![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
Zobacz rezultaty głosowania: Co o tym myslisz? | |||
Tak! Bylo by super! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
26 | 70.27% |
Zbedny bajer.. Po co mi to... |
7 | 18.92% |
Nie mam zdania. |
1 | 2.70% |
Inne... - napisz co myslisz o tym. |
3 | 8.11% |
Wszystkich głosów: 37. Nie możesz oddać głosu w tej sondzie |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Kitty loves Agit! =^_^=
Data rejestracji: 25.11.2002
![]() |
![]()
He.. tak sobie jakis czas temu myslalem. Niekiedy mowimy ile to a ile nasza nagrywarka plyt wypalila, czasem sie tego nawet dokladnie nie wie itp. fajnie by bylo zas zeby nagrywarki mialy taki licznik wypalonych plyt, cos jak maja samochody na desce rozdzielczej odnosnie przejechanych kilometrow
![]() ![]() ![]()
=^.^= Pioneer DVR-A06, Plextor 4824TA, Toshiba SD-M1612 Sometimes in the dark, When I close my eyes, I dream of you... If I could fly across this night, Faster than the speed of light... i would be with you Ostatnio zmieniany przez Martin_TP : 09.01.2003 o godz. 21:37 |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Forumator
Data rejestracji: 30.12.2002
![]() |
licznik wbudowany w firmaware z mozliwoscia odczytu tego i innych parametrow stacji z posiomu programu wydaje mi sie ciekawym rozwiazaniem
ale - nie przesadzajmy - bajer w stylu panelu LCD (obojetnie czy wbudowanego czy podlaczanego) jest wedlug mnie calkowicie zbedny a tylko podniesie niepotrzebnie cene palnika pozatym wydaje mi sie ze o liczniku w firmware ktos jusz pomyslal tylko my-przeciatni uzytkownicy nic o tym nie wiemy |
![]() |
![]() |
#3 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 10.12.2001
![]() |
I skonczyłoby się wciskanie kitu prze sprzedaży nagrywarki, że niby to wypaliła ok 100 płytek przez pół roku urzytkowania.
|
![]() |
![]() |
#4 |
Bywalec
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() |
Byłoby nnnaaapppraaawwwdddeee super.
|
![]() |
![]() |
#5 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
dla mnie to bajer...
dynamiczne zapisywanie podraza uklad kontrolera - nawet prymitywny rejestr i inkrementator - to juz jest komplikacja - choc moze na PLA to nie ma roznicy jedno jest pewne - do tej pory nie bylo nacisku na producentow - i ja bym sie tego nei spodziewal a uzywana nagryarka? ja jak kupuje cos uzywanego kupuje od ludzi ktorym ufam - i jak uslysze ze bylo 100 plyt przez 6 miechow to tak bylo i tyle...
![]() |
#6 |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ja musze przyznac, ze lubie takie bajery i z przyjemnoscia byc cos takiego zobaczyl. No moze nie od razu w formie zewnetrzengo wyswietlacza, ale jakas ikonka z poziomu systemu to zupelnie co innego. Inna sprawa, ze u mnie tez licznik specjalnie szybko by sie nie krecil (czy ja wiem, moze to i dobrze).
|
![]() |
![]() |
#7 |
Guru
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
Chyba bardziej odpowiedni byłby licznik czasu. W końcu płyty mają różną długość! A tak przy okazji czy tak samo zużywa się laser przy wypaleniu płyty na 4x i 40x ?
|
![]() |
![]() |
#8 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 15.01.2002
![]() |
Już widzę te posty :
Jaki bios do nagrywarki xxx żeby skasować ilość wypalonych płyt ? |
![]() |
![]() |
#10 |
Silent Hunter ;)
![]() Data rejestracji: 18.05.2002
![]() |
Kiedyś firma Sanyo stworzyła taką technologię aby zliczać ilość wypalonych płyt. Porzuciła go stwierdzając że jest nieopłacalna.
|
![]() |
![]() |
#11 |
odeszły MAJSTER
Data rejestracji: 24.02.2002
![]() |
muszę przyznać, że pomysł mi się niesamowicie podoba. już sobie wyobrażam tłumaczenie się jakiemuś granatowemu, że nagrywarka musiała się pomylić i nie wypaliłem 1500 płyt, tylko 15...
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Kitty loves Agit! =^_^=
Data rejestracji: 25.11.2002
![]() |
Wszystko by bylo pieknie pod warunkiem zeby producenci nie wykorzystali tych danych przeciwko nam - urzytkownikom. ze to np. gwarnacji nie uznaja bo za duzo palimy
![]()
=^.^= Pioneer DVR-A06, Plextor 4824TA, Toshiba SD-M1612 Sometimes in the dark, When I close my eyes, I dream of you... If I could fly across this night, Faster than the speed of light... i would be with you |
![]() |
![]() |
#13 |
αρχή
Data rejestracji: 16.06.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
mialem kiedys nagrywarke hp x8, i tam byl program, ktory odczytywal laczny czas palenia.
|
![]() |
![]() |
#14 | |
Wymiatacz
Data rejestracji: 04.10.2001
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#15 |
Team Member
![]() Data rejestracji: 14.05.2002
![]() ![]() ![]() |
Fajny bajer ale po co? (chyba tylko dla informacji)
![]() |
|
|