![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 27.10.2006
![]() |
![]()
WItam
Mam tą nagrywarke okolo 11 miesięcy. Jakies 2 miesiące temu zaczely sie problemy. A wiec na tanszych nosnikach CD-R po kilkunastu procentach nagrywania, zostaje ono przerwane z błędem "Błąd Ścieżki Następującej" zdażyło mi sie to także na CD-RW Verbatim 10x. Jak narazie nagrywarka nagrywa w miare dobrze na nośnikach "CD-R80 TDK up to 52x speed"... Na 10 płyt moze w jednym przypadku był błąd przy prędkości 40x. Zauważyłem też ze niektore nosniki DVDD+R 16 prędkości są nagrywane ale tak ze nie da sie ich potem odczytać w żadnym napędzie.. Np "TDK DVD+R 1-16X Speed". Probowalem przeinstalowac windowsa (mam XP z sp2 i z sp1 na obu wersjach blad wystepuje) Nagrywarke mam na secondary channel jako master razem ze starą phillips 1610a, lecz nawet jak phillips jest odlaczony to blad wystepuje. DMA włączone system ASPI aktualnie nie zainstalowane, wczesniej bylo ktoreś z force aspi. Tryb transweru w menadzerze użądzeń "Ultra Dma Tryb 4" Probowalem na nero 7 oraz nero 6 i nero 6 expres dolaczonym do nagrywarki. Juz nie wiem co robic bo kiedys nagrywarka nagrywala na wszystkich nosnikach bez problemu ![]() ![]() Pozdrawiam |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Poor media - Try more than one brand of CD-R media to rule this out as cause.
Poor power - The electric power supply of your recorder could be fluctuating. If you have an internal recorder, try a different power connector and make sure it's not being shared by any other devices. If you have an external recorder, remove it from the external chassis, if you can, and connect it on your system as an internal recorder. If this resolves your issue, you need to replace or service the power source in your external chassis. Optical head is dirty or needs alignment - Please contact your recorder manufacturer to service your unit. Tak czytałem już to kiedyś. Zasilacz mam chiefteca 420 W a za dużo urządzeń w budzie nie mam. Jezeli chodzi o nośniki to kiedyś nagrywałem na jakis Hawkach Mileniumach itp i nie bylo problemów i raczej nie chciałbym zeby nagle nagrywarce sie odwidziało nagrywanie na tych syfach. A co do 3 to nagrywarke mam jescze na gwarancji, wiec nie bede rozkrecal. A taka plytka czyszcząca to coś w ogóle pomaga?? ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
mo***380;e spr***243;buj na biosie 1.02
#5 |
Nowy na forum
![]() |
Tak ale pewnie strace gwarancje. Zreszta skoro wczesniej nie bylo problemow to czemu mialaby byc to wina Firmwareu?? Czytalem tez na tym forum ze wersja 1.02 nie wprowadza zadnych zmian poza kodami nośników. Wiec wgrywac tego FW?? Co z tym czyszczeniem optyki??
|
![]() |
![]() |
#6 |
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
p***322;yta czyszcz***261;ca nie pomaga, a bardziej szkodzi.
ca***322;kiem mo***380;liwe ***380;e trafi***322;e***347; na jak***261;***347; "uszkodzon***261;" seri***281; tych p***322;yt.
#7 |
Nowy na forum
![]() |
nie... sprawdzalem naprawde na wielu cd-r tanszych z roznych zrodel i w 90% jest to samo... zaczyna mnie to wkurzac. serwis cos pomorze bo został tylko miesiąc...??
|
![]() |
![]() |
#8 |
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
...oddaj ja, ca***322;kiem mo***380;liwe ***380;e dostaniesz nowy egzemplarz.
#9 | ||
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Cytat:
![]() Polecam zacz***261;***263; korzysta***263; ze sprawdzania pisowni w przegl***261;darkach. (Ma to IE, Opera i Firefox)
XMPP: andrzej(at)czerniak.info.pl Ostatnio zmieniany przez andy : 29.10.2006 o godz. 11:21 |
||
![]() |
![]() |
#10 | |
Nowy na forum
![]() |
Chodzi o to ze nie stracę jak przed oddaniem wgram z powrotem FW 1.01 czy teraz oryginalny 1.02 i tak oddam o ile nie pomoże?? A ten 1.02 co jest na cdrinfo.pl jest to oryginalny FW??
Cytat:
![]() dzięki za odp |
|
![]() |
![]() |
#11 | |
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Te z CDRinfo.pl s***261; oryginalne=oficjalne.
![]() |
#12 |
Nowy na forum
![]() |
OK no jeżeli tak mówisz to jutro spróbuje i kupie po jednej z różnych... "poor media" i zobaczymy... Ja osobiścię wątpie żeby to coś pomogło ale zauważyłem na różnych forach, że nie jeden miał taki problem z nagrywarkami LG i nigdzie nie widziałem jakiegoś konkretnego powodu występowania błedu. A narazie idę spać więc narazie.
|
![]() |
![]() |
#13 |
Nowy na forum
![]() |
sory ze po takim czasie ale kupilem tą nagrywarke na gieldzie komp w wawie i jest ona bez pudelka tylko z plyta z nero a koles mowil ze to OEM. W pliku readme dolaczonym do frimwareu 1.02 napisane jest ze to tylko dla nagrywarek z fw ponizej 1.01 i nie wersji oem... olac to i flashowac??
|
![]() |
![]() |
#14 |
Wujek Cięta Riposta ;D
Data rejestracji: 22.11.2005
![]() ![]() |
oem tez ma gware tylko kr***243;tsz***261; np.
![]() ja te***380; swojego odda***322;em i dosta***322;em boxa i dalej mam gware. ja bym odda***322; moze dostaniesz n***243;ke z Fw 1.2. ![]()
![]() |
#15 |
Nowy na forum
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|