![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Gość
|
Nowe płyty CDR HISPACE o umiarkowanej cenie
Witam,
Ostatnio nabyłem 50 szt. płytek HISPACE na patyku. Czy słyszeliście może o tej marce? Gość od którego to kupiłem (na giełdzie przy Stodole W-wa) twierdził iż są to jedne z najlepszych płytek w tym zakresie cenowym (1,7 zł /szt.). Ponieważ nie mam zbyt dużego doświadczenia w te klocki chciałbym zasięgnąć Waszej opinii. Jak do tej pory wypaliłem 10 szt. (nie wypalałem audio) na nagrywarce LG 8x4x12 i wszystko jest ok. Czy ktoś też ich używał? I jeszcze jedno: widziałem na giełdzie płytki Sigma (biały top z czerwonymi napisami) - podobno też produkt Platinium - czy ktoś coś słyszał o nich? Pozdrawiam. Pilers |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Gość
|
Hi-Space wg. mnie sa...BEZNADZIEJNE - nagralem do tej pory (ok 3 m-ce temu) 8 sztuk. Na dzien dzisiejszy chodzi 1 (slownie JEDNA). Sigma to mniej wiecej to samo co ESPERANZA przedruk (odrzuty z produkcji innych producentów) i tego tez bym nie polecal, natomiast ESPERANZY nie-przedruki sa doskonale, pieke na nich od 2 miesiecy i jeszcze ani jedna sie nie zwalila. Ktos powie - co to sa 2 miesiace - a ja mu na to, PLATINUMY bez nadruku, MELODY, DYSANy, LG padaja czasami po tygodniu (zwlaszcza PLATINUM i DYSAN)...
|
![]() |
#3 |
Gość
|
No proszę.... A może to, czy płytki działają zależy również od czytnika CD? Do dziś wypaliłem ich około 40 szt. i wszystkie działają (wprawdzie mają tylko 1 tydzień). Poczekamy - zobaczymy.
Jak wyglądają Esmeranzy nie przedruki? Pozdrawiam. |
![]() |
#4 |
Gość
|
Jak wyglądają Esmeranzy nie przedruki?
Całe zielone z czarnymi napisami |
![]() |
#5 | |
Gość
|
Cytat:
A tak wogule to luknij na http://www.esperanza.prv.pl |
|
![]() |
#6 |
Gość
|
Dzięki za info.
Pozdrowionka |
![]() |
#7 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 30.08.2001
![]() |
Wypalam na Princo, SilverBlue, Platinum - płytki się zmieniły, teraz się na nich wszystko nagrywa (na długo)
#8 |
Kinetic
Data rejestracji: 09.04.2001
![]() |
Nagralem raz na Hispace, taka niebieskawa od spodu, w pudelku.
Nagralem na nij shita98se i dziala do dzis |
![]() |
![]() |
#9 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 03.05.2001
![]() |
jak się ma dobry CD ROM do odczytu to wszystkie płytki są raczej dobre, zaś jeżeli ma się np samsung DVD to należy omijać esperanze lub pochodne pod spodem napsi SG6 bo szajsung ma z tym problemy
|
![]() |
![]() |
|
|