Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Heroes IV vs CLone CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/heroes-iv-vs-clone-cd-7205/)

Nikita_Bennet 21.04.2002 11:56

Cytat:

Ale wersja 4.x Clona pozwala nagrywac płyty zabezpieczone najnowszym SafeDisk'iem nagrywarkom, które tego nie obsługują. Wymaga to zaznaczenia dodatkowej opcji, tylko że wtedy płyta zgrywa się na dysk jakieś 4 godz :(
a mozesz powiedziec jeszcze ktorej opcji, bo to co napisales powyzej to jest tylko papugowanie wypowiedzi ktore padly gdzie indziejbo ja juz spasowalem a probowalem roznych ustawien, wypalalem na cdr i cdrw. po prostu nawet z ta opcja nie na kazdym kompie to dziala (tylko nie wiem czy przyczyna sa cd-rom'y czy demolka w winshicie)

co do umieszczenia linku do cracka to zgodnie z tym co napisal misiek4 w ponizszym poscie
http://www.cdrinfo.pl/cgi-bin/Ultra/UltraBoard.cgi?action=Read&BID=4&TID=988&SID=14875 1

<ciach>
zgodnie z zasada co nie jest zabronione to jest dozwolone linki zawsze mozna umieszczac
<ciach>

nie umieszczam cracka ale link do niego (pewnie kazdy juz go ma ale to tak na przyszlosc jakby sie kto pytal)
http://one.megagames.com/pcgamefixes/HEROES.OF.MIGHT.AND.MAGIC.4.10.ENG.DEVIANCE.BACKUP CD.ZIP

czy dziala nie wiem - sciagnalem - wypalielm i ludzie sie nie skarza jeszcze

pzdrwm Niktia_Bennet

cana 22.04.2002 08:08

Cytat:

Tormen (20-04-2002 17:32):
Jak wiecie patche nie działają! Polazłem do kumpla co ma orginała z patchem a tu też buła. Z tego wynika że każdy patch jest uszkodzony....:)
ufff..... to nie nasze kopie:)
dziwne bo u mnie ten patch poszedł poprawnie
pozdro

Tormen 22.04.2002 10:16

Jak to zrobiłeś na orginale niemogłem tego zrobić, ani na piracie? Czy cosik źle robie ???

cana 22.04.2002 10:21

nic, tylko zaistalowałem i tyle / i na piracie i na oryginale /
ale nasuwa mi się pytanie czy mówimy io tej samej poprawce / ta do której się odnosi mój wcześniejszy post o tym że jest, to ta o ktorej teraz pisze /
aha, sys to niesławny ;) winxp
aha2, w texcie podczas istalacji pisze że zatrzyma się jak dobrze pamietam na 28% na dłuższą chwile
ale tak swoją drogą to nie widzę prawek poza językowymi / nie ma juża przynajmniej nie zauważyłem błędów w opisach /
pozdro

epol 23.04.2002 09:59

Na Teacu CDW54E przegrałem z oryginału grę Twierdza (SD 2.40) i działa bez zarzutów. A Heroes 4 nie umiem bo jest już SD 2.5

maniek123 12.05.2002 09:54

Cytat:

xeran (20-04-2002 23:22):
Ja mialem oryginalna anglojezyczna wersje Heroes'a IV i bez problemu skopiowalem go CloneCD 3.3 na mojej nagrywarce LG GCE-8160b (z obsługą safedisk 2.5x). Ale wersja 4.x Clona pozwala nagrywac płyty zabezpieczone najnowszym SafeDisk'iem nagrywarkom, które tego nie obsługują. Wymaga to zaznaczenia dodatkowej opcji, tylko że wtedy płyta zgrywa się na dysk jakieś 4 godz :(
Hm, clonecd v4001 i opcja "naprawiaj słabe sektory" nie działa przy heroes4pl i cdrw teac-cdw54e, wiec pytanie czy to ta nowa opcja działa i pozwala objesc SD2

-=KoWaLiK=- 14.05.2002 15:12

Clone 4.0 na moim LG x24 poszedl ja burza, nie mialem zadnych problemow...

Pozdrawiam

chester 14.05.2002 15:27

mam maly problem.
nie moge sobie przegrac gry heroes IV.
w programie wszystko gra, ale jak chce sobie
zagrac to wypisuje mi, zebym wysunal plyte
i wsunal z powrotem.to nie przynosi skutku.
jak mam skonfigurowac clonea aby przegrac
dobrze. Moja nagrywarka to TEAC 8\8\32

chester 14.05.2002 16:32

Mój model nagrywarki to: CD-W58E
Pomozcie mi.najlepiej jakbyscie mi
podali szczegolowy opis co mam zrobic.

Neo 14.05.2002 22:32

sciagasz najnowszego clonacd 4.0.0.1 , ustawiasz jako obraz plyty na Game i nagrywanie rownierz Game ... u mnie na lg x16 przegrywala sie jedna plytka 20 minut... pozdro

marko99 12.06.2002 09:27

wyszła łatka do Heroes 4 PL 1.3
z SD 2.60. Jestem ciekaw czy lista nagrywarek się zawęziła ;)

MarioNet 12.06.2002 10:00

Próbowałem przepalić HOMM4PL na PLexie PW2410A i ni cholery.... nawet na najswieższym clonie..... Jest oczywiście inna metoda. Zrób obraz płytki w klonie i zainstaluj w demonie...... heh heh ale sie rymneło.

hallmaster 12.06.2002 16:56

robiłem obraz najnowszym Clonem mam wypalarke LiteOn 24X10X40B z nowym bioskiem i "Hirołsów IV PL' ;-P dałem skopiować bez problemu...........!

FalconTm 12.06.2002 20:04

Obraz 2 plyty po patchu 1.3 dziala dopiero w Daemonie 3.11
Poza tym HOMM IV ma dodatkowo zabezpieczenie ATIP,
wiec zeby odpalic kopie z nagrywarki trzeba uzyc opcji Hide Cdr Media, tak jak kolega Nikkita sugerowal.Duzo gier
ma ATIP'a dodatkowo, wiec w kazdym wypadku nalezy
uzywac opcji HCDRMedia podczas uruchamiania
z nagrywary.
Nawet jesli po patchu jest SF 2.60 to i tak oryginalna plyta ma 2.51,wiec lista nagrywarek sie razcej nie zawezi.

Pozdrawiam

Sniper 12.06.2002 20:07

Z Herosami problem jest taki cd1 zero problema natomiast cd2 ma SD 2.51 CloneCD+ClonyXL radzi sobie bz problemu ( i nie tak jak pisał ktoś godziny raptem 12min) aaa moja nagrywara LG 12x . Cracki do polskiej wersji niestety nie pasuja z wersji inno języcznej problemy z dogadaniem sie niestety nawet patch do wersji 1.3 zmienie w/w plik. Jednak clone ładnie radzi sobie z tym SD aaa jeszcze jedno musicie odtwarzac płyte w cdromie bo gra ma jeszcze jeden feler sprawdza czy moze odczytac blok atip (Absolute Time In Pregrove) co potrafi tylko nagrywara jezeli mu sie uda wykżaczka ;( - ( ale od czego jest Clony w clonytray jezeli odczytujesz płyte w nagrywarce odchacz "ukryj CDRW" i po pieśni no i szukam sposobu na dogranie plików do obrazu zrobionego clonem tylko żeby nie gryzł sie potem z subkanałami - bo cracka do polskiej wersji jakos niewidac.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:56.