Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 19.12.2001, 18:42   #16
cana
Łaskobójca

Data rejestracji: 24.04.2001
cana zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
a moja mitsumi 2600te jeszcze u gościa wypala
qrde nudzę się że nawet w wolfika grać mi się niechce ))))))))
i jak zwykle ostatnio small OT / czyli wypałak pali co powinna i komp sie niewiesza
pozdro
cana jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 21.12.2001, 11:21   #17
Raf
Nowy na forum

Data rejestracji: 09.10.2000
Raf w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Mam zamiar kupic sobie nagrywareczke. Po lekturze forum mam niemały mętlik w glowie. Zamierzalem wybrac LG GCC-4120B, ostatnio testowana. Mile parametry, DVD, no i niezla cena. Jednak zastanawiam sie teraz mocno nad innymi modelami, moze by tak Ricoh MP9120A, ktory jest jednak o 200 stowki drozszy. Glownie chodzi mi o to zeby sprzeki dlugo posluzyl, 20-30 wyplaonych plytek miesiecznie to gora jesli chodzi o eksploatacje. Czy na prawde LG tak szybko padaja?
Raf jest offline  
Stary 23.12.2001, 19:01   #18
gAzZzZoR
Kinetic

Data rejestracji: 09.04.2001
gAzZzZoR zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Sorry ale nie czytalem wszystkich postow wyzej, ale za duzo tego bylo.

Powiem tylko tyle: jasne zgadzam sie ze sodda jest co najmniej niesprawiedliwa, i ze kolejnosc mniej wiecej powinna byc taka jaka przedstawil kolega w pierwszym poscie (mniej-wiecej), ale sondy sa po to zeby uzytkownicy wyrazili swoja opinie.

Jesli ktos uwaza ze jego nagrywarka jest najlepsza - niech gosuja na swoja nagrywarke.
jesli ktos slyszal ze najlepsze sa plexyx - niech glosuja na plexa.
Jesli ktos ma philipsa ktory sie zepsul po 10 sekundach ale uwarza ze jest najlepszy - nich glosuje na philipsa

Nie liczy si czy firma jest najlepsza,ale zdanie osoby ktora glosuje.

I chodzby plex byl na ostatnim a philips na 1 to co najwyzej mozemy to lekko skomentowac - ale absolunie nie mozemy krytykowac za niewiedze.

Pozdro. gazor
gAzZzZoR jest offline  
Stary 24.12.2001, 16:19   #19
Horhe
Nowy na forum

Data rejestracji: 20.11.2001
Horhe w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
To prawda, że każdy chwali to co ma, a i na przeróżnych testach nie należy się wzorować bo występują w nich przekłamania. Sam mam zamiar kupić sobie nagryware po nowym roku i jakoś nie moge się zdecydować co bym chciał. Lg 16x jest bardzo dobry SD 2 rozwala bez problemu, radzi sobie z trackami poniżej 4 sekund i wszytko by było pięknie gdyby nie to że nie radzi sobie za dobrze z Protect Cd. Plextor 24x z kolei to drogi głośny i beznadziejny w walce z uszkodzonymi płytami. Nie wiem jak Liteon i Teac ( a między tymi teraz mam ochote wybierać) się sprawują jeżeli chodzi o kopiowanie zabezopieczeń, ale wg testów teac daje ciała gdy Liteon radzi sobie bardzo dobrze i zajmuje 1 miejsce wśród nowych cdrów. No oczywiście paru typów musiało napisać, że to badziew i kopie płytki, a że teac to podobno chłam i z zabezpieczeniami sobie nie radzi ( a większość z nas musi się przyznać, że tu nie chodzi wyłącznie o prędkość i wytrzymałość, ale o walke z zabezpieczeniami, które umieszczają i producenci i jakże doskonale wyposażeni piraci [doszło do tego że trudniej przegrać pirata niż oryginał] ). Liteon czy Plextor, Plextor czy Liteon, a może schować część kasy i kupić Lg, a co powiecie o Traxdata cdr-2440mb, która podobno radzi sobie ze wszsytkim. Cóż nie można ufać testom bo są w nich niezłe przekłamania. i kto by się martił wytrzymałością sprzętu przecież i tak kiedyś padnie i nie każdy napęd jest taki sam, jeden się wywali, a drugi nie. Ludzie którzy plują na LG mają albo nasrane albo próbowali nagrywać na winylach. Bo ja mam lg 4x4x24 od 2 lat wypaliłem na tym sprzęci ponad 1000 płytek i żadna mi się nie ****ała, a lg dalej dziarsko rwie się do nagrywania. Co jeszcze to nagrywa imagi z Safe Disciem 2 z *.binów i jakoś wszystko działa. Nie wymieniałbym sprzęta gdyby nie to , że nie radzi sobie z trackami poniżej 4 sekund a to jest obecny problem, a nie jakiś tam safe disc którego byle jaka nagrywara z clonem rozwali. Jeżeli ktoś jest na tyle rozsądny i ma w miare obiektywny stosunek do obecnych na rynku napędów mógłby poinformować mnie i pewno nie tylko co jest wg niego najlepszym i rozwiązaniem na obecne problemy (safe disc2 z trackami poniżej 4 sekund, protect cd, nowy badziew z 50 illegal toc, oversized itd, którego nie chcą czytać nagrywarki).
Stary 24.12.2001, 18:28   #20
Weron
All Eyez On Me

Data rejestracji: 29.09.2001
Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Horhe (24-12-2001 16:19):
Ludzie którzy plują na LG mają albo nasrane albo próbowali nagrywać na winylach.
Kup Lg albo Teaca.
Zreszta i tak wszystko robia w Chinach lub Korei.
A jak sie chlopaki z Azji nie postaraja to nawet jakbys wydal 1000 zl za nagryware to padnie ci po tygodniu.
Weron jest offline  
Stary 25.12.2001, 22:55   #21
Raf
Nowy na forum

Hmmm, czyli rozumiem, ze koledzy radza zaoszczedzic i wybrac Lg, bo w koncu po pewnym czasie i tak trzeba bedzie wymienic sprzet. Jesli moj przyszly Lg wytrzyma 3-4latka bez awarii mysle ze bedzie ok.

Druga sprawa, to to ze wiekszosc ludzi z ktorymi gadalem na temat nagrywarek uwaza combosy za totalny shit, porownujac je do takiego seicento van (ni to osobowiec ni to ciezarowka). Moim zdaniem jest to po pierwsze tanszy wybor od dwoch odzdzielnych urzadzen, a po drugie co zrobic jak nie ma juz miejsca w obudowce? Co reszta na temat cobosow sadzi?
Raf jest offline  
Stary 25.12.2001, 23:29   #22
xlukas18
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 01.09.2001
xlukas18 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Raf (25-12-2001 22:55):
Co reszta na temat cobosow sadzi?
Raz widzialem porownanie DVD z combo. Na combo byla mniejsza plynnosc filmow.
xlukas18 jest offline  
Stary 27.12.2001, 23:36   #23
Misiek4
____

Data rejestracji: 26.05.2000
Misiek4 jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Misiek4 jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Misiek4 jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Powiem tyle, sonda uzywa tylko ciastek (cookies). Nie ma blokady po IP. Zauwazylo to paru uzytkownikow i zaczelo sztucznie nabijac glosy. Nowa sonda, ktora testujemy bedzie miala blokade adresow IP, z ktorych oddany zostal glos. Oczywiscie IP beda zapamietywane tylko na pewien okreslony czas. Ukroci to zapedy co poniektorych cwaniaczkow

Pozdrawiam
Misiek4
Misiek4 jest offline  
Stary 29.12.2001, 21:58   #24
Raf
Nowy na forum

Noooo, bardzo nie ładnie, z drugiej strony co taki cwaniaczek bedzie mail z tego ze 1000 kliknie na np. lg?

Druga sprawa, to dalej nie wiem co mam kupic!
Raf jest offline  
Stary 29.12.2001, 22:08   #25
Weron
All Eyez On Me

Data rejestracji: 29.09.2001
Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Raf (29-12-2001 21:58):
Noooo, bardzo nie ładnie, z drugiej strony co taki cwaniaczek bedzie mail z tego ze 1000 kliknie na np. lg?
Badz obiektywny rownie dobrze taki cwaniaczek mogl kliknac na Plextora.
Weron jest offline  
Stary 30.12.2001, 13:29   #26
cana
Łaskobójca

Data rejestracji: 24.04.2001
cana zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Misiek4 (27-12-2001 23:36):
Powiem tyle, sonda uzywa tylko ciastek (cookies). Nie ma blokady po IP. Zauwazylo to paru uzytkownikow i zaczelo sztucznie nabijac glosy. Nowa sonda, ktora testujemy bedzie miala blokade adresow IP, z ktorych oddany zostal glos. Oczywiscie IP beda zapamietywane tylko na pewien okreslony czas. Ukroci to zapedy co poniektorych cwaniaczkow

Pozdrawiam
Misiek4
ale przy dymanicznym IP to nic nie da zblokuje tylko tych na stałce, ale dobre i to
pozdro
cana jest offline  
Stary 04.04.2002, 02:09   #27
jadaroba
Nowy na forum

Data rejestracji: 31.03.2002
jadaroba w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Nie napisalem tego jako sšde .Fakt że tak to wyglšda (zwolennicy LG kontra inni) myœlałem? że tu uzyskam jakšœ odpowiedż. Kupilem TDK
jadaroba jest offline  
Stary 04.04.2002, 07:17   #28
kucykspeedway
Bywalec

Avatar użytkownika kucykspeedway

Data rejestracji: 18.03.2002
kucykspeedway zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
mysle ze wszystkieostre slowa sa tu nie potrzebne bo ta sonda to sonda: "jaki sprzet masz u siebie a nie jaki jest najlepszy" - inna sprawa ze gdyby pytanie brzmialo inaczej wyniki bylyby takie same bo niektorzy nie potrafia spojrzec obiektywnie i sa pewni ze ich jest najlepsze
osobiscie mam LG ale juz teraz nie szczedzilbym grosza i kupil TEAC`a lu PLEXTORA nie ma co ukrywac sa najlepsze bez dwoch zdan
hTtP://FoRuM.eKwAdOr.Pl
kucykspeedway jest offline  
Stary 04.04.2002, 11:42   #29
ronin
Nowy na forum

Data rejestracji: 12.03.2002
ronin w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Jak mowi stare polskie przyslowie: "Tanie wino jest dobre, bo jest tanie i dobre!!!" (bez komentarzy PROSZE)
ronin jest offline  
Stary 04.04.2002, 11:59   #30
Dzony
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 03.02.2002
Dzony zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Czy ktos spojrzal na date powstania tego pierwszego posta?
Aha i roznice czasowa nastepnego.
Dzony jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: