Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 10.02.2003, 23:23   #1
Pszczola
Nowy na forum

Data rejestracji: 10.02.2003
Pszczola w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Angry Image ??? :(

Na wstepie chce sie ze wszystkimi przywitac i mowie "Czesc!!!"

mam dosc nietypowy problem ( tak mi sie zdaje ) , mianowicie :
Posiadam nagrywarke LG 12X CED 8120B ( nero pokazuje Gold Star ) i jak robie imaga plyty to przy wypalaniu imaga ( neizalerznie czy odrazu po skopiowaniu imaga wypalam czy pozniej z dysku ) . W sumie nie jest to problem bo moge skopiowac plytke na dysk i dopiero wypalic a nie bawic sie w image , ale nurtuje mnie dlaczego tak sie dzieje . Nagrywalem na plytkach Hawk a versja Nero to 5.5.10.0 .
Jeszcze przy wypalaniu z tym pier*** imagiem nie robie "zakonc CD"

z gory dzieki

p.s. jeszcze jak ostatnio nagralem imaga , oczywiscie sie niewypalil to pozniej dogralem kilka plikow. okazalo sie ze moja nagrywarka widzi tylko te dograne pliki a CD ROM widzi tylko wypalonego w czesci imaga ( znaczy sie wszystkie pliki widzi ale tylko niektore chodza ). Prosze o wyjasnienie .
Pszczola jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 10.02.2003, 23:40   #2
Bartez
Team Member
Zlotowicz

Data rejestracji: 18.10.2002
Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>

mozna troche jasniej?

Ranking dysków twardych
Bartez jest offline  
Stary 10.02.2003, 23:42   #3
ThanatoS
Silent Hunter ;)

Data rejestracji: 18.05.2002
ThanatoS zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Albo to taka pora, ale nie wiem o co ci chodzi. Czy moglbys napisac dokladnie z czym problem? Bo to prawie dzial na wesolo.
ThanatoS jest offline  
Stary 10.02.2003, 23:43   #4
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Heh widze ze nie tylko ja sie zastanawialem o co tu chodzi
Stary 10.02.2003, 23:51   #5
Maciej
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 31.12.2002
Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Tak myślałem i myśłałem ..ale nic nie pisałem bo myślałem że ja nie rozumiem albo jestem ebe...ale widzę że nie jestem sam...
O co chodzi z tymi imagami...
Stary 11.02.2003, 00:03   #6
Pszczola
Nowy na forum

1. Robie imaga plyty
2. Proboje go wypalic
3. Nie wypala sie plyta ( tylko wtedy jak chce wypalic imaga )
4. Nie wiem dlaczego
5. Prosze o pomoc
6. Dziekuje !!!
--------------
Pszczola jest offline  
Stary 11.02.2003, 00:12   #7
grzeniu
XV1100

grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
A jak ty nagrywasz tego imaga w nero? Bo powinien miec format *nrg i nagrywasz go poprzez plik->nagraj plik obrazu i o ile pamietam to nero chyba domyslnie zamyka plyte po nagraniu obrazu wiec nie da sie juz nic dograc na tej plycie. Pisze to z pamieci i jesli sie myle to mnie poprawcie (a dawno nie nagrywalem obrazu w nero). Mozesz tez go podmontowac w jakims wirtualnym napedzie i zgrac w locie na plyte. Tak robiles i nie wychodzi?
Stary 11.02.2003, 00:23   #8
ob@r
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 27.01.2003
ob@r zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
ja wymiekam.... pszczoła niestety jak lubie pomagać to tak pokręciłeś że ja bym tego lepiej nie ujął ...

a ten text na końcu " proszę o wyjaśnienie" to już przypieczetował cały tn topic
Stary 11.02.2003, 00:26   #9
Pszczola
Nowy na forum

Cytat:
grzeniu napisa***322;(a)
A jak ty nagrywasz tego imaga w nero? Bo powinien miec format *nrg i nagrywasz go poprzez plik->nagraj plik obrazu i o ile pamietam to nero chyba domyslnie zamyka plyte po nagraniu obrazu wiec nie da sie juz nic dograc na tej plycie. Pisze to z pamieci i jesli sie myle to mnie poprawcie (a dawno nie nagrywalem obrazu w nero). Mozesz tez go podmontowac w jakims wirtualnym napedzie i zgrac w locie na plyte. Tak robiles i nie wychodzi?
tak robie i niestety ale czesc sie tego imaga nagrywa a puzniej sie plyta "wysypuje" !!!!!
mozna odznaczyc to zamykanie plyty. tylko ze zadna plytka mi sie z imaga w pelni nie nagrala. W czym tkwi problem ?
--------------

Ostatnio zmieniany przez Pszczola : 11.02.2003 o godz. 00:29
Pszczola jest offline  
Stary 11.02.2003, 00:34   #10
Pszczola
Nowy na forum

Cytat:
ob@r napisa***322;(a)
ja wymiekam.... pszczoła niestety jak lubie pomagać to tak pokręciłeś że ja bym tego lepiej nie ujął ...

a ten text na końcu " proszę o wyjaśnienie" to już przypieczetował cały tn topic
Stary nie wiem o co ci chodzi mam problem moze nie jest najwyszej rangi , ale potrzebuje pomocy a ty sie ze mnie nabijasz . Fakt moze ten pierwszy post nie byl poprawny gramatycznie ,stylistycznie i moze ortograficznie ( mam dysortografie ) , ale czy to jest powod do nabijania sie jak nie chcesz pomoc to nie.
Jak cie zle zrozumialem to przepraszam !!!
--------------

Ostatnio zmieniany przez Pszczola : 11.02.2003 o godz. 00:41
Pszczola jest offline  
Stary 11.02.2003, 00:35   #11
ob@r
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 27.01.2003
ob@r zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
mniemam ze błedem jest buffer underrun
zanczy ze dane za wolno spływają (może to kłopoty z dma) jaki masz system ?
Stary 11.02.2003, 00:39   #12
Pszczola
Nowy na forum

Cytat:
ob@r napisa***322;(a)
mniemam ze błedem jest buffer underrun
zanczy ze dane za wolno spływają (może to kłopoty z dma) jaki masz system ?

WinBlows '98 SE
Nagrywam na pelnej predkosci ( 12X ) , moze poprobuje na wolniejszej

czy jak poprobuje na CD-RW i pojawi sie blad to czy plytka do wywalenia , czy jak sie wyczysci to bedzie chodzila
--------------
Pszczola jest offline  
Stary 11.02.2003, 00:45   #13
grzeniu
XV1100

Zwolnij....zwolnij, a na cdrw mozesz spoko probowac - zawsze ja wyczyscisz i mozesz uzyc ponownie, a przy okazji bedziesz zmuszony wolniej nagrac
Stary 11.02.2003, 00:56   #14
Sniper
Member of Blokers.net

Data rejestracji: 24.04.2002
Sniper niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
moze wina lezy w wersji NERO 5.5.10.0 ? skopała mi 2 płytki - na cdrinfo.pl znajduje sie juz najnowsza wersja nero (dość szybko sie pojawiła - i tu może być problem)

acha nie podąłem wersji najnowszego nero 5.5.10.7b
Sniper jest offline  
Stary 11.02.2003, 01:02   #15
Pedros
Second variety

Data rejestracji: 11.01.2002
Pedros zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
No nie wiem. Miałem tę nagrywarkę i z dysku z imaga to spoko można nagrywać x12. Oczywiście o ile dma, defragmentacja, wyłączone antywiry z tła, wtedy będzie bezpieczniej, ale żeby transmisja nie wydoliła na 12x

Twoje uprawnienia: