 PL 4 kopie. Wszystkie działają !! 2 cd od Heroes 4 jest zabezpieczony SD 2,51 i kopia zrobiła się na moim LG w bardzo szybkim czasie coś około 14 min.

.................................................. .....
Pozdeawiam
FaceOFF

maslak 14.04.2002 10:23

Misiu777: mam Firmware 1.0B
nie zmienialem go taki mam odrazu jak kupilem (Action Krakow sierpien 2001)

BTW: ktory lepszy Firmware ??
ja osobiscie nie mam ze swoja nagrywarka zanyhc problemow poza tym niesczescnym SD 2.51 :(

Tormen 14.04.2002 10:40

Przegrałem Herosa IV łaził wszędzie do wczoraj kumple ma liteona nawet nie mógł przegrać tego a na LG hula bez problemu ??? Gdzie tu sprawiedliwość!!!????????????

Misiu777 14.04.2002 11:10

[quote]Nikita_Bennet (14-04-2002 01:45):
no to teraz dale ciala - przyznaje sie bez bicia.
zachcialo mi sie teraz zgrac w herosIV ale pomyslalem - wloze cd nie do teac'a40x ale do nagrywarki (teac 16x) tak dla jaj (nigdy nie gram z nagrywarki ani nie uzywam jej do jako cd-rom'u) i teraz najepsze
wywalilo mi komunikat - please insert cd czy jakos tam - niezle co.
---------------------------------------------------------------
To normalne zawsze tak mi sie robilo przy SD 2.xx co lepsze Fifa 2002 skopiowana chodzi wszedzie ale to SD 2.41 chyba.
--------------------------------------------------------------
zdziwiony wkladam cd do teac'a 40x i gra idzie bez problemu (tak jak np fifa 2002 ktora mialem okazje sie bawic).
najlepszy motyw ze moj cd rom ma podobno nie odczytywac skopiowanych gier z sd2 na nagrywarce ktora robi to polowicznie (kopia dziala w nagrywarce i paru cd-romach)

jutro jak odzyskam orginal to sprawdze czy on dziala w nagrywarce - tak na 99% to jestm pewien ze dziala

---------------------------------------------------------------
Zauwazylem ze gra po instalacji i wgraniu cracka od angielskiej wersji chodzi bez problemow ale to nie jest rozwiazanie na dluzsza mete --- a co jak nie bedzie skad wziac cracka do innej gry zabezpieczonej SD 2.51?

Jakieś inne pomysly jak to nagrac zeby ***** byl zbedny?

Pozdrawiam Misiu777

Malayacka 14.04.2002 11:16

[quote]Nikita_Bennet (14-04-2002 01:45):

O ! wlasnie wlasnie, o tym pisze, niby sprawdzilem po skopiowaniu na jednym kompie i na drugim i na kilku CD-ROMACH ale jak poszlo w swiat to okazalo sie ze jednak nie na wszystkich dziala. Teraz z crackiem z ang leci.

Nikita_Bennet 14.04.2002 12:44

Cytat:

...ale jak poszlo w swiat to okazalo sie ze jednak nie na wszystkich dziala. Teraz z crackiem z ang leci.
coz ja zrobie ta samo.testowale przy clonie 4 beta 21, 3.3.4.1, przy roznych ustawieniach nagrywania (przy odczycie to samo), nawet bawilem sie betablockerem (tym do sd2 2,51) i nic w cd chodzi a w nagrywarze nie - szkoda.
teraz szukam cracka i bedzie leciec z crackiem.
miejmy nadzieje ze nowy CloneCD rozwiaze ten problem

pzdrwm Nikita_Bennet

cz 14.04.2002 13:11

[quote]Face OFF (14-04-2002 02:12):

Hmm możliwe że i taka trafiła się wam wypalarka :P Ja mam LG 32/10/40 i jak już prędzej pisałem zrobiłem w pierwszy dzień jak tylko dostałem orginał Heroes 4 PL 4 kopie. Wszystkie działają !! 2 cd od Heroes 4 jest zabezpieczony SD 2,51 i kopia zrobiła się na moim LG w bardzo szybkim czasie coś około 14 min.

fajnie masz, ja mam HP i tez mi sie udalo :)
a CD2 HoMM 4 ma tylko 184 MB i obraz robil sie jakies 4 minuty (CCD, odczyt x4, lamanie SD 2.51)

woitas 14.04.2002 13:21

[quote]cz (14-04-2002 13:11):
Cytat:

Face OFF (14-04-2002 02:12):

a CD2 HoMM 4 ma tylko 184 MB i obraz robil sie jakies 4 minuty (CCD, odczyt x4, lamanie SD 2.51)
Osobiscie to kopiuje ta druga plytke w locie. Zrzucam to DVD Toshiba m1612 na maxymalnej predkosci, z wlaczonymi subkanalami, a nagrywam na LG 8320B z zaznaczonymi wszystkimi opcjami poza naprawianiem slabych sektorow. Biega, az milo.

woitas 14.04.2002 23:19

BRACIA!!!
Wiecie, jaka jest bzdura z tym Heroes'em i WinXP?

Nagralem go tak:
-image zrobione clonecd wczytalem do daemon'a 3.02 (bez emulacji),
-wlaczylem kopiowanie w Nero z zaznaczonym TOC i RAW (oczywiscie
domyslacie sie, jak ja nagral...)

Ta gra normalnie chodzi pod WinXP!!! Oczywiscie pod 9x sie wywala.
Nie wiem, czy to nie wina patcha (od Microsoftu ponoc).

Nikita_Bennet 15.04.2002 00:03

Cytat:

Nagralem go tak:
-image zrobione clonecd wczytalem do daemon'a 3.02 (bez emulacji),
.
i jak z niego odpalasz gre (nie emulujac sd2) to gra chodzi - tu sie akurat zgadza.
mi tak poszlo pod w98se.

tez to zauwazylem jak moja kopia nie dala sie odczytac w lg16 to zrzuclismy do obrazu i tak sie pospieszylismy ze zapomnialem zaznaczyc emulacji (demon byl czerwony) wiec emulacja sd2 nie byla wlaczona a gra mimo to poszla

pzdrwm Nikita_Bennet

Face OFF 15.04.2002 02:48

a CD2 HoMM 4 ma tylko 184 MB i obraz robil sie jakies 4 minuty (CCD, odczyt x4, lamanie SD 2.51)[/quote]

Face OFF 15.04.2002 02:52

a CD2 HoMM 4 ma tylko 184 MB i obraz robil sie jakies 4 minuty (CCD, odczyt x4, lamanie SD 2.51)[/quote]

Ciesze sie ze zrobiles kopie H4 cd2 w 4 min :) ale ja robilem 14 min bo nagrywalem pierwszy raz z predkoscia x2 :) a to chyba cos znaczy :) powiem jeszcze ze nagrywalem na CDRW a jesli chodzi o CDR to cos okolo 2 min przy predkosci x24
P.s. ale chyba nie chodzi o to kto szybciej wypalil H4 ????
.................................................. ................................
Pozdrawiam
Face OFF

Tormen 15.04.2002 12:19

Ludzie się pytają o ***** do Heroes IV PL
gdzie je można znaleść???

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:42.