![]() |
Hmm moją pierwszą nagrywarką był Philips. Nagrywał z zawrotną prędkością x2, ale to było daaaawno temu. Potem przez jakiś czas LG x8, a od ładnych kilku lat Sony CRX 160E-RP. Z LG nie wiem co się dzieje, bo sprzedałem, ale Philips do dzisiaj czyta płyty! (x6) :)
|
Ta? A moją pierwszą nagrywarką był TEAC 4x/4x/40x (nie pamiętam modelu) i śmiga do tej pory (już nie u mnie, jak widać) bezproblemowo - także jako czytnik (to już sporo czasu) .
|
Cytat:
|
Mialem kiedys TEAC modelu ne pamietam 16x8x32x jedna z pierwszych z burn-proof 2 latka, po roku zaczynala nagrywac i ciahcala plytki, pozniej po wymianie w ostatnim tygodniu gwarancji na ten sam model 2 lata, od poczatku tj od roku 1998 posiadam do dzisiaj !!!!!!!!!!!!!!!! YAMAHA CRW8424E mozna powiedziec ze zabytek klasy zerowej kupilem ja za 890 zl wtedy takie modele chodzily po 1300!!!! i dziala do dzisiaj zreszta jest to jak narazie moja jedyna nagrywarka z ktorej korzystam teraz juz sporadycznie kiedys byla tak gorac ze obudowy nie mozna bylo dotykac pozdrawiam wszystkich na forum i szczesliwego NOwego ;) kolejny roczek u mojej nagrywary, swoja droga to ciekawe ile jeszcze pociagnie ??
|
Pierwsza nagrywarka - LG x24 - wypaliłem ok 500 płyt - dalej dziala u kumpeli
Później miałem kilka dni "na testach" LG 8524B x52 - darowałem sobie - do mojego poprzedniego modelu nawet się nie umywała Obecnie (ok. roku) Sony CRX 230E - wypaliłem niecałe 200 płyt, nadal działa bez zastrzeżen (mam tylko taki napęd optyczny) |
moja pierwsza nagrywarka to NEC-7800A mam ją już 3 lata.
|
LiTEon 52327S - rok ;)
|
Moją pierwszą nagrywarką był Ricoh RW7083A. Kupiłem ją za 170zł w komisie komputerowym gdzieś w roku 2001, jak na tamte czasy była bardzo tania. Super się sprawowała, niestety gdzieś w połowie 2003 roku padła biedaczka. Zaczęły się błędy fiksacji, po miesiącu nagrywarka odmówiła posłuszeństwa zupełnie. Leży gdzieś teraz w kartonie w szafie, na niej uczyłem się "anatomii" nagrywarek :D
Później kupiłem Sony CRX225E 52x24x52x. No i szybko się dowiedziałem że jest to nic innego jak LiteOn 52327S:) Więc soniaczka nakarmiłem biosikiem od CRX230E (52x32x52x) i śmiga sobie do dzisiaj. Żadnych problemów z nią nie miałem. Nie było jeszcze płyty której by nie wypaliła (zdarzały się jakieś gnioty, ale najczęściej były porysowane lub przybrudzone), w końcu w środku tkwi Litek :D. Soniakiem wypaliłem coś około 1000 płyt. W połowie roku 2004 za 409zł kupiłem nagrywarkę DVD - LiteON LDW851S, którą szybko przerobiłem na 832S. Był to chyba jeden z lepszych moich zakupów :D Naprawdę, nie mam co narzekać. Nagrałem wiele badziewnych płyt i trzymają się jak nowe, najczęściej pale na Verbatimach 4x i Esperanzach 4x, oczywiście plusach. Ostatnio też trochę płytek CD-R łyknął sobie LDW, dałem Soniaczkowi odpocząć :D Póki co działają obydwie i jestem z nich niezmiernie zadowolony, zostaje przy LiteOnie :) |
Ja tz na poczatku mialem Plillips'a 2x2x4, Pozniej Yamaha 16x10x40 (to bylo dopiero przejscie :)) Teraz LG 48x24x48 przerobiona na 52x24x52 i jestem zadowolony.
W miedzyczasie dokupilem jeszcze Memorex True 8x8 |
Cytat:
|
Moja pierwsza nagrywarka LiteON LTR-52327S wytrzymała jeden dzień potem miesiąc servisu poczym dostałem z servisu nową LiteON LTR-52327S i ma ponad rok i pali idealnie :) do dziś :)
|
mam LG 32 od 2,5 roku i nagrałem okolo 600 płyt i zajj........jeszce chodzi
|
Posiadam LTR-32123S.Zostala zakupiona w kwietniu 2002 roku i ciagle dziala.
Wczesniej mialem LG 8080b przez ponad 2 lata i zostala sprzedana. Nie moge wziasc udzialu w ankiecie.Bo kazda, ktora mialem, dzialala lub dziala. |
Cytat:
stara gce 8080b działa do dziś PS gce 8160b też działa już dość długo... |
... moja LG x12 też pracuje do dziś i nie mogę jej zajechać 8 )
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:44. |