![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Gość
|
informacja do porad nagrywania płyt pod win98
witam wszystkich mam małe zastrzezenia do wpisu w plik C:/windows/system.ini pod ( vcache ) z tego co wyczytałem wpisałem
minfilecache=512 maxfilecache=4096 poczym zapisałem zmiany i zrobiłem restart kompa. Wyniku tego cały komp zwolnił mi przezucanie filmu na drugi dysk zaczeło mu zajmowac ponad 30 min a otwieranie jakis plików było bardzo zauwazalne. Do tego praca twardzieli była bardzo głosna co nigdy nie wystempowało nawet przy duzych zadanych operacjach. Pozdrawiam tigo |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 25.04.2001
![]() |
Cytat:
Plik system.ini służy w W9x jako "kompatibilizator wsteczny" ![]() Pzdrwm darbakan |
|
![]() |
![]() |
#3 |
Gość
|
Moze dokładnie tego nie wytłumaczyłem ale chodziło mi o to ze skorzystałem z porad jakie znalazłem w zakładce windows 9x tips dla jakosci nagrywania na win98 dla samego nagrywania moze ten wpis jest dobry ale jezeli ktos korzysta równiez z innych rzeczy jakie robi na kompie to wtedy wpis jedynie szkodzi bo spowalnia wszystko. Chyba ze to sie tylko umnie tak dzieje albo cos zle zrobiłem.
Pozdrawiam Tigo |
![]() |
#4 |
`
Data rejestracji: 10.08.2001
![]() |
zrobiles dobrze, ale to zrobiles ogranicza ilosc otwartych jednoczesnie plikow, no i masz efekt. Zmniejszenie ilosci plikow i zwolnienie ramu ma sens wtedy, kiedy nagrywarka
nie nadaza pobierac do bufora i sypia sie plyty. I tak tam jest wyjasnione |
![]() |
![]() |
|
|