Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 24.10.2002, 23:00   #1
matis03
Nowy na forum

Data rejestracji: 24.10.2002
matis03 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Problem z nagrywarką TEAC W524E

Mam nagrywarkę TEAC W524E 24x10x40x płytę główną na chipsecie VIA (nie wiem czy płyta główna ma tu jakieś znaczenie ale na wszelki wypadek podaję jest to DFI CA61) pracuję pod Windows'em XP pro i mam dość poważny problem. Otóż strasznie długo trwa nagrywanie. WinOn'em w wersji 5.0.2.826 nagranie cedeka 700MB trwa ok 15min przy utawionej prędkości 24x a Clon'em w wersji 4.0.1.10 kopnięcie płytki 700MB "w locie" trwa ok 25min także przy ustawionej prędkości 24x (max prędkość jaką uzyskałem clonem wynosiła ok 6,75x). Zainstalowałem już wszystkie możliwe service packi oraz UniDriver'y do WinOn'a, najnowasze sterowniki do płyty z chipsetem VIA reinstalowałem system i nic. Nagrywarka nie jest podpięta tą samą taśmą co hadek. Jeszcze dodatkowo gdy podczas wypalania płytki słucham mptrójek to słyszę je tak jakby śpiewał je robot. Błagam pomóżcie!!!!

Ostatnio zmieniany przez matis03 : 24.10.2002 o godz. 23:02
matis03 jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  

Twoje uprawnienia: