![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]()
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 |
egipski bóg
Data rejestracji: 28.02.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
bo wiem ze przy tworzeniu plyty audio w nero 7 tak bylo ze mimo ustawiania przerw na 0 i tak byly 2 sekundowe, plus jakies trzaski...chyba ze juz to poprawili...
|
![]() |
![]() |
#18 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() Bo teraz nie mam zbytnio czasu ![]() Ale o przerwach nic mi nie wiadomo ![]()
![]() |
#19 |
Bywalec
Data rejestracji: 22.05.2005
![]() |
@ynsiwy je***380;eli chodzi o nero to posiadam Nero 6
|
![]() |
![]() |
#20 | ||
Bywalec
![]() |
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() |
![]() |
#21 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() Kiedyś, za czasów gdy nagrywarki nagrywały CDR z prędkościami x8 A niektóre z nich nie obsługiwały trybu DAO - trza było przegrywać audio w trybie TAO Potem niestety z przyrostem technologicznym płyty te Nie dawały się po prostu kopiować automatycznie wycinając przerwy ![]() Przerwy te trza było wycinać ręcznie w edytorach Takie są moje doświadczenia, ale niewykluczone, że ktoś ma inne ![]() ![]()
![]() |
#22 | |
Guru
Data rejestracji: 01.10.2004
Cytat:
Zasadniczo odpowiedź na to pytanie dostałeś już w poście 11 tego tematu. Wiem, że nie jest to metoda najprostsza, więc tylko od twoich chęci zależy czy chcesz to zrobić czy nie. Od razu napiszę, że możesz zapomnieć o wszystkich opcjach związanych z przerwami w programach do wypalania typu Nero, gdyż one nie zadziałają. Jest tak dlatego, że przerwa występuje fizycznie w pliku audio i co byś nie wybrał zawsze tam pozostanie. Niektórzy włączają opcję Cross-fade, czyli zmiksowanie np.: 2 sekund końcówki wcześniejszego tracku z następnym, z tym że pierwszy się ścisza a drugi płynnie narasta. Jeśli akurat puste miejsce ma 2 sekundy to przerwa zniknie, ale da to dziwny efekt przy słuchaniu, nie mówiąc już o ingerencji w pierwotny materiał, więc nie powinno się tak robić. Aby się pozbyć przerwy trzeba użyć edytora audio np.: Adobe Audition i zwyczajnie ją wyciąć. Jest też program Feurio!, który pozwala na zdefiniowanie zakresu (początek, koniec) wczytanego pliku, który zostanie ostatecznie wypalony na płytę. Można w ten sposób pominąć niechciany fragment. Co do porad, o których pisali koledzy : 1.) Opcja ***8222;Usuwaj ciszę na końcu ścieżek audio***8221; ***8211; chyba tylko sami twórcy tego programu wiedzą do czego ona służy, bo na pewno nie do tego co głosi opis. Jej włączenie lub wyłączenie nic nie zmienia. 2.) Przerwy ustawione na 0 ***8211; po wypaleniu tracki, mają co prawda między sobą zerową odległość, ale jest to zerowa odległość następnej ścieżki od ciszy występującej w tej wcześniejszej, morał ***8211; porażka ![]() 3.) Metoda zapisu DAO ***8211; jak najbardziej włączyć, pozwoli to uzyskać brak przerw między sąsiednimi ścieżkami na płycie, co nie zmienia sytuacji w opisanym przypadku, gdyż jest nadal tak jak w punkcie 2. To chyba wszystko. Pozdrawiam
![]() |
![]() |
#23 |
Bywalec
![]() |
Chyba coś znalazłem Nero Wave Editor , robiłem próby i wyszło na plikach na odtwarzaczu przerwy znikneły
![]() ![]() ![]() Tylko jest z tym dużo zabawy.Myślę że dobrze robię? ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() To lepiej nie kładź gotówki na biurku jak się tym bawisz ![]() Bo nie wiem czy jest tam UNDO ![]() ![]()
![]() |
#25 | |
Bywalec
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#26 |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
tutaj jest jakis opis do Feurio...http://www.cdrinfo.pl/cdr/soft/feurio/inauguracja.php3
#27 | |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#28 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł